ŞERİFOĞULLARI KADİM BİR ESERE İMZA ATTI
Erol Kara

Erol Kara

ŞERİFOĞULLARI KADİM BİR ESERE İMZA ATTI

05 Ocak 2022 - 15:25

2022 de Ekonomik ve Kozmik olaylar devam ederken yıllın ilk günlerinde Elazığ da güzel gelişmelere şahitlik ediyoruz.  Değişen şartlara göre uyum performansı iyi olan Elazığ Belediyesi, Baskil de bulunan Şehit Fethi Sekin külliyesini tamamlayarak ziyarette açtı. 
Amentüsü sağlam meselenin önemine binaen yaptığı girişimler ile külliye, Şahin Şerifoğlularının girişimleriyle tamamlanarak aziz millete hediye edildi. Bu eser tarihi bir eser değil kadim bir sahiplenmenin eseridir hatırlatmak isterim.
 Evet Şehitlik kimileri için önemsiz olarak görülse de, şehitler ve şehit aileleri bu ülkenin altın madalyasıdır bu böyle biline. 
Lakin bu güzide külliyenin açılışında gönül isterdi ki, Devlet bakanlarından birinin bu anlamlı güne damgasını vurmasıydı.  Şehidimize yakışır bir açılış yapılmasıydı. Bu ayıp kimin ayıbı bilmem ama, Yazdığı kahramanlık destanına karşı dillerde pelesenk olan şehit Fethi Sekin bakanların katılımıyla ölümünün 5. Yıllı nda görkemli bir şekilde anılsaydı fena mı? Olurdu. 
Neyse, şehrin yüzü yırtıktır elbet bu konu konuşulursa bizim de iki kelam edecek dilimiz döner.
Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğlularına nasip olan bu kadim eser, yollu düşen her mümin kardeşimin yanı sıra Devlet büyüklerininde şehre teşrifleri sırasında ziyaret edilecek önemli bir mekân.
Teşekkürler Şahin Şerifoğulları. 
Siyasi münazaralar ile uzun süren beklemeden sonra tamamlanıp ziyarette açılan külliyenin Türkiye de aydın yozlaşması var dediğimiz kesimlerinde araya girmesiyle tam bir siyasi malzeme haline getirilerek, uzun süre askıya alınmıştı. 
Anadolu irfanının mayasıyla zihin dünyası mayalanmış Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yalan ve yanlışları infiâl yaratabilecek operasyonları bu eserle tersine çevirebilmeyi başarması bizleri ziyadesi ile seevindiirmiiştiir.
Şehir insanı şeytanî akıllara değil,   umudunu geleceğe taşıyacağına inandıkları Belediye başkanlarına kanaat getirmektedir artık.
Sağol Şahin Şerifoğulları, Harun gibi geldin ama karun gibi gitmeden Fethi Sekin külliyesini bu şehre armağan ettin. 
Ömrün uzun inşirahın daim olsun.
mekanın cennet olsun aziz şehidim. 
Selam Dua ve bilgi ile kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar