GELENEKSEL OKÇULUK TURNUVASI 3 ŞUBAT’DA ELAZIĞ DA YAPILACAK

GELENEKSEL OKÇULUK TURNUVASI 3 ŞUBAT'DA ELAZIĞ DA YAPILACAK

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün ev sahipliğinde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Elazığ Harput Belek Gazi Spor Kulübü birlikte “Elazığ-Diyarbakır-Malatya-Tunceli-Bingöl ve Kahramanmaraş” illerini kapsayan Elazığ Bölge Geleneksel Okçuluk Turnuvası düzenlenecek.

30 Ocak 2019 - 18:05 - Güncelleme: 31 Ocak 2019 - 13:27

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün ev sahipliğinde  Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Elazığ Harput Belek Gazi Spor Kulübü birlikte   “Elazığ-Diyarbakır-Malatya-Tunceli-Bingöl ve Kahramanmaraş”  illerini kapsayan Elazığ Bölge Geleneksel Okçuluk Turnuvası düzenlenecek.

Turnuva 03 Şubat 2019 Pazar günü Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek.  Turnuvaya 13 yaş altı, 16 yaş altı, Bayanlar, Erkekler ve Takım oyunları kategorilerinde 9 takımın katılımı ile gerçekleştirilecektir. 03 Şubat 2019 Pazar günü Saat 9.30’da başlayacak  olan Turnuva  mehter gösterileri düzenlenecek. Tüm halkımızın davet edildiği turnuva Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.

Turnuvaya Elazığ’dan ;Elazığ Harput Belek Gazi Spor Kulübü, Elazığ Alplik Spor Kulübü, Kahramanmaraş’tan Elbistan Alplik Spor Kulübü, Malatya’dan; Malatya Seyit Batal Gazi Spor Kulübü,  Malatya Beydağı Gençlik Merkezi,  Malatya Kokut Ata  Geleneksel Okçuluk Kulübü,  Alp Er Tunga Spor Kulübü Derneği, Diyarbakır’dan ; Diyarbakır Selahattini Eyyübi Okçuluk Kulübü,   Diyarbakır Geleneksel Okçuluk takımı katılacak.

Elazığ Harput Belek Gazi Spor Kulübü Başkanı Adem Aksu Turnuva ve geleneksel Okçuluk hakkında şu bilgileri verdi;  Geleneksel okçuluk Türkiye’de son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı , Tükiye’nin birçok ilinde Geleneksel Okçuluk turnuvaları düzenlenmektedir. Adeta Festival havasında organize edilen turnuvalara vatandaşlar  büyük ilgi göstermektedir. Türkiye genelinde  200 den fazla kulüp bu alanda faaliyet yürütmekte, geçmişin bu etkili silahı günümüzde spor dalı olarak bir kere daha tarih sahnesindeki yerini almıştır. Bu spora gönül vermiş olan bizler de bu ata yadigarı geleneksel okçuluk sporunu  Elazığ’da  her kesimden insana tanıtmak istiyoruz. Kulüp olarak Türkiye’nin bir çok şehrinde düzenlenen turnuvalara Elazığ’ı temsil ettik. Turnuvaları ve etkinlikleri imrenerek izledik. Elazığ’a bu alanda büyük bir organizasyon kazandırmak ve geleneksel hale getirmek için Şubat ayında küçük çapta bölgemizi kapsayacak şekilde bir organizasyona ev sahipliği yaparak kendimizi sınamak istedik. Bu nedenle 3 Şubat Pazar günü saat 10’da başlayacak olan Turnuvamıza bütün halkımızı davet ediyoruz. Halkımızı Geleneksel Okçuluk Spor dalını daha yakından tanımaları ve “YA HAK”nidası ile ok atan bölgemizin okçularını yakından görmeleri için Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonuna davet ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü