“Tefrikaya düşmeyin, birbirinize sahip çıkın”

“Tefrikaya düşmeyin, birbirinize sahip çıkın”

Yakın tarihin en önemli kanaat önderlerinden olan 97 Yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı, toplumun bütün kesimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine işaret ederek,” ayrı ayrı şeyhlere, tarikatlara mensup olsanız da ayrılığa düşmeyin. Tefrikaya düşerek düşmanlarınıza yardımcı olmayın Birbirinize sahip çıkın” önerilerinde bulundu.

30 Ekim 2018 - 10:38

Yakın tarihin en önemli kanaat önderlerinden olan 97 Yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı, toplumun bütün kesimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine işaret ederek,” ayrı ayrı şeyhlere, tarikatlara mensup olsanız da ayrılığa düşmeyin. Tefrikaya düşerek düşmanlarınıza yardımcı olmayın Birbirinize sahip çıkın” önerilerinde bulundu.

Yaşamı boyunca 99 Kitap yazan Türkiye nin yakından tanıdığı Hafız Abdullah Nazırlı, Gazeteci Yazar Erol Kara’ya özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye nin bir çok illerinde hafız yetiştiren Elazığ ‘ın ve Türkiye nin yakından tanıdığı Hafız Abdullah Nazırlı, Elazığ ‘ın Rızaiye Mahallesinde ki mütevazi evinde hallen yetişkin ve gençlere dersler vererek onların islam ahlakı ile yetişmesi için mücadele ediyor.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLUN

Hafız Abdullah Nazırlı, gençlere yönelik, ”Gençler iyi biliniz ki Azim, sebat ve sabır kimde bulunursa o kimse her işinde başarılı olur. Ticarette, ziraatta, sanatta, ilim ve ibadette mutlaka bu üç vasfın insanda bulunması lazımdır…hele sabır her işte şarttır…sabırsız  insan hiç bir işte muvaffak olamaz.. bu sebeple büyüklerimiz: sabrın sonu selamettir demişlerdir.

Genç evlatlarım, boş zamanlarınız boşa geçirmeyin, fırsatları kaçırırsanız bir daha ele geçiremezsiniz…ömür akan su gibidir…akar gider.. geçmiş zamanlarda maziye karışır gider, artık geri dönmez. Gelecek zamanın neler getireceğini kimse bilmez, öyle ise içerisinde bulunduğun bu kıymetli zamanı boş geçirme.

Genç evlatlarım…hayatımda ne yedimse beni doyurdu, fakat ilim öğrenmek, kitap okumak beni doyurmadı.  Ne kadar okudum ise; acıktım, acıktıkça okudum, kitap okumaktan aldığım zevki ve lezzeti, hiç bir şeyden alamadım. Tenhalarda en samimi arkadaşım kitap olmuştur. Dünyada kitap kadar samimi bir dost ve sadık bir arkadaş bulamadım. Siz genç evlatlarıma tavsiyem budur ki: kitap okumayı adet haline getiresiniz. kitap okuyarak ilim irfan sahibi olasınız…

Genç evlatlarım., birlik be beraberlik içerisinde olun, ayrı ayrı şeyhlere, tarikatlara mensup olsanız da ayrılığa düşmeyin, tefrikaya düşerek düşmanlarınıza yardımcı olmayın, birbirinize sahip çıkın.” Şeklinde konuştu.

Peygamber efendimizin hayatını okuyup, onu örnek almamız gerektiğine vurgu yapan Hafız Abdullah Nazırlı,” Ahlak-ı hamide nin kaynağı Kur- an dır Sünnettir. İslam bu dur, başka kimse bize örnek olamaz. Başka şeyler değişebilir ama kitaba sünnete uygun ise kabul ediyoruz değilse kabul etmiyoruz.

Resullahtan önce bir fetret devri yaşandı Hz. İsa döneminde. Öyle Fetret devri ki insan haya ediyor. Peygamberimiz gelince alışkanlıkları terk ettirdi. Hz Muhammed bunları terk ettirmeye başladı. Baktılar ki İslam dini Edep dinidir. İslam dini medeni bin dindir. İslam dini bütün beşeriyetin dinidir. Bütün insanlık İslam dinime muhtaçtır dünde bugünde yarında. Dinsiz Millet olamaz fakat İslamsız hiç olamaz.” Dedi.

CUMHURBAŞKANI HALİS NİYETLİ BİR MÜSLÜMANDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan nın kendisini ziyaret ederek Kur-an -ı kerim hediye ettiğini söyleyen Hafız Abdullah Nazırlı, onu iyi inceleyerek, onun sağlam bir Müslüman kanısına vardığını söyledi.

Nazırlı,”Cumhurbaşkanı Erdoğan  İslamiyet’te sahip çıkmak istiyor. Tekrar fatih dönemini getirmek istiyor, fakat hiç kolay bir şey değildir. Erdoğan’nın içini anladım halis niyetle İslam’a hizmet etmek istiyor. Fakat bu kolay olmayacak.” Dedi.

Tv ler e çıkıp konuşan İslam âlimlerinin konuşmaları kitap ve sünnete uyuyorsa doğrudur uymuyorsa kaldır at diyen Nazırlı, Delilerle konuşan İslam alimlerine ehemiyet verilmesi gerektiğini söyledi.

FETÖ MENSUPLARINA YOLUM SİRATEL MÜSTAKİM  DİYEREK ONLARI GERİ GÖNDERDİM

15 Temmuz’da yaşanan olaylarla ilgili ilk kez yorum yapan Hafız Abdullah Nazırlı, onları da tanıyacağız. Onları da boş vermeyeceğiz. Kim İslam dinine düşmansa onu tanımayacağız bizde ona düşman olacağız dedi.

15 Temmuz öncesi FETÖ mensuplarının kendisini ziyaret ettiğine dikkat çeken Nazırlı, gelenlere kendisinin siyasetle cemaatle ilgisinin olmadığını anlatarak onlara,” Sağ elimde Kur- an –ı kerim, sol elimde(Kuttubi-sidde) hadisler var. Yollum Sıratel müstakim” diyerek onlar geri gönderdim şeklinde konuştu.

 

Nazırlı,” Müslümanların ayrı ayrı yollara düşmemesi gerektiğini hatırlatarak, ayrılırsak Kur- anın yolundan ayrılırız. Bütün insanların kitaba ve sünnete uyması gerekir. Kim bu yolda ise bizim din kardeşimizdir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Elazığ FK'nın konuğu Sebat Gençlik
23 Elazığ FK'nın konuğu Sebat Gençlik
Elazığ'da yangın ile mücadele eğitimleri sürüyor
Elazığ'da yangın ile mücadele eğitimleri sürüyor