ELAZIĞ BULUŞMASI TOPLANTISI OSB’DE YAPILDI

ELAZIĞ BULUŞMASI TOPLANTISI OSB’DE YAPILDI

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Elazığ’ da tekstil sektörü ele alındı.

16 Nisan 2019 - 11:21

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Elazığ’ da tekstil sektörü ele alındı.

Toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay kaldırım, F.Ü Rektörü Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ, Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Müdürü, TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Karasu Yönetim Kurulu Üyeleri, Elazığ FKA Genel Sekreteri AbdulvahapYoğunlu, Kurum Müdürleri ve çok sayıda tekstil firması yöneticisi katıldı

Toplantıda konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, TGSD Başkanı Hadi Karasu ve yönetiminden çok değerli isimleri şehrimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz, bugün bu toplantının burada gerçekleşmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, TGSD’ nin yönetiminde çok değerli Elazığ’lı isimlerde var, Başkanımız Hadi bey ile çeşitli vesilelerle bir araya geldik, kendisini aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum, dedi.

FKA Genel Sekreteri AbdulvahapYoğunlu’ nun moderatörlüğünde başlayan programda Elazığ Osb’ yi tanıtan bir sinevizyon filmi izletildi.

Toplantıda daha sonra söz alan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ OSB ve yaşadığı gelişim sürecinden bahsettiği konuşmasında, şehrimize yatırım yapacak firmalarımızın herhangi bir sorun yaşamamaları için, gerekli tüm alt yapıyı sağladıklarını belirterek, alt yapısından üst yapısına kadar her şeyi ile sorunsuz bir OSB oluşturduk, dedi.

 Başkan Öztürk, sosyal alan ve yeşil donatı alanında da Türkiye’ de ilk olan bir OSB oluşturduklarını belirterek, şehrimize yatırım yapacak arkadaşlarımızın hiçbir şekilde bir sorunla karşılaşmasına müsaade etmeyiz, burada böyle bir birlikteliğimiz var, bütün imkanlarımızı yatırım yapacak değerli firmalarımız için seferber etmeye hazırız, dedi.

Elazığ OSB de yatırım yapılırken çevreyi korumak gibi bir görevimiz de var diyen Başkan Öztürk, tekstil sektörünü istememizin sebebi hem firmalarımızın 6. Bölge teşviklerinden faydalanmaları ve hem de şehrimizdeki potansiyelin ortaya çıkarılmasıdır, dedi.

Programda daha sonra söz alan TGSD Başkanı Hadi Karasu, Elazığ’ da karşılaştıkları misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, bu güzel şehirde bulunduğunuzdan dolayı Elazığlılar olarak çok şanslısınız, dedi.

Elazığ’ da ki tarihi ve kültürel derinliği görmekten çok etkilendiğini belirten TGSD Başkanı Hadi Karasu, TGSD’ nin başındaki Türkiye ibaresinin parlamento kararı ile alındığını belirterek, bizim tüm Türkiye ile ilgili hassasiyetlerimiz var, bu açıdan Elazığ’ ı da son derece önemsiyoruz, dedi.

Türkiye’ deki giyim sektörünü ihtiyacının %71 ini İstanbul’ un karşıladığını belirterek, 2012 den 2017 ye kadar 15 milyar dolar ihracatın çakılı kaldığını gördük diyen Başkan Karasu, kapasite darlığı sebebiyle gelişim noktasında o dönemde sıkıntı yaşandığını söyledi.

Şu an Türkiye’ de giyim sektörün her ay 5 bin adet istihdam sağladığını belirterek carı açığa 15 milyar dolar katkı sağladığını söyledi. Bu sebeple cari açığa bu kadar önemli bir katkı sağlayan bir sektörün canlandırılması desteklenmesi lazım, dedi.

