İRAN REJMİ CAN ÇEKİŞİYOR
Erol Kara

Erol Kara

İRAN REJMİ CAN ÇEKİŞİYOR

02 Ekim 2022 - 14:09

İran’da Mehsa Emini nin öldürülmesi sonucu ortalık karışırken Rafsancani nin kızı gözaltına alındı. Bu karışıklık aslında ABD nin ve Siyonist İsrail’in işine geliyor.
İkiyüzlü İran rejiminin Türkiye düşmanlığı en az ABD ve İsrail kadar dersem kimse şaşırmasın.
Gösteriler devam ederken atılan sloganlar arasında, "Merk Berk Diktatör (Diktatöre ölüm)" sloganları rejimin sallantıda olduğunun işaret fişeği olurken, PKK nın hamisi durumunda olan İran, Türkiye ye ettiğinin cezasını sokaklarda fazlasıyla çekmeye başladı.
İslam ve İslamiyet medeniyeti ile pek ilgisi olmayan bu garip ülkenin yarısından fazlası Azeri Türkü, geriye kalanı ise farslardan oluşuyor.
İran İslam Devrimi öncesi, Şah Rıza Pehlevi monarşisinin mutlak şekilde Fars milliyetçiliğini esas alan ve bu olguyu ulusal kimlik olarak benimseyen niteliğine karşın İslam Cumhuriyeti’nin, bu bağlamda ciddi bir karmaşıklık yaşadığı artık gün gibi aşikâr olduğu ortaya çıktı.
Bu ikiyüzlü ülkenin Humeynisi batıya karşıydı sürgünde yıllarca Fransa’da kaldı.
İkiyüzlülük bunla kalmıyor, İran ABD ve İsrail’le karşı görüntü verirken, alttan, alttan görüşmeler yaparak Türkiye ye karşı cephe oluşturuluyor.
Suriye de ki güvenlik koridorunda ABD nin devriye araçlarının içinden İran lı generaller çıkıyor.
Kandilden çekilen PKK, kamplarını İran topraklarına taşıyıp, rejimin desteğini alarak burada faaliyetlerini artırıyor.
PKK ve FETÖ bütün üst düzey hainleri İran topraklarında yaşıyor.
Kaçan Afganlıları, İran guruplar halinde Türkiye ye servis yapıyor.
Uyuşturucu ticareti İran üzerinden Türkiye ye giriş yapıyor.
Ermeni Azeri savaşında Ermenistan’a lojistik destek sağlayarak zaferin Ermenilere geçmesini istiyor.
Daha nelerrrr neler.
Bu ahlaksız rejimin diplomaside ikiyüzlü yalancı olduğu en az ABD ve İsrail kadar tescilli iken, Mehsa Emini nin öldürülmesiyle ilgili bu kalkışma İran’daki rejimin çökmesine sebep olur mu?
Asla olmaz.
Bu kalkışma ancak ABD ve İsrail gibi kanla beslenen ülkelerin iştahını kabartır.
Biz reel boyutu ele almaktan ziyade temenniyi öne çıkaran tahminlerde bulunacak olursak, rejim can çekişse de bu olaylarla İran’daki rejimin hemen çökeceğini sanmıyoruz.
Bakınız: Gösterilerin yaygınlığı, çeşitliliğini göz önüne alarak ülkede bir rejim değişikliği bekleyenler var. Ancak bunun gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az.

Bir kere gösterilerin merkezi bir dinamiği, örgütlenmesi ve liderliği bulunmuyor. Bu yüzden dağınık halde süren gösterilerin motivasyonu zaman zaman düşüyor.

Ezcümle: bu olayların patlak vermesi, İran’ın belini büken ambargonun kalkmasını sağlayacak bir uzlaşmaya varılmasını daha da zorlaştırırken, İran’ın ülkemize karşı takındığı ikiyüzlü tavrı, yüce Allah cc. böyle bağırta, bağırta çıkarıyor.

İran nın yüzü sureti haktan görülse de, tarih boyunca ABD ve İsrail kadar en sinsi düşmanlarımızdan biri olduğunu biliyoruz. Pervasızca zalimleşen İran, Drakula siyasetini ve kör baltalarla arkadan vurmayı çok iyi biliyor.

Evet, niyet okuyorum.

Çünkü, rahmani değil, şeytani bir rejim.

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar