“RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR” TABELASINI BELEDİYE...

“RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR” TABELASINI BELEDİYE GİRİŞİNE ASIYORUZ!

27 Şubat 2024 - 18:09

“RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR” TABELASINI BELEDİYE GİRİŞİNE ASIYORUZ!
SEPTİOĞLU, ''Elazığ Belediyesi'nde her türlü işlem hukuka, adalete uygun olarak yapılacak, her türlü ayrımcılık ortadan kaldırılacak. Elazığ Belediyesi'nde hiçbir şekilde yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvete imkân tanınmayacak'' dedi...
Halkımızdan yoğun ilgi gören ve 'Ahlaklı ve Dürüst Belediyecilik' ilkesiyle seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla yürüten Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, projeleriyle de göz dolduruyor. 
Septioğlu’nun 10 ana başlık halinde ve 48 alt başlıktan oluşan projeleri,  başta kentsel dönüşüm, ulaşım ve trafik sorunu olmak üzere Elazığ’ı geleceğe taşıyıp marka şehir yapacak projeler olarak da öne çıkıyor. Modern belediyecilik hizmetleri yanında sosyal ve kültürel alanda hayata geçirilecek projeleriyle halkımızın takdirini kazanan Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu’nun, önümüzdeki günlerde görsel sunumlarıyla birlikte kamuoyuna duyuracağı hizmetler 10 ana başlıktan oluşuyor.
DEPREME DİRENÇLİ ŞEHİR ELAZIĞ, ELAZIĞ’DA DEPREMİN İZLERİNİ SİLECEĞİZ:  
24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 depremleri sonucu özellikle şehir merkezindeki binaların yeniden yapılması en önemli önceliğimiz olacaktır. Elazığ'da depremin izlerini sileceğiz. 
YERiNDE DÖNÜŞÜM - KENTSEL DÖNÜŞÜM: 
Hemşehrilerimizi huzur ve güven içerisinde yaşayacakları konutlara kavuşturacağız. Elazığ'ın yıkılan ve yok olmaya başlayan  kent kimliğini yeniden oluştura3- İMAR PLANLAMALARI: 
Başta Yıldızbağları, Esentepe, Zafran  ve  Feyzi Çakmak Mahalleleri olmak üzere zemini sağlam ve şehre nazır  mahallerimize yönelik  yeni imar planları yapılarak kat yüksekliği artışına gidilecektir. 
4- YENi MEZARLIK ALANLARI: 
Vatandaşlarımızın talebini karşılamak amacı ile asri mezarlık alanının genişlemesi sağlanarak Yemişlik bölgesi güney bölgesinde yeni mezarlık alanları oluşturuyoruz. 
ULAŞIMI RAHAT  ŞEHİR ELAZIĞ, ŞEHİR İÇİ ULAŞIM YOLLARI:  
Zübeyde Hanım caddesinin trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Yahya Kemal Bulvarı Atatürk Lisesi'nin güzergâhından başlayıp imar planında var olan yol açılarak büyük bir kısmı yüzeyden az bir kısmı ise tüp geçit olarak Çaydaçıra Kavşağına bağlayacak yol başta olmak üzere çok sayıda alternatif yollar açıyoruz. 
DEMİR YOLLARI ALT VE ÜST GEÇİT PROJELERİ:  
Şehrimizin içinden geçen demiryolu güzergâhındaki Sürsürü ve Cezaevi Kavşağı geçitlerine topografik konumuna göre alt ya da üst geçitler yapıyoruz.  
ŞEHiR iÇi ALT VE ÜST GEÇiTLER:  
Elazığ'da ulaşım sorununu çözüyoruz. Hazardağlı Kavşağı, Tofaş Kavşağı, Eski Sebze Hali Kavşağı ve Yeşilkent Kavşağında yapacağımız alt geçit, yonca tipi kavşak ve katlı kavşak düzenlemeleri ile trafiği çile olmaktan çıkartıyoruz. 
BATI İMAR YOLU: 
Şahinkaya Mahallesi-Keban Yolu-Sarıçubuk'tan geçerek Baskil kavşağına bağlayan Batı İmar yolunu hayata geçiriyoruz. 
KATLI OTOPARKLAR : 
Şehrimizin farklı noktalarında yer altı ve yer üstü katlı otopark projeleri ile otopark sorununu çözüme kavuşturacağız.  
YEŞİL ALANLARI İLE NEFES ALAN ŞEHİR ELAZIĞ 
DOĞU KÜLTÜR PARK:  
Eski Terminal Binasının bulunduğu alan sosyal ve ticari yaşam merkezi yanında yeşil ve park alanları, çok amaçlı salonları ve belediyemiz bazı birimleri yanında yürüyüş, bisiklet yolu ve spor tesisleriyle kültür park olarak düzenliyoruz. 
DOĞUAKVARYUM VE DOĞA PARK:  
Çatalçeşme TOKİ bölgesinde oluşturulacak DoğuAkvaryum ve Doğa Park projesi ile şehrin doğusunda, hem yeni bir mesire alanı oluşturulacak hem de içerisinde akvaryum, at binme alanı başta olmak üzere farklı donatıların bulunduğu bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. 
ÇAYDAÇIRA MESiRE ALANI: 
Çaydaçıra ve Zafran Mahallesi arasında TEKNOKENT kuzeyindeki alan, Fırat Üniversitesi ile yapılacak bir protokol ile Çaydaçıra Mesire Alanı olarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. 
YILDIZBAĞLARI MESiRE ALANI:  
Eski Askeri Hastane alanı çevresindeki ormanlık alan içerisinde yürüyüş alanı, bisiklet yolu kamelyalar dinlenme alanları ile mesire alanı olarak düzenleyip hizmete sunuyoruz. 
MİNİAELAZIĞ : 
İlimizin tarihi ve turistik eserlerinin belirli bir ölçekte küçültülerek eski terminal binası alanında yapılacak Kültürpark yerleşkesi içinde “MiniaElazığ” projesini uyguluyoruz. 
ŞEHiR BOSTANI : 
'Şehir Bostanı' projesiyle çocuklarımız tarımı öğrenecek, yetişkinlerimiz kırsal hayat özlemini giderecek.  
İÇME SUYU ve ENERJİ SORUNUNU ÇÖZMÜŞ ŞEHİR ELAZIĞ 
İÇME SUYU PROJESİ:  
Yeraltı derin kuyular ve Hamzabey barajlıdan şehre verilen içme suyunun yetersizliğini önleme amacıyla Keban Baraj gölünden Hamzebey ana boru hattına en yakın mesafeden ilave su verilerek  içme suyu sorununa çözüm getiriyoruz. 
GES  PROJELERİ:  
Belediyemiz bütçesinin en önemli gideri olan enerji bedelini düşürmek amacıyla Güneş Enerji Sistemleri (GES) projelerini yaygınlaştırıyoruz. 
İÇME SUYUNDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ (MİKRO HES):  
İlimize su sağlayan ana şebeke hatları üzerinde kurulacak tribünlerle İçme Suyundan Elektrik Üretimi (Mikro hes) sağlanarak belediyemizin elektrik giderleri düşürülecektir. 
ÇOCUKLARIMIZIN DEĞER BULDUĞU ŞEHİR ELAZIĞ 
ÇOCUKLARIMIZA BESLENME DESTEĞİ: Devlet okullarındaki gelir düzeyi düşük ailelerimizin çocuklarına beslenme desteği veriyoruz.  
OKUL BAHÇELERİNİ BiZ DÜZENLİYORUZ: Çocuklarımızın nezih mekânlarda eğitim öğretim görmeleri  amacıyla okullarımızın bahçe ve peyzaj düzenlemeleri Elazığ Belediyesi olarak biz yapıyoruz. 
ÇOCUK BİLİM-SANAT MERKEZİ:  
Bu merkezlerle hem yeteneklerini geliştirmeleri hem spor yapmaları hem de eğitim desteği almalarını sağlıyoruŞEHİR VE MEDENİYET KÜTÜPHANESİ:  
Çocuklarımızın kültürünü, medeniyetini tanıyan, geleceğin bilinçli nesilleri olmalarına katkı sağlamak adına her okula bir ‘Şehir ve Medeniyet Kütüphanesi’ kuruyoruz. 
GENÇLERİN MUTLU OLDUĞU ŞEHİR ELAZIĞ 
GENÇ REFAH KART: 
Gençlerimize yıllardır vadedilen ancak bir türlü hayata geçmeyen müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanacakları kart uygulamasını Elazığ'da hayata geçiriyoruz. 
SILA-İ RAHiM BİLETİ: 
Elazığ dışındaki üniversite öğrencilerimize yılda iki defa aileleriyle buluşmaları için 'sıla-i rahim bileti' veriyoruz. 
GENÇLERİMİZ İÇİN İLERİ SÜRÜŞ PİSTİ:  
Araç kullanmayı öğrenmek ya da araç kullanmada ustalaşmak isteyen gençlerimiz için trafiğe kapalı güvenli alanlarda ‘İleri Sürüş Pisti’ açacağız. 
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KAMPÜS İÇİ RİNG SEFERİ:  
Üniversite öğrencilerimize yönelik olarak kampüsler ve öğrenci yurtları arasında hizmet verecek otobüs seferlerini başlatıyoruz. 
GENÇ REFAH BURSU: 
Üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi gençlerimize burs desteği veriyoruz. 
GENÇLERİMİZE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ: 
İşsiz gençlerimize mesleki eğitim verecek akredite edilmiş ve sertifikası geçerli eğitim merkezi açıyoruz. 
ÖĞRENCİLERDEN ELZ-KART BEDELİ ALMIYORUZ:  
Üniversite öğrencilerimizden ELZ-KART bedeli almıyoruz. 
KADINLARIN VE AİLELERİN HUZUR BULDUĞU ŞEHİR ELAZIĞ 
50 BiN TL REFAH ÇEYiZ DESTEĞİ: 
Yuva kuracak olan, öksüz veya yetim ve  ailesi geçim sıkıntısı yaşayan genç kızlarımıza 50 bin TL 'Refah Çeyiz Desteği' veriyoruz. 
AŞEVİ: 
İhtiyaç sahiplerine hizmet verecek aşevini hizmete sunuyoruz. 
KADIN REFAH KOOPERATİFİ: 
Kuracağımız içinde kreşlerin bulunduğu  'Kadın Refah Kooperatifi' ve tekstil atölyeleri ile ev kadınlarının el emeği ürünlerini markalaştırarak ev ekonomilerine katkı sunuyoruz. 
YENİ DOĞAN DESTEĞİ:  
İhtiyaç sahibi ailelerin Yeni DOĞAN bebeklerine 12 ay ücretsiz mama ve bebek bezi imkânı sağlıyoruz. 
KADINLARIMIZA MESLEK EDiNDiRME KURSLARI: 
Kadınlarımıza Meslek Edindirme Kursları açarak mesleki vasıf kazandırıyor ve bu kurslarda edindikleri becerilerle hızlıca iş bulma olanakları sağlıyoruz. 
KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİM FONU 
Kız çocuklarımız için okul öncesi eğitim de dahil pozitif ayrımcılık sağlıyoruz. 
ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN RAHAT YAŞADIĞI ŞEHİR ELAZIĞ 
ENGELLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER: 
Elazığ Belediyesi sosyal tesislerimizde engelli hemşehrilerimize yüzde 25 indirim uyguluyoruz. Engellilerimizin konutlarının doğalgaz faturalarına destek olurken su faturalarında yüzde 50 indirim uyguluyoruz. 
ENGELSİZ SPOR OKULU: 
Spor yapmak isteyen engelli çocuklarmız ve gençlerimiz için 'Engelsiz Spor Okulu' kuruyoruz. 
ENGELLİ BAKIM MERKEZİ:  
Yatağa bağımlı engellerimiz için 'Engelli Bakım Merkezi' kuracağız. 
ESNAFIN DESTEKLENDİĞİ ŞEHİR ELAZIĞ 
REFAH KART İLE HEM YOKSULA HEM ESNAFA DESTEK: 
Gelir düzeyi düşük, yardıma ihtiyacı olan hemşehrilerimize “Refah Kart” ile destek olacağız. Refah Kart ile vatandaşlarımız kendi mahalle bakkalından ya da yerel marketlerden ihtiyaç duyduğu ürünü alabilecek. 
ESNAFIMIZI DESTEKLİYORUZ: 
Girişimcilik eğitimi sunarak küçük işletme sahiplerine yardımcı olacak ve girişimcilere bir yıl geri ödemesiz faizsiz kredi veriyoruz. Ekonomik zorluklar nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kalan esnaflara ikinci şans sunacak ve faizsiz kredi sağlayacağız. 
KÖFTECİLER SOKAĞI CEPHE GİYDİRME RESTORASYON ÇALIŞMASI:  
İlimizin marka değeri olan Köfteciler Sokağımızın cazibesini artırmak amacıyla iş yerlerinin cephe giydirmesi ve restorasyon çalışmasını başlatıyoruz. 
SEKTÖREL MESLEK SİTELERİ: 
Değişik meslek guruplarını bir araya getirecek mesleki sektör siteleri oluşturuyoruz. 
AHLAKLI BELEDİYECİLİĞİN ŞEHRİ ELAZIĞ 
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRETLE MUTLU PERSONEL KALİTELİ HİZMET: 
Elazığ Belediyesi'nde Kadrolu, BELPER, EBUAŞ gibi farklı konum ve statüde çalışıp aynı işi yapmalarına rağmen farklı maaşlar alan personellerimiz için eşit ve adil bir ücret sistemi getiriyoruz. 
ŞEFFAF BELEDİYECİLİK :  
'Ahlaklı Belediyecilik', vatandaşlara her an hesap verecek.  İhale süreçleri şeffaf bir şekilde yürütülecek ve tüm ihaleler sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak. 
“RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR” TABELASINI BELEDİYE GİRİŞİNE ASIYORUZ: 
Elazığ Belediyesi'nde her türlü işlem hukuka, adalete uygun olarak yapılacak, her türlü ayrımcılık ortadan kaldırılacak. Elazığ Belediyesi'nde hiçbir şekilde yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvete imkân tanınmayacak. 
AHLAKLI BELEDİYECİLİK: 
'Ahlaklı Belediyecilik' ilkesi gereği, yerel yönetimlerde yolsuzluğu, rüşveti ve adam kayırmacılığı engelleyecek bir yönetim anlayışını getiriyoruz. Hizmetlerde rantı değil hakkı önceleyeceğiz. 
HAKSIZ ZENGİNLEŞMEYE SON VERİYORUZ:  
Belediye başkanından en alt birimdeki çalışana kadar haksız zenginleşmeye izin vermeyeceğiz. Elazığ Belediyesi'ni borç ve faiz batağından kurtaracağız. 
İSRAF VE ŞATAFATI BİTİRİYORUZ: Geliri ve gideri dengeleyecek, israfı sonlandıracak ve lüks şatafatı bitirecek bir yönetim anlayışını getiriyoruz.’’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 2 gözaltı
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 2 gözaltı
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0