ŞUAY ALPAY’A 2. KEZ AZERBAYCAN DEVLET ŞEREF MADALYASI VERİLDİ

ŞUAY ALPAY'A 2. KEZ AZERBAYCAN DEVLET ŞEREF MADALYASI VERİLDİ

27 Şubat 2024 - 16:48 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 17:04

ŞUAY ALPAY’A 2. KEZ AZERBAYCAN DEVLET ŞEREF MADALYASI VERİLDİ

Milli Savunma Bakan yardımcısı hemşerimiz Şuay Alpay Bir dizi resmi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Azerbaycan da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzası ve kararı ile Azerbaycan halk cumhuriyeti 100. Yıllına hasedilen Devlet şeref madalyası ile onurlandırıldı.

Milli Savunma Bakan yardımcısı Şuay Alpay Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Bakü ye gitti.

Azerbaycan ve Genel Kurmay başkanı ile bir araya gelen Şuay Alpay, şehitliği ziyaret ederek burada yaptığı açıklamada “Türkiye Azerbaycan bir millet iki devlet prensibini hayatta geçiren bu anlayış içinde. Bu şuur içinde istikbale doğru emin adımlarla yürüyen iki ülke. Azerbaycan’da bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Ben aynı zamanda Azerbaycan nın evladıyım. Dedem Mehmet Kasım bey Azerbaycan nın milli kahramanıdır. Burada haritacılık üzerinde görüşmelerimiz oldu. Milli savunma bakanlığımız harita genel müdürlüğü çok etkin ve çok yetenekli bir birim. Sivil ve askeri bölgelerimiz için çok önemli haritalar üretiyor. Biz burada bu konuları paylaştık. Bunlar üzerinden çok kıymetli ürünler ortaya çıkacak. “ dedi.

ŞEHİTLERİN MANEVİ HATIRALARI BİZİM UFKUMUZU AÇIYOR

Şuay Alpay,” Bu iki ülkenin yakın işbirliği askeri savunma ekonomik ve diğer alanlarda bir model üzerinden örneklik oluşturuyor. Bu da çok kıymetli. Bu irade Devlet başkanları nezdindeki bu irade inanılmaz şekilde aşağı da yansıyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak her türlü teması yaptık. Bugün sabah Milli savunma bakanı Zakir Hasanov ve genelkurmay başkanı ile görüştük. Tabi Kaynaklar bakanı ile görüştük. Çok sıcak karşılandık. Türk komutanların eşliğinde bi ziyaretleri gerçekleştirdik. Her defasında geldiğimiz gibi büyük umutlarla yollumuza devam ediyoruz. Şehitliği ziyaret ettik, Şehitlerin manevi hatıraları bizim ufkumuzu açıyor. “ şeklinde konuştu.

Bu iki ülkenin yakın işbirliği askeri savunma ekonomik ve diğer alanlarda bir model üzerinden örneklik oluşturduğunu söyleyen Alpay,” Bu da çok kıymetli. Bu irade Devlet başkanları nezdindeki bu irade inanılmaz şekilde aşağı da yansıyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak her türlü teması yaptık. Bugün sabah Milli savunma bakanı Zakir Hasanov ve genelkurmay başkanı ile görüştük. Tabi Kaynaklar bakanı ile görüştük. Çok sıcak karşılandık. Türk komutanların eşliğinde bazı ziyaretler gerçekleştirdik. Her defasında geldiğimiz gibi büyük umutlarla yollumuza devam ediyoruz. Şehitliği ziyaret ettik, Şehitlerin manevi hatıraları bizim ufkumuzu açıyor. “ dedi.

ALPAY’A İKİNCİ KEZ DEVLET ŞEREF MADALYASI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzası ve kararı ile Azerbaycan halk cumhuriyeti 100. Yıllına hasedilen Devlet şeref madalyası İLE ÖDÜLLENDİRİLEN Milli Savunma Bakan yardımcısı Şuay Alpay, kendisi için çok özel bir gün olduğunu belirterek, Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzası kararı ile Azerbaycan halk Cumhuriyeti 100. Yıllına hasedilen Devlet şeref madalyası ile onurlandırılmış oldum. Bu benim ve ülkem için çok büyük bir onurdur dedi.

Alpay,” Kalbi şükranlarımı arz ediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız İlhan Aliyev’e ve Milli savunma bakanımıza Zakir paşamıza kalbi şükranları sunuyorum. Bu şeref benim için çok, çok kıymetli ülkem içinde öyle. 2018 Yılında da Gence de şu an genelkurmay başkanımız olan Kerim Paşa dan askeri işbirliği üstün hizmet madalyası ile onurlandırılmıştım. Sözlere Sığmayan bir noktadayız. Bu madalya bizim yükümüzü de ağırlaştırıyor. Daha fazla düzgün iş yapmak daha fazla Türkiye Azerbaycan kardeşliğini ve Türk dünyasına daha fazla hizmet ve katkı sağlamakla ilgili bir yükümlülük omuzlarımıza yüklenmiş oluyor. Tabi bu yükün sorumluluğun farkında olarak yolumuza devam edeceğiz. “ dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı, yaralandı
Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı,...