TGSD bünyesinde 400 üye ve 36 bin işletme olduğunu belirterek, sadece yönetim kurulu üyelerimizin yaptığı ciro sadece 3 milyar dolardır, toplamda ise 15 milyar dolarlık bir katkı sağlayan konumdayız diyen Karasu, Elazığ’ daki düşüncelerinin katma değer arttırma yönünde çalışmalar yapmak olduğunu belirterek, buraya yönetim kurulu üyelerimiz ve her sektörden bir temsilci arkadaşımızla geldik, amacımız modelini Avrupa standartlarında uygulamaktır, Elazığ’ da neler yapabiliriz, hangi projeleri hayata geçirebilirz, bu konuda çalışacağız, dedi.

Programda daha sonra konuşan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’ kadim bir kültür ve geleneğin yüz yıllardır devam ettiğini ve tarihten beri devam ettiğini ve bugün de Elazığ’ ın değerli insan popülasyonu ile bu varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Kendi çocukluğunun Elazığ OSB’ de geçtiğini, ilk arabayı OSB’ de ilk iş makinasını Elazığ OSB de kullandığını belirterek, aile şirketimizin bu yerleşkede olmasından dolayı bu bölgede sanayii ve ticaretle iç içe yoğrulduk, dedi.

Başkan Arslan, Elazığ’ ın ekonomi ve sanayimizin gelişmişlik göstermesi için tekstil sektörünü önemli bir lokomotif olarak gördüklerini ifade etti.

Başkan Arslan insan gücü kalifiye eleman noktasında bir çok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, MEGİP ve Meslek Liselerinin Proje Okullarına dönüştürülmesini önemsediklerini belirterek, OSB bünyesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu’ nun en iyi şekilde değerlendirilerek istihdam anlamında, beyaz yakalı, mavi yakalı iş gücünü sağlayacaklarını belirtti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin 50 kişilik yönetim kurulu kadın hassasiyetiyle tekstil sektörünün ihtiyacı olan eleman konusunda bir çalışma içerisinde olacaklarını belirterek, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak sizlere taahhüt ediyorum, neye ihtiyacınız olursa, istihdam konusunda bana 6 ay öncesinden haber vermeniz durumunda istihdam ihtiyacınızı karşılayacağımızın bilinmesini isterim, bu vesile ile ben tekrar şehrimizde sizleri ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade ederek  TGSD Başkanı Hadi Karasu ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Programda daha sonra konuşan F.Ü. Rektörü Prof. Dr. KutbeddinDemirdağ ise biz bir eğitim kurumuyuz, buradaki bu güzel oluşuma elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız, bizler istihdam ve gerekse diğer konularda tüm eğitim çalışmalarını yapıyoruz bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz, dedi.

Rektör Demirdağ, yatırım için Elazığ’ ın elverişli bir yerde olduğunu belirterek, Elazığ Havalimanının OSB’ ye yakın olmasını bile başlı başına bir avantaj olduğunu belirterek, insan kaynağı noktasında da Elazığ’ ın artı değerlere sahip olduğunu belirterek toplantıya iştiraklerinden dolayı, Başkan Hadi Karasu ve Yönetimine teşekkür etti.

Programda daha sonra konuşan SMM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek ise, Elazığ’ a yatırım yaparken yaşadıklarını ve tecrübelerini anlatarak başladığı konuşmasında, kuracağım işi bir Elazığ’ lı olarak yatırımımızı kendi şehrimize yaptık.

