"STK Platformu Dönem Sözcülüğü seçimlerine...

"STK Platformu Dönem Sözcülüğü seçimlerine katılmayacağız"

05 Mart 2024 - 17:01

Yerel Yayıncılar birliği Elazığ Şube Başkan Albayrak :

"STK Platformu Dönem Sözcülüğü seçimlerine katılmayacağız"

Yerel Yayın Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak dönem sözcülüğü seçimlerine katılmayacağını belirterek, Elazığ STK Platformu çalışma grubundan istifa ettiğini açıkladı.

Yerel Yayın Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak, STK Platformunun şehre katkı sunma ve problemlerin çözümü noktasında etkin bir güç olması noktasından giderek uzaklaştığını, genel kurul toplantılarına katılımların çok az olması ve bir çok konuya gereken hassasiyetin gösterilmediğini belirterek dönem sözcülüğü seçimlerine katılmayacağını ve çalışma grubundan istifa ettiğini açıkladı.

Başkan Albayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Mavi Marmara süreciyle birlikte kıymetli hocalarımızın ve büyüklerimizin büyük bir özveriyle kurduğu Elazığ STK Platformu'na 2023 yılında dahil olduk. Tek amacımız medyanın da dahil olacağı bir oluşumla şehre katkı sunma noktasında çalışmalar yapmaktı. STK'larımızın çalışmalarını ve projelerini kamuoyuna etkin bir şekilde aktararak şehrimizin kilit noktalarda STK ile birlikte kararlı duruşu olacağını tahmin ederek çalışma grubunda yer aldık.

Gözlemlerimiz ve değerlendirmelerimiz ve bir çok kıymetli STK yöneticisiyle yaptığımız istişareler sonucunca platformun şehrin sorunlarını etkin ve güçlü bir şekilde kamuoyu gücü oluşturarak çözmekten uzaklaştığını ve sadece protokol fotoğraflarının sonuca ulaşılamayan toplantılardan öteye gidemediğini gördük.

2023 yılında çalışma grubuna dahil olduktan sonra gerek yerel gerekse ulusal platformlarımızda STK'larımızın sesine güç katacak çalışmaların kamuoyu baskısı oluşturarak şehrin genelinde çözüm odaklı etki bırakması tek temennimizdi.

Platformun, şehir için, manevi hassasiyetler için itici bir güç oluşturarak lider konumda olması gerekirken bu sürecin tam tersi bir duruma dönüşmesi bu kararı almamızda büyük etken oldu. Platformun tüzüğünde değişiklikler yapılması, çalışma grubu ve Platforma üyelik kabullerinde belirli kriterler olması, resmi hükmünün netleştirilmesi, yönetim oluşturulması ve tüm konularda yapıcı ve etkin bir revizyona gidilmesi, üye kuruluşların güncellenmesi gerekmektedir.

Bu nedenlerle STK Platformu dönem sözcülüğü seçiminden önce almış olduğumuz kararla dönem sözcülüğü seçimlere katılmayacağımızı, çalışma grubundan ayrılacağımızı belirtmek isterim" dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığlılar uygulamalı hac hazırlık kursunda camileri doldurdu
Elazığlılar uygulamalı hac hazırlık kursunda camileri doldurdu
Elazığ'da tehlikeli yolculuk: Kamyonun arkasına tutunarak yolculuk ettiler
Elazığ'da tehlikeli yolculuk: Kamyonun arkasına tutunarak...