HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER ELAZIĞ DAN ADAY OLABİLİR
Erol Kara

Erol Kara

HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER ELAZIĞ DAN ADAY OLABİLİR

21 Haziran 2022 - 12:36

Elazığ siyasetinde ilginç ve sürpriz gelişmeler yaşanabilir. HDP henüz muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının kim olması noktasında rengini belli etmedi. Ama, bence yapılacak seçimde en büyük tehlike Elazığ ‘da HDP.

Kim ne derse desin, niteliksiz göçün verdiği güç ile şehir ve kırsal kesimden alacağı oyla HDP bir milletvekili çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Düşünün ki, HDP nin en pervasızlarından olan Sırrı Süreyya Önder’in Elazığ ‘dan ilk sırada ismi geçiyor. Bu isme CHP li Tuncelili seçmenin desteği ile dediğim sonuç, hiç de uzak ihtimal olmaz. 

HDP Kürtlerin partisi değildir veya diğer bir değişle Kürtlerin PKK dan ne kazancı varanlamıyorum.?

30 yıldır derin yapıya anlaşan PKK, yıllardır zülüm altında Kürt kardeşlerimizi sürekli savaştırıyor.

ABD en çok Kürt kardeşlerimizi öldürdü ve yıllardır Kürtlere umut vererek savaştırıyor.  

Yalan mı?

Marksist Öcalan’ın ideolojisiyle Kürt halkının özgürlük arayışının ne alakası var? Bunu hallenKürt kardeşlerimiz anlamış değil.

Bakınız; Eğer HDP, Abdullah Öcalan nın tecrit siyasetinde ısrar ederse, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuyla ve Öcalan üzerinden sokak eylemlerine ara vermezse, muhalefet ve HDP arasındaki mesafe iyice açılacak gibi görünüyor.

Bu sayede HDP ile muhalefet arasında sağlanmaya çalışılan ortak zemin de zedelenmiş olacak.

Ülkemizin barış, huzur ve istikrara ihtiyaç duyduğu böylesi bir konjektörde, HDP’ninsokaktan medet ummaya çalışması alıştığımız bir şey lakin, arka planında başka şeylerin yattığını biz biliyoruz.

Evet, HDP altı masaya ihtiyaç duymadan tek başına adayını belirleyebilir. Elazığ ‘da dabahsini ettiğim gibi, bir milletvekilliğini de zorlarsa kimse şaşmasın.

Çünkü bir zamanlar Milliyetçilerin kalesi olarak bilinen bu aziz şehirde kimsenin “Vatan” diye bir derdi kalmamış.

Herkes çıkarı nerdeyse dümeni oraya kırıyor. Dün küfür ettiklerinin bugün yanında olan çıkarcı ahlaksızların yoğun olduğu bir şehir olmuş bu şehir.

Sırrı Süreyya gibi bir ismi Elazığ’dan göstermeyi hedefleyen HDP

, şimdiye kadar vekil çıkaramamış illerde renkli isimler ile CHP oylarını devşirip ilke imza atmanın hayalini kurarken, şehirde ki Milliyetçi ve muhafazakâr geçinen kesimlerin bu strateji karşısındaki rollü merak ediliyor.

Bakınız ; HDP Elazığ ‘dan vekil çıkarırsa biz, ”Hüküm Allah’ındır” diyerek uzaktan izleyeceğiz. Elazığ basınında bir iki cahil de AKP den doyup HDP için belki alttan gerdan kıracak ama, AKP nin kibir ve enanniyeti, MHP nin ise şehirde yeniden toparlanması sürecinde HDP emin olun ki bir milletvekilliğini zorlayacak.

Gürsel Erol’un pazarlama dehası olması, toplumu doğru tanıması, sosyolojik ve demografik yapıya göre konuşması, PKK nınuzantısı olan HDP nin oylarını düşürmeyecek artıracaktır. 

Bu konuda rabbim inşallah yanılmayı bana nasip etsin.

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar