ABD ÇEKİLİRKEN (!) PYD ZAMAN KAZANIYOR
Erol Kara

Erol Kara

ABD ÇEKİLİRKEN (!) PYD ZAMAN KAZANIYOR

27 Aralık 2018 - 14:02

Katil ABD’nin menfaatlerini bırakıp Suriye den çekiliyor görüntülerine kimse inanmadı.

Ben çekilmeyi sadece pozisyon değiştirme anlamında yorulmuyorum. Yoksa ABD eli kanlı terör örgütü PKK yı asla satmadı. PKK, ABD nin Türkiye karşı en büyük kozu.

Türkiye Suriye de ilerlerken, PKK dan kimlerin ne kadar beslendiğini zamanla göreceğiz.

Evet Kahraman ordumuz her alanda müdahale edecek kabiliyete hazır ve hem savunma, hem taarruzu bir anda yapacak kabiliyetle donatılmış durumda.

PKK nın yan kuruluşu olan PYD, para militer güç bile olamamış kendi içinde inanç ve değerleri olmayan büyük bir kısmı lejyonerlerden oluşan enteresan bir yapı.

PYD ye karşı Suriye de ki aşiretlerin tek çatı altında birleşerek toplanması bizim için çok değerli olduğu kadar, Türkiye nin bölgede oyun kurucu özelliğini de tanımlıyor.

Bu arada Siyonist ve Katil İsrail güvenliğinin ABD için çok önemli olduğunu, ve İsrail odaklı bir körfezin yeniden dizayn edildiğini buradan hatırlatmak isterim.

İroni yapmıyorum ama, Katil ABD İncirliği kullanıyorsa Suriye den çekilse ne olur? çekilmezse ne olur?

Uzun yıllar Gazeteci olarak görev yaptığım Ortadoğu bölgesinde halen görüştüğüm muhabir arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre, Kamışlı dan çekilen ABD ordusuna ait askerlerin üniformalarını çıkarıp peşmerge kıyafeti giydiğini, ABD çekilirken (!)  PKK ve PYD nin yerine ROJ (Suriye peşmergeleri) ni bıraktığı. KDP nin Başı olan eli kanlı Barzani tarafından eğitilen Peşmergelerin sınıra getirilebileceği böylece TSK nın yapacağı operasyonu durdurabilecekleri gelen bilgiler arasında.

Evet şartlar ne olursa olsun Türkiye bu operasyonu yapmak zorunda. Milli güç unsurları bir olursa ben operasyonun başarılı olacağına inanıyorum. Eğer operasyon yapılmasaydı PKK ve PYD güçlenir daha çok kök salar.

ABD nin çekilme işlemi ile zaman kazanan PYD’nin, peşi asla bırakılmamalı, ve en önemlisi Türkiye Fıratın doğusunda operasyon yapıyorsa, mutlaka ”ittifaka ihtiyaç” var bilinciyle hareket etmelidir diye düşünüyorum.

Evet aziz Millet Afrin operasyonunda gösterdiği birlikteliği bu kez yine göstermelidir. İslamın son ordusu olan Türk Silahlı kuvvetlerinin yapacağı bu operasyonda, her breyin üzerine düşen görevi yerine getirip okuyacağı dualarla ve manevi düşüncelerle destek vermeleri gerekir.

Unutmamak gerekir ki, iyilerin gözler görünmez orduları vardır.

Allah cc. Kahraman ordumuzun yanındadır.

Burada bir notu daha eklemek istiyorum. TSK nın yapacağı operasyonu seçim yatırımı olarak algılamak bence çok yanlış çünkü, bu operasyon geç bile kalınmış bir operasyondu.

FETÖ nün istediği dille özellikle CHP kanadının hükümete atıfta bulunması, CHP in savunduğu Devlet geleneğine tamamen terstir.

2018 Yıllının son günlerini yaşarken, TSK nın yapacağı operasyon ertelenmiş görünse de, sınır sevkiyatı devam ediyor. Hükümettin bu konuda kararlığını tamamen destekliyor yurt içinde ve sınırlarımızın ötesinde yapılan operasyonların geç kalınmış olduğunu buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Allah cc kahraman ordumuzun ve devletimizi yönetenlerin güç ve kudretini artırsın.

Selam ve Dua ile.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar