ELAZIĞ, ERDOĞAN' A EN ÇOK OY VEREN 13. İL OLDU
Erol Kara

Erol Kara

ELAZIĞ, ERDOĞAN' A EN ÇOK OY VEREN 13. İL OLDU

16 Mayıs 2023 - 21:07 - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 - 21:19

ELAZIĞ, ERDOĞAN’ A EN ÇOK  OY VEREN 13. İL OLDU
İçimizde meğer ne çok asitli bünye varmış.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan nın 14  Mayıs zaferi CHP nin asitli bünyesinden zorlasalar da asla çıkamayacak.  14 Mayıs sevincini, milletten mahrum etmek üzere çırpındılar ama başaramadılar…
Seçimlerde Başkan Erdoğan’nın açık ara önde olmasına rağmen sadece toplumun gazını almak için Erdoğan nın seçimleri 2. Tur’a bırakması gizli tarihe çoktan not düştü.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Elazığ tam bir başarı hikâyesi yazdı.
Elazığ, % 67.18 ile Başkan Erdoğan’a oy veren 13. Sırada başarılı iller arasında seçimleri tamamladı.
Emeği geçen Ak Parti ve MHP il başkanını kutluyorum.
Bu arada, Ak Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım ve bazı yöneticilerini ayrıca kutluyorum. Bunca planlı, organize ve algı çalışmasına rağmen Ak Parti nin üç vekil çıkarması çok büyük bir başarı.
Bu başarı asitli bünyeler için tabi ki sevinç üretmeyecek. Lakin, Ak parti mevcut listesine rağmen 3 vekil çıkarması iyi tahmin yapanları şaşırttı. 
Meseleye projeksiyon tutacak olursak, Metin Bulut’a karşı oluşan antipati, Zülfü Demirbağ’a karşı oluşan antipati bizleri tahmin bile yapamayacak duruma düşürmüştü.
Bu olumsuzluklara rağmen, “Söz konusu vatan ise bizim meselemiz teferruat” sağduyusu sandıktan çıktı.
Çıkan tabloya göre, MHP yıllar sonra il yönetiminin çabası ile yeniden vekil çıkararak varlığını tekrar hissettirdi. MHP nin küskünleri de bu harekete tam destek verseydi, eminim oy oranı beklenenden fazla olurdu. Ama yıllar sonra Elazığ ‘dan bir vekil Türkiye’ye ciddi mesaj oldu. Emeği geçenleri bin kez kutluyorum. 
CHP de Gürsel Erol oylarını Saadet partisinin katkılarıyla ikiye katladı ve Genel merkeze eli daha güçlü gitti.
PKK nın uzantısı HDP nin arka madalyonu olan Yeşil Sol parti ise tahmin edilenin altında kalarak tabiri caizse kesesi boş döndü kulübesine.
İYİ parti inanılmaz dip yaptı. İl Başkanının tecrübesi yetmedi. İlk sıra adayı ise Sosyal medya da çıkan haberlerden dolayı kabul görmedi. Adeta ŞOK yaşadı. Açıkçası ben 1 .Sıra adayının şehirde bu kadar karşılıksız olduğunu düşünmüyordum. İl ve ilçe yönetiminin bile 1. Sıra adayına oy vermediği duyumları doğruysa verilen emeklere yazık oldu.
Bağımsız aday Prof.Dr. Bilal Çoban’nın partisine kızıp bağımsız adaylığını açıklamasıyla MHP ile bütün bağlarını koparmış oldu. Yıllar süren saha çalışmasına karşın sadece hatır oylarını alabildi. Bilal Çoban ismi Elazığ da ki siyaset ikliminden adeta silindi gitti. MHP nin kapıları artık sayın Çoban’a sonuna kadar kapandı.
Prof.Dr. Yasemin Açık ise bütün partilerin gönlünde yatan bir isimdi. Akp beklentisine cevap vermeyince bağımsız adaylık yolunu seçerek, çok iyi bir kampanya sürdürdü. Kampanya boyunca çok yoğun ilgi gördü. Bu ilgi sandığa yansımadı. Lakin Seçim pusulalarında ki sıkıntılar Yasemin Açık’ın kayıplarına neden oldu. Pusulalarda ki küçük harflerle adayların isimlerinin yazılması seçmenin bunu fark etmemesi Yasemin Hoca nın aleyhine oldu. Ancak, şehir bu mağlubiyeti kabul etmedi. Sanırım 13 bin dolayında ki geçersiz oyun büyük bir kısmı Yasemin Açık hanesine yansıyacaktı. 
Ama olmadı. Teşkilatsız, gençlik kolları, Kadın kolları olmadan çok iyi bir kampanya yürüttü. 
Yasemin Açık, “ Elazığ’ın hocası ve ablası “ olarak hatıralarda kaldı. Onun hayırsever ve girişimci ruhunu bu şehir asla unutmayacak. Yollu bahtı açık olsun.
Evet, 28 Mayıs mesaisi heyecanla başladı.  14 Mayıs sonucu ile Avrupa ve küreselcilerin kulakları düşerken, göreceksiniz Erdoğan 28 Mayıs da Kılıçdaroğlu na fark atacak.
Bakınız; Erdoğan, dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Oy verecek halimiz yok”  diyenler, alınan sonucun sevincini yok etmek için köreltebilmek için her yolu deniyorlar, deneyecekler. 
28 Mayıs da asitli bünyeler hiçbir şey üretemez. 
Zafer mazlum İslam coğrafyasının lideri Devlet Bahçeli nin yol arkadaşı  Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye nin olacaktır.
 Selam Dua ve bilgi ile kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar