YILANIN BAŞINI EZME ZAMANI…
Erol Kara

Erol Kara

YILANIN BAŞINI EZME ZAMANI…

15 Mayıs 2022 - 15:54

PKK ve DHKP/C nin yuvası olan İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği için başvurdu. Türkiye veto hakkını kullanırsa iki ülke asla ve asla NATO ya üye olamayacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başvurulara sıcak baktığını söylese de kararı ittifak üyeleri verecek. Yeni üyeliğin, NATO'ya dâhil tüm ülkelerin kendi parlamentolarında oylanarak onaylaması gerekiyor.

Moskova'ya karşı Soğuk Savaş'tan bu yana tarafsızlık politikası izleyen Finlandiya ve İsveç, NATO'nun kapısında iken Türkiye elindeki bütün kartlarını açarak PKK ve DHKP/C nin bu ülkelerde ki bütün derneklerini kapatıp söz konusu terör örgütlerini ülkeden çıkartılması yönünde diretmeli.

Türkiye hemen karara evet demeyip, bu iki ülkeyi sıkıştırıp amacına ulaşana kadar NATO ya direnmeli.

Bakınız;

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in ortak açıklamasında, "Helsinki gecikmeden başvuru yapmalı" ifadesi kullanıldı. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ise ülkesinin NATO'ya olası üyeliğinin Avrupa'da çatışmayı önleyebileceğini öne sürdü.

Bu ne anlama geliyor. Yani Can güvenliğimiz yok Rusya Ukrayna ya saldırdığı gibi bize de saldırabilir, bizi kurtarın diyor.

Öyle ise, Türkiye elindeki NATO kozunu iyi kullanmalı. Şartlı olarak, NATO da oy kullanmalı.

En önemli tehlikelerden biri de yakın gelecekte İsrail’in NATO ya göz kırpması. Eğer İsrail NATO ya üye olursa Türkiye bölgesinde ki savaşlarda galip gelir yoksa, Türkiye NATO dan çıkarılıp yerine İsrail’i alması durumunda Türkiye işgal edilebilir palavraları çok inandırıcı değil.

NATO hiçbir zaman Türkiye den vazgeçemez. Çünkü Coğrafi konum itibarıyla Türkiye çok önemli. ABD nin düşmanı olan İran ve Rusya nın sınır komşusu olması, NATO ve ABD üslerinin Türkiye de olup Ortadoğu’da hâkimiyet sağlaması, hem NATO için hem de ABD için çok büyük bir avantaj.

Ezcümle: eline böyle bir fırsat geçen Türkiye, kartları açarak terör örgütlerinin İsveç ve Finlandiya’dan çıkarılmasını hatta bürolarının kapatılmasını sağlaması durumunda EVET oyu kullanmalı. Aksi halde başta PKK, DHKP/C ve FETÖ nün merkezi haline gelen bu ülkeler ülkemize karşı kin ve nefretlerini kan ile akıtmaya devam edip, sonsuza kadar ev sahipliği yapıp destek verecekler.

Yani Yılanını başını tamda ezme zamanı…

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar