İstihbarat savaşları devam ediyor.
Şantajla İsrail’ in savaşını devir alan ABD, kazanmış gibi görünse de kayıpların olduğunu herkes biliyor.
Trump ateşkes görüşmeleri yaparken, İsrail Trump’u tehdit ederek savaşın devam etmesini istedi.
Elindeki Epstein dosyaları ile Trump’a şantaj yapan katil Netanyahu ve İsrail lobisi Trump’u ölümle tehdit ediyor.
Evet savaşın devam etmesi ve İran nın yok edilmesi için Siyonist lobi Trump’a baskı yaparken Trump’a her an suikast yapabilir.
Bunun farkında olan Trump, ”İran Beni öldürebilir” diyerek İsrail’i korumak zorunda kalıyor.
İsrail Trump’u öldürüp suikastı İran nın üzerine atarak, İran’nın tamamen yok edilmesini planlıyor.
Bölgede İran ve Türkiye varken huzur bulamayaca…
[13:37, 17.07.2026] Erol Kara: İstihbarat savaşları hız kesmeden devam ediyor.
ABD, İsrail'in Gazze'deki savaşına verdiği destekle birlikte bölgede zor bir denklemin içine girdi. Kazanmış gibi görünse de diplomatik ve siyasi kayıpları herkes görüyor.
Trump ateşkes için devreye girerken, İsrail'den savaşın sürmesi yönünde baskı geldiği iddiaları konuşuluyor.
ABD iç siyasetinde Netanyahu hükümetine yakın çevrelerin Trump üzerinde nüfuz kurmaya çalıştığı da bilinen bir gerçek.
Savaşın devam etmesi ve İran'a yönelik baskının artması, Washington'daki bazı Siyonist lobilerin temel hedefi.
Trump da son dönemde "İran beni öldürebilir" açıklamalarıyla Tahran'ı işaret etti. Bu sözler, hem iç kamuoyuna hem de bölgeye mesaj niteliğinde.
İsrail medyasında ise Türkiye ve Erdoğan vurgusu sıkça yapılıyor. Bazı yayınlarda, olası bir bölgesel savaşta Türkiye ile karşı karşıya gelmenin İsrail için ağır faturası olacağı dile getiriliyor.
NATO zirvesi için Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Trump, güvenlik gerekçeleriyle farklı bir uçakla dönüş yapacağını açıkladı.
"İran'ın tehdit listesindeyim" diyen Trump, aynı zamanda "Bir ABD başkanının görevde ölme oranı %5,2" sözleriyle suikast riskine dikkat çekti.
Trump'a yönelik geçmişteki suikast girişimleri de ABD siyasi tarihinin bir gerçeği. Lincoln'dan Kennedy'ye bu liste uzun.
ABD ile Türk istihbaratı arasında terör ve güvenlik başlıklarında bilgi paylaşımı olduğu da açık kaynaklara yansıyor.
Ezcümle: Bölgede tansiyon yüksek. İsrail-İran-ABD üçgeninde her türlü provokasyon ihtimali var. Böyle bir ortamda Türkiye'nin temkinli ve güçlü duruşu, bölgenin kilit faktörü olmaya devam edecek.
Selam, dua ve bayrak ile kalın.



