MHP ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇOBAN; ELAZIĞ SANAYİ...

MHP ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇOBAN; ELAZIĞ SANAYİ SİTELERİYLE YENİ BİR KALKINMA HAMLESİ YAKALAYACAK…

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, Elazığ’ın modern bir şehir görünümüne kavuşması, ticaretin canlanması ve sektörel anlamda ilin bölgede marka olması için sektörel sanayi sitelerine ihtiyaç olduğunu ve bu eksikliğin 1 Nisan 2019 tarihinden sonra giderilmesi için projelerinin hazır olduğunu ifade etti…

30 Ocak 2019 - 16:53 - Güncelleme: 30 Ocak 2019 - 17:04

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, Elazığ’ın modern bir şehir görünümüne kavuşması, ticaretin canlanması ve sektörel anlamda ilin bölgede marka olması için sektörel sanayi sitelerine ihtiyaç olduğunu ve bu eksikliğin 1 Nisan 2019 tarihinden sonra giderilmesi için projelerinin hazır olduğunu ifade etti…

 

 

ŞEHRİN GELECEK 100 YILINA ETKİ EDECEK PROJELER…

Elazığ MHP Başkan Adayı Çoban değerlendirmesinde; “Elazığ’ın gelecek 100 yılına etki edecek büyük ve vizyon projelerimizi halkımızla ve kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda ilimizin modern bir şehir görünümüne kavuşması, ticaretimizin canlanması, ilimizin sektörel anlamda bölgede marka il olması için mutlaka altyapısı çözülmüş modern sektörel sanayi sitelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yıllardan beri iş dünyası bu ihtiyaç ve beklentilerini dile getirmiş olmasına karşın maalesef bir sonuç alınamamıştır. Artık Elazığ’ın konuşma değil icraata geçme vakti gelmiştir. MHP Genel Merkezimizin ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerin istihdam ve üretimin bir parçası olması vizyonuna uygun olarak Elazığ için değişim ve dönüşüm sürecini inşallah 1 Nisan 2019 tarihinde başlatacağız” dedi.

 

 

ESKİ KSS YENİDEN REVİZE EDİLECEK…

Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nin artık yetmediğine dikkat çeken Prof.Dr. Çoban, “Ülkemizde il merkezi dışına çıkarılacak Küçük Sanayi Sitelerinden biri olarak açıklanan Elazığ Merkez KSS ile ilgili bugüne kadar atılmış somut bir adım bulunmamaktadır. Bununla birlikte Merkez KSS’nin taşınması ile ilgili iş dünyası içinde de bir fikir birliği bulunmamaktadır. Merkez Küçük Sanayi Sitesinde hak mahrumiyetleri ve üretim kayıplarına yol açmayacak şekilde, işletme sahipleri, ilgili STK’lar, KSS Kooperatifi ve Meslek Kuruluşları ile müşterek hareket edilecektir. Merkez KSS’nin çevre düzenlemeleri, görüntü kirliliği, ulaşım ve diğer altyapı ihtiyaçları yeniden değerlendirilecektir. Elazığ ticareti için çok büyük bir değer olarak gördüğümüz Küçük Sanayi Sitesi içerisinden mermer üreticileri, hurdacılar ve mobilyacılar için yeni KSS’ler yaparak burayı rahatlatacağız. Özellikle otomobil ve bağlı sektörler ve makine üretimi ilgili bir merkez haline dönüştürülmesi önceliğimizi oluşturuyor.”

 

 

6 YENİ KSS İLE ELAZIĞ TİCARETTE VE ÜRETİMDE MERKEZ OLACAK…

Hizmet döneminin ilk 5 yılında Elazığ’a 6 ayrı KSS kazandıracaklarını ifade eden MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, “İlimizin artık büyük şehir vizyonu ile açılması ve il merkezi dışına sektörel anlamda modern altyapıların kurulması gerekmektedir. Bu şehrin gelecek 100 yılını ancak bu şekilde kurabiliriz. Merkez KSS içinden Hurdacıları, Mobilyacıları ve Mermer Üreticilerini çıkarıp bu sektörler için 400 m2’den oluşan yeni işlikler inşa edeceğiz. Bununla birlikte Nakliyeciler Sitesi ve Oto Galericiler Sitesi de yeniden revize edilerek ihtiyacı karşılayacak bir hale getirilecektir.

İl merkezi içinde bulunan Kuru Gıdacılar ve İnşaat Malzemecileri içinde KSS kurulacak. Mobilya satışı yapan mağazalarımız içinde yine çok modern bir Mobilya Teşhir ve Satış Showromu inşa edeceğiz. Doğu illerimiz mobilya alımları için mutlaka Elazığ’ın ziyaret edilmesini bir ihtiyaç olarak görecek bir altyapı kuracağız. Çünkü Mobilya Sektöründe ilimiz hem üretim hem de satış anlamında ülkemizde de artık önemli bir merkezdir. Sektörün yıllardan beri talebi olan bu ihtiyaçlarına Belediye olarak öncülük ederek sektörü ülkemizde bir marka haline getirecek bu önemli altyapıyı her birlikte kuracağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği, firmalarımızın iştiraki, Belediyemizin katkıları ve TOKİ işbirliği ile bu yeni 6 sanayi bölgesini Elazığ’a hizmet dönemimizin ilk 5 yılında mutlaka kazandıracağız.”

 

 

PROJELERİMİZ, SİYASET ÜSTÜ DEĞERLENDİRİLMELİDİR…

Prof. Dr. Çoban açıklanan projelerin siyaset üstü olduğunu dile getirerek, “Sürekli ifade ettiğim gibi ilimizin gelecek 100 yılını olumlu yönde etkileyecek açıkladığımız ve açıklayacağımız tüm projelerin tüm halkımız tarafından artık siyaset üstü ilin geleceği ile ilgili yapılması elzem olan girişimler olarak değerlendirilmesi ve sahiplenilmesi gerekmektedir. Bu talepler bu şehirde yaşayan tüm vatandaşların olduğu kadar, bölgemiz illerinin de kalkınma ve gelişmesine etki edecek dinamiklerdir. Elazığ artık siyasi ikbal uğruna bugünü ve yarını değil gelecek 10 yılı, 100 yılı planlamak zorundadır. Şehrimizin bugün geldiği nokta maalesef kısa, orta ve uzun vadeli programlarının ve hedeflerinin olmamasının bir sonucudur. Bu şehri nereye götüreceğimizi ve 10 yıl sonra nerede olması gerektiğini bugün masaya yatırıp hep birlikte sorgulamamız gerekmektedir. İşte açıkladığımız tüm projelerimizin çıkış noktası budur. İşsizlik sorununu çözmüş, ticareti canlı, tarım ve hayvancılıkta potansiyelini kullanan, tarihi misyonuna yakışır şekilde bölgede lider kent konumunda olan bir Elazığ için bu şehrin artık top yekün ayağa kalkma vaktidir. Toplumun tüm katmanları artık bunan inanarak çok şükür ayaktadır. Bu kutlu yürüyüş artık başlamıştır. 01 Nisan 2019 sabahı tüm halkımızla birlikte ‘YENİDEN ELAZIĞ’ı hep birlikte inşallah haykıracağız” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Av. Vural: ''Süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması gerekir''
Av. Vural: ''Süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması...
Elazığ'da öğrencilere siber farkındalık eğitimi
Elazığ'da öğrencilere siber farkındalık eğitimi