Otopark Gelirinin Yarısı ElazığSpor’ a, Diğer Yarısı İse...

Otopark Gelirinin Yarısı ElazığSpor' a, Diğer Yarısı İse Öğrencilere Burs Olarak Aktarılacak

1965 yılından bu yana Elazığ’ a sanatsal ve kültürel anlamda önemli hizmetler veren Devlet Tiyatrosu binası ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu yerleşkesi yerine Kültürhan Projesi yapılmak üzere yıkılmıştı.

14 Aralık 2018 - 11:18 - Güncelleme: 18 Aralık 2018 - 11:21

1965 yılından bu yana Elazığ’ a sanatsal ve kültürel anlamda önemli hizmetler veren Devlet Tiyatrosu binası ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu yerleşkesi yerine Kültürhan Projesi yapılmak üzere yıkılmıştı.

 

Geçtiğimiz dönemde yıkımı gerçekleştirilen ancak, tüm Türkiye genelinde yapılacak devlet yatırımları ile ilgili ödenek planlamasının yeniden gözden geçirilip kaynak aktarımının programlı periyotlar halinde yapılmasının öngörülmesinin ardından, söz konusu alan uzun bir süre boş kalmış ve bu durum hoş olmayan görüntüler ortaya çıkarırken mahalle sakinlerinin de şikayetine sebep olmuştu.

 

İstasyon caddesi esnafları ve mahalle sakinlerinin söz konusu alana tinerci ve balleyci madde bağımlılarının meskeni haline geldi, şeklindeki şikayetleri üzerine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım harekete geçmiş ve bu alanı inşaatının başlayacağı zamana kadar, bölgede zaten önemli bir ihtiyaç olan otopark olarak hizmet vermesi için zemin düzeltme çalışmaları yapılmış ve bu alandaki hareketliliği gören vatandaşlar Vali Kaldırım’ a teşekkürlerini iletmişti.

 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Elazığ Milletvekilleri ile yaptığı istişare görüşmelrinin ardından son dönemde maddi problemler yaşayan Elazığspor’ a kaynak aktarılması için otopark olarak çalıştırılacak alandan elde edilen gelirin yarısının Elazığspor hesabına aktarılmasının sağlanması noktasında bir hesap açılması kararı aldı. Maddi anlamda zor bir süreç yaşayan Elazığspor ile ilgili alınan bu karar memnuniyetle karşılanırken, otopark gelirinin diğer yarısının da öğrencilere burs olarak dağıtılacağı ifade edildi.

 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ ın Milletvekilleri ile yaptığı değerlendirmenin ardından uzun bir süredir atıl durumda kalan ve mahalle sakinlerinin şikayetlerine sebep olan devlet tiyatrosunun yeri, Kültürhan Projesinin yapımı başlayana kadar, bölgede önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak. Burdan elde edilen gelir Elazığspor hesapları borçlarından dolayı ipotek ve hacizli olduğu için Valilikte açılan Elazığspor yardım hesabına aktarılacak ve Elazığspor’un ihtiyaçları doğrultusunda kulübe aktarılarak herhangi bir kesintisininde önüne geçilmiş olacak. Burdan elde edilen gelirin bir kısmı ise yine valilik tarafından üniversite okuyan Elazığlı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs olarak verilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da tefecilik operasyonu: 3 gözaltı
Elazığ'da tefecilik operasyonu: 3 gözaltı
Elazığ'da koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde görüntülendi
Elazığ'da koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde...