“SÜMELA MANASTIRINDA YAPILMASI DÜNÜŞÜLEN KARA PAPAZ AYİNİ...

“SÜMELA MANASTIRINDA YAPILMASI DÜNÜŞÜLEN KARA PAPAZ AYİNİ DURDURULSUN”

05 Ağustos 2023 - 10:58

Mavi Vatan Türk  Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ şube başkanı Gazeteci Yazar Erol Kara :
“SÜMELA MANASTIRINDA YAPILMASI DÜNÜŞÜLEN KARA PAPAZ AYİNİ DURDURULSUN”
Mavi Vatan Türk  Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ şube başkanı Gazeteci Yazar Erol Kara 15 Ağustos’da Sümela manastırında yapılması düşünülen Kara papaz ayininin Megali İdea ve Pontus emelleri taşıdığına dikkat çekerek, “Bu ayinin amacı Trabzon’un fetih tarihini unutturmak,   gölgelemek ve böylece buralarının aslında Yunan toprağı olduğu propagandasını yaparak “Megali İdea”  emellerine hizmet etmektir."  Dedi.
15 Ağustos da Fener Rum patrikhanesinin Sümela Manastırında yapacağı ayinin Fatih Sultan Mehmet in Trabzon u fetih gününe denk getirilmesinin bilinçli yapıldığı belirten Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ şube başkanı Gazeteci Yazar Erol Kara, bu ayinin bu tarihte yapılmaması gerektiğini belirterek,  hükümetin bu tarihte ayin yapılmasına müsaade etmemesi gerektiğini söyledi.
Kara,” Ortodoksların sorumlusu olan Fener Rum metropolitliği bu kararla yetkilerini aşmıştır. 88 Yıl boyunca Müze olan Sümela Manastırının ayinlere açılmasının mantıklı bir tarafı yoktur. Çünkü bölgede Hristiyan teba bulunmamaktadır. Megali idea ve pontus emelleri taşıyan bu ayin Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi ve Lozan antlaşması hükümlerine aykırıdır.” Diye konuştu.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Yusuf
    8 ay önce
    Böyle bir olaya nasıl müsaade edersiniz bu topraklar Türk topraklarıdır Müslüman ecdat kanı ile sulanmıştır hıristiyanların bu topraklarda ayin yapma gibi bir lüksü yoktur gidip kendi pisliklerinde ayinmi yapacaklar başka işlermi yapacaklarsa yapsınlar şiddetle karşıyım bu duruma ayrıca böylesi bir durum ülkemiz için çok ciddi zaafiyete yol açar ayasofyanın açılmasına karşın bir misilleme olarak nitelendiriyorum bu durumu buna müsaade etmeyin uyanık olun lütfen
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da tehlikeli yolculuk: Kamyonun arkasına tutunarak yolculuk ettiler
Elazığ'da tehlikeli yolculuk: Kamyonun arkasına tutunarak...
Elazığ'da örtü altı çilekte ilk hasat
Elazığ'da örtü altı çilekte ilk hasat