SESSİZ SEDASIZ KELDANİLERE BAŞPİSKOPOS ATANMIŞ
Erol Kara

Erol Kara

SESSİZ SEDASIZ KELDANİLERE BAŞPİSKOPOS ATANMIŞ

18 Ağustos 2023 - 13:16

SESSİZ SEDASIZ KELDANİLERE BAŞPİSKOPOS ATANMIŞ

Biz seçimlerle uğraşırken Ciğerlerimize açık açık pençe atmışlar haberimiz bile olmamış.

Mayıs ayında Diyarbakır da bulunan Keldani kilisesine Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis in onayı ile sessiz sedasız Başpiskopos ataması hiç gündeme getirilmedi.

Bu karar ülkemizde bulunan Ekalliyetleri (Azınlıklar) sevindirirken, sessiz sedasız bazı ihanetlerin dönmesi ve haince oyunlar iyiden iyiye bizleri düşündürmeye başladı.

Kaleme alınmayacak bazı gelişmeler yaşanıyor ve yazmaktan imtina ediyoruz.

Evet Devlet aklı ile insan aklı farklıdır ama, iktidarın Lozan hassasiyeti malum olunca bizler çileden çıkıyoruz.

15 Ağustos 2023 de Sümela Manastırında Kara papaz ayininin yapılmasına izin verilmesi son derece yanlış olarak değerlendirdiğimizi defalarca yazmamıza rağmen Türk DEGS Başkanı Doç.Dr. Cihat Yaycının bu konuda ki haykırışına hükümet kanadından ses verilmedi. Cihat Yaycı nın bütün çabaları boşa çıktı. İçişleri bakanlığı Kara papaz ayininin yapılmasına adeta alkış tutu.

Bakınız :

Türkiye Mayıs seçimlerine odaklanırken Bağdat Keldani patrikhanesi, Haşdi Şabi baskılarıyla kapatıldı. Bağdat daki Başpiskopos Minör Fransisken, Papa Francis in onayı ile Patrikhaneyi İstanbul’a çekerek, Diyarbakır’a Sabri Anar’ı Başpiskopos olarak atadı.

Diyarbakır a Başpiskopos olarak atanan Sabri Anar Uludere’de doğan, İstanbul’da Minör Fransisken eğitimlerini tamamladıktan sonra 1985’te Bağdat’taki Keldani Patrikhane Semineri’ne giden, 1990’dan bu yana da Fransa’nın çeşitli yerlerinde Keldani cemaatine rahiplik yapan biri.

Özetle Sabri Anar Papa nın onayı ile hem Türkiye, hem Diyarbakır’daki Süryanilere Başpiskopos olarak görev aldı.

Ne olur demeyin.

Bakınız dahası var. Yeni atanan Başpiskopos 15 Temmuzda İstanbul’a gelip Saint Esprit Kilisesi’nde Irak Başbakanı Abdullafif Raşit tarafından azl edilen Dünya Keldanileri Patriği Kardinal Louis Rafael Sako yönettiği özel törenle görevine başlatılmış ve hiç gündeme gelmedi.

Yani biz seçimle uğraşırken olanlar olmuş. Yani kime danışılmış, hangi yetkiyle Başpispokos atanmış kimse bilmiyor.

Kurt dumanlı günü bekler misali, biz seçimlerle ilgilenirken geri dönüşü olmayacak bir hamle yapmışlar.

Bakınız : Keldaniler ülkemizde azınlık sayılmadığına göre bu atama nasıl gerçekleşti, Ankara’dan onay alındı mı soruları bir yana; ülkemizdeki “Latin, Ermeni, Süryani ve Keldanilerin” dini yetkililerinin oluşturduğu Katolik Ruhani Reisler Kurulu’nun resmi internet sitesinde bu atama şu ifadelerle duyuruldu:

“Ekselansları Sabri Anar Keldanî (Türkiye), Diyarbakır (Amed) Başepiskoposu olarak atandı.”

Anlıyoruz ki Anar hem Türkiye hem Diyarbakır’daki Süryanilere Başpiskopos olmuş. İyi de bu ayırım, özellikle de “Amed” vurgusu neyin nesidir?

Bari şu “Amed” vurgusunu hükümet sorsun.

Olmaz mı?

Bu da mI sorulmaz?

Sorulmazsa vay bizim halimize.

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

 

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Müfit Çetiner
    5 ay önce
    Herhangi bir şekilde her şeyin üstüne sünger çekilip unuttruluyor Erol bey

Son Yazılar