ÇOBAN’DAN VEDA AÇIKLAMASI

ÇOBAN’DAN VEDA AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban veda açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada 9 yılın bir özeti ve bundan sonra siyaset yapanlara karşı da bir uyarılarda bulundu.

02 Nisan 2019 - 15:14

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban veda açıklaması  yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada 9 yılın bir özeti ve  bundan sonra siyaset yapanlara karşı da bir uyarılarda bulundu.

MHP Elazığ Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban  açıklamasında şu önemli noktalara değindi. “Üzerine titrediğimiz konu Elazığ’dı, kaygılarımız Elazığ içindi. Uyarılarımız bu nedenleydi ve çırpınışlarımız da, kavgamız da hemşerilerimiz içindi. Kaldırım Belediyeciliği bitecek, Üretken Belediyecilik gelecek, şehirde aş olacak, kimse işsiz olmayacak, evsiz aile kalmayacak” derken, anlatmak istediğimiz daha güzel bir şehir sevdasıydı. 2010 yılında, bir sitenin sosyal merkezinde ve bir avuç arkadaşımıza anlatarak başladı Belediye Başkanlığı yolu, Birlikte Elazığ Yürüyüşümüz. Elazığ’a sevdalı arkadaşlarım ile sonsuza kadar yüreklerde yanacak memleket aşkını o gün ateşledik. Yüreğinde Elazığ sevgisinden başka hiçbir kaygısı olmayan tertemiz vicdanların başlattıkları bu yolculuk, şükürler olsun ki 9 şerefli yıla ulaştı” dedi.

 

Dokuz yıllık süreçte yaşadıkları iyi ve zorlu şartlarını dile getiren Prof. Dr. Bilal Çoban; “Bu yol uzun, ince ve meşakkatliydi. Bu yol yokuşlarla dolu, kara bulutlarla gölgeliydi. Niyetimiz salihti, sözümüz samimi, gözümüz pek ve alnımız açıktı. Hemşerilerimize ısrarla, inatla, sabırla anlatmaya çalıştığımız projelerimiz ve iktidar hedefimiz de öyle normal bir zamana denk gelmedi. Şehrimizde yaşanan olumsuz gelişmeler, özellikle siyasal baskı ve dayatmaların tesirinin hissedildiği ve hemşerilerimizin siyaset algısını nispeten baskılandığı bir dönemde, Elazığ’ı yönetmeye talip olduk. Biz, ağzımıza geleni fütursuzca söyleyerek siyaset yapmadık, bunun vebalinden sakındık ve Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı ile çizdiği çerçeveden bir an olsun ayrılmadık. Ancak bizim Cumhur ittifakına gösterdiğimiz hassasiyeti gösteremeyenler, seçmen algısındaki değişimde belirleyici unsurlardan biri oldu. Özenle seçilmiş sözlerimizden, titizlikle ayıklanmış düşüncelerimizden, ucunun nereye dayanacağının hesaplandığı eylem ve söylemlerimizden pişman değiliz” vurgusu yaptı.

 

Elazığ’da, düşünen insanlar, yazan insanlar, aydınlar, özellikle siyaset yapma sorumluluğuna sahip olanlar, yaşananları çok iyi analiz edip, doğru değerlendirmek durumunda olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Çoban;” Bizden sonra da; bu mücadelemizi doğru anlayan, doğru anlatan ve ona her zaman sahip çıkan Elazığ Sevdalıları hep var olacaktır inşallah. Ve onlar her geçen gün daha da büyüyüp güçlenecek ve ne engellerden yılacaklar, ne de mücadele etmekten korkacaklar. Biz 9 yıldır gönülleri, vicdanları, umutları kardeşlikle birleştirdik. Biz 9 yıldır ülküleri, hevesleri, heyecanları, şehrimizin sokaklarında buluşturduk. Alevi Sünni ayrımı yapmadan, köklere, kökenlere bölmeden, bu şehirde yaşayan herkesi Cenab-ı Allah’ın bir kutlu emaneti, Elazığ’ın öz evladı kabul ettik. Seçimi kaybettiğimize üzülen, moral vermek için koşarak yanımıza gelen ve yürekleri bizimle beraber sızlayan bütün kardeşlerime, gönüldaşlarıma ve hemşerilerime saygılarımı arz ediyorum. İnanıyorum ki; gelecek yıllarda da, aynı şevk, aynı heyecan, aynı coşkuyla ve aynı ruhla Elazığ’ın geleceğine sahip çıkacak genç arkadaşlarım, bayrağı kaldığı yerden alacak, azmimizin ve emeğimizin boşa gitmesine müsaade etmeden, ŞANLI ZAFERE taşıyacaktır.Bu vesile ile; Belediye Başkanlığı yolu, Birlikte Elazığ yürüyüşümüzün onurlu mücadele tarihinin herhangi bir safhasında aramızda yer alan ve kutlu davamızda bize destek verip, Elazığ sevdamızı başının üstünde taşıyan her kardeşime, MHP il Başkanlığımıza, Ülkü Ocakları Başkanlığımıza, Kamu-Sen ve yan teşkilatlarımıza içtenlikle teşekkür ediyor, bütün hemşerilerimden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Bizim hakkımız varsa, şehrimize helaldir. Seçilen belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Allah var, gam yok…”şeklinde konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Elazığ FK'nın konuğu Sebat Gençlik
23 Elazığ FK'nın konuğu Sebat Gençlik
Elazığ'da yangın ile mücadele eğitimleri sürüyor
Elazığ'da yangın ile mücadele eğitimleri sürüyor