MHP DE IŞIKVER' İN SINAVI YAKLAŞIYOR
Erol Kara

Erol Kara

MHP DE IŞIKVER' İN SINAVI YAKLAŞIYOR

08 Kasım 2018 - 14:17

MHP de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Birkaç ay önce MHP il Başkanlığına atanan iş adamı Semih Işıkver, ”Yerel seçimlerde öyle bir isim tespit etmeliyiz ki, hiç kimse hayır diyemesin” şeklinde bir açıklama yaptı.

Öylesine iddialı bir söylem ki, iki kez düşünmemek elde değil.

İl Başkanlığına atanan Semih Işıkver, Elazığ ‘da yıllardır “Kral’dan fazla kralcı” havasında ki, birilerinin emrivaki siyasetine fırsat verilmemesi anlayışına karşı getirilmiş bir isim gibi.

Seçmen siyasetçinin velinimetidir. Eğer seçmen “bu iş yanlış gidiyor” yani “Minare eğri” diyorsa, iki ihtimal var. Ya minare eğridir, ya da değildir. Minare eğri ise düzeltilmeli. Anlayışına sahip olan Semih Işıkver, tutuğunu koparmanın peşinde genç, hırslı,şehrin bütün kültürel ve ekonomik siyasal değişimi sırasında aktörlere omuz veren, şehrin kalkınmasında önemli bir kişilik olarak görülüp, Kimine göre bir fenomen, kimine göre çabuk sinirlenen, çabuk karar veren bir siyasetçi olarak tabir ediliyor.

Işıkver Elazığ ‘da Ülkücü harekatın o feodal yapısını kıran eski kokuşmuş Naftalin kokan siyasetini ve siyasetçi kesimini lav edecek bir isim gibi görünse de, toparlayıcı, küskünleri bir araya getirecek çabalar içinde, sürekli fikir alan siyasetçi olduğunu hissettiriyor.

Elazığ ‘da ki Ülkücü camia yıllardır aynı isimleri görür, aynı isimlerin peşinde koşar, aynı isimlere biat eder,aynı isimlerle yemek yer, aynı isimlerle taziyelere düğünlere gider, seçimlerde aynı isimleri aday olarak gösteren bir resim ortaya koyardı.

Yanlış anlaşılmasın, sözüm Ülkücü camianın Elazığ ‘da ki kanaat önderlerine değil, Cezaevi yatmış bu işin çilesini çekmiş isimlerine değil. Sözüm onları hep ileri sürüp kendisi geriden alkış tutanlara ..!

Şimdi; MHP de ki o eski siyasi anlayışın, hem genel merkez, de hem de özellikle Semih Işıkver ile Elazığ ‘da değiştiğini, oluşturulan yeni yönetim kurulu ile çok net görüyoruz.

Bakınız, 9 Şubat  1969’da Alparslan Türkeş tarafından kurulan MHP, Türkeş’in ölümünden sonra Sayın Devlet Bahçeli ile zaman, zaman inişli çıkışlı günler geçirse de,

Sayın Bahçeli, “Benim Aklım hep Türkiye dir” diyerek,  Türk siyasetinde önemli bir yeri doldurarak, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde kendisinin ve Partisinin iktidar heveslisi olmadığını tek derdinin  Devlet ve Millet olduğunu işaret ederek, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ülkeyi yöneterek,  CHP kanadına ve PKK uzantısı olan HDP ve ABD tasmalı sümüklü FETÖ ye karşı dik durarak, MHP’nin hangi amaçlar için kurulduğunu, Davanın da, sevda nın da ne olduğunu aziz Türk Milletine ispat etmiştir.

Evet … Benim için dünya ya siyah, ya beyazdır. Yapılan işin doğru mu? Yanlış mı? Ben meselenin o yönüne bakarım.

Bence Semih Işıkver, MHP de çile çekmiş, ağabeyleri bir araya getirerek onların fikirlerine kulak vererek, Ocak terbiyesi almış, kültürlü, Bürokrat ve ilim ve bilim adamlarıyla, ayrıştırmadan siyaset yapacak.

Bakınız, Bugünkü politika ve siyaset Allah’ın kriterlerinin dışında gibi görünse de,

Siyasette liyakat yoktur denilse de, kirli politikalarla ülkemiz bu hale getirilmiş olsa da, genç siyasetçiler bu işi hemen çözmüş ona göre yol haritaları üretmeye başlamıştır.

Özet olarak Elazığ siyasetine yeni bir yüz olan Semih Işıkver için artık, 40 Dakika ders yap git artık yok.

Bakalım Semih Işıkver ilk sınavı olan yerel seçimde ticari hayatında başarılı olduğu kadar siyasette de de başaralı olacak mı?

Selam ve Dua ile.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar