Genç Çiftçilere Eğitim Verildi

Genç Çiftçilere Eğitim Verildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçilere eğitim verildi.

11 Aralık 2018 - 14:23

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçilere eğitim verildi.

 

İl Müdürü Turan KARAHAN eğitim öncesi yaptığı konuşmada tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla üç yıldır uygulanan projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

 

“İlimiz genelinde toplam 669 Genç Çiftçimiz 20 milyon liralık hibeden yararlandı”

 

İl Müdürü KARAHAN, konuşmasının devamında; " Elazığ merkez ve ilçelerinde toplam 669 genç çiftçimiz 20 milyon liralık hibeden yararlandı. Proje kapsamında;348 büyükbaş hayvan, 137 küçükbaş hayvan, arıcılık, kanatlı tesisi, kapama meyve bahçesi, örtü altı tesisi, bağcılık ve üzümsü meyveler, mantar yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkiler ve coğrafi işaretli ürünler gibi birçok konuda destek verdik.  Genç çiftçilerin yürüttükleri bitkisel ve hayvansal üretimde kendilerini geliştirmeleri için bu tür eğitimler verilmeye devam edilecektir” dedi.

 

Eğitimlere katılan genç çiftçilere yararlandıkları projeler dikkate alınarak; Bitki  Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Süt İneklerinde Sağım Teknikleri, Buzağı Bakımı ve Beslemesi, Hayvan Hastalıkları İle Mücadele, Ahır Bakımı ve Hijyeni gibi konularda teknik personel tarafından eğitim verildi.

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fuat KERTİ, teknik personel ve projeden yararlanan genç çiftçilerin katıldığı eğitim sonunda, Genç Çiftçilere katılım belgesi verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde görüntülendi
Koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde görüntülendi
Otobüste kavgaya tutuştular
Otobüste kavgaya tutuştular