İlk geldiğimizde Elazığ Teşvikte 4. Bölgede idi iyi niyetle yatırımımıza başlayınca Elazığ 6. Bölge imkanlarından faydalanmaya başladı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, FKA Genel Sekreteri AbdulvahapYoğunlu ve İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı’ ya kendilerine verdiği destekten dolayı çok teşekkür eden SMM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek, tekstil sektörünün İstanbul’ dan çıkıp Elazığ gibi bölgelere gelmesi gerektiğini belirterek, buradaki yatırımlarımıza devam edeceğiz, Sayın Valimiz sayın Başkanımız Asilhan Bey bizlere sözler verdiler, biz onları alıp cebimize koyduk, bu rahatlıkla Türkiye genelinde 15 Milyar dolarlık bir ihracat yapan bu önemli sektörün değerli temsilcilerini şehrime davet ediyorum, bu toplantının Elazığ’ da yapılması için ısrarlarımı kırmayan değerli başkanımız Hadi Karasu’ ya ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum, burada 2.5 milyar dolar ihracat yapan bir heyet var, tekstil sektöründeki bu değerli arkadaşlarımızın %  10’ unu şehrimize gelmeye ikna edersek kazançlı oluruz, ben toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, dedi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’ ın alt ve üst yapısı ile kendini tamamlamış bir şehir olduğunu belirterek, kara yolu, hava yolu, ulaşım merkezleri ve ağı ile, fuar alanı ile ve eğitim alt yapısı ile yatırıma hazır bir şehir olduğunu belirterek, Türkiye’ deki mühendislik alanında iyi eğitim veren Fırat Üniversitesi ve Teknopark ile yapılacak çalışmaların ülkemiz için şehrimiz için katma değere dönüşeceğini söyledi.

Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüme son derece önem verdiklerini belirterek, Elazığ’ da OSB’ de tematik bir Üniversiteyi hayal ediyoruz, Elazığ OSB’ de inovasyon, modelleme ve arge merkezlerinin önemli olduğuna değinerek Elazığ’ ın tüm bu konuşulanlar çerçevesinde bir üst lige çıkarak gelişimini tamamlamış, şehirleşmenin gerekliliklerini tamamlamış bir yatırım merkezi olduğunu, Elazığ’ ın yatırımcı dostu bir şehir olduğunu ifade etti. Buraya yatırım yapacak yatırımcılarımız için bir çok artı değerin olduğu bir şehre yatırım yapıyor olacaklarını belirterek, bütün atacağınız adımların hepsinde birinci kefil benim, ben ve bu masanın etrafındaki diğer muhataplarınız adına da ifade etmek istiyorum, yapacağınız her çalışmada biz yanınızdayız, ben sizleri hem şehrimize yatırım yaparak değer katmaya ve hem de bu şehirden değer almaya davet ediyorum, şehrimize ve toplantımıza tekrar hoş geldiniz, başkanımızı Sayın Hadi Karasu’ yu dinlemekten sizlerle bir arada bulunmaktan büyük keyif aldım, sizleri şehrimizde yatırım yapmak üzere ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı  tekrar ifade etmek istiyorum , Türkiye’ nin en iyi Kalkınma Ajansı’ nın Elazığ FKA olduğunu belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’ ya teşekkür etti.

Programda daha sonra toplantı için Elazığ’ a gelen Misafirler kendilerini tanıttı.

TGSD Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Saka, Ramazan Kaya, Cevdet Karahasanoğlu, Sane Dikmen, Önder Türkmen, Hakan Temiz, Müslüm Yıldız, Adnan Canpolat, Murat Can, Elazığ’ da bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek toplantının düzenlenmesini sağlayan SMM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek ve TGSD Başkanı Hadi Karasu’ ya teşekkür ettiler.

Toplantının sonunda yeniden söz alan TGSD ( Türkiye Giyim sanayicileri Derneği ) Başkanı İnovasyon, Endstri 4.0 , Dijital Dönüşüm ve yapay zeka konusunun yatırım ve imalat sektörünün büyük ölçüde önünü açacağını ifade etti. Başkan Karasu kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ a teşekkür etti.

Programın sonunda  FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu Elazığ ile ilgili sanayi ve ekonomik verilerle ilgili bir sunum yaptı.

Karşılıklı plaketler ve hediyeler takdim edilerek program sona erdi. Toplantı tamamladıktan sonra katılımcılar hep birlikte Alacakaya Mermer, SMM Tekstil, Alat Tekstil ve OSB’nin Tekstilciler için açmayı planladığı 5.nci kısım 2.etabında incelemelerde bulundular. Daha sonra TSO odasına geçerek orada istişare toplantısı yapıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da korkutan ev yangını
Elazığ'da korkutan ev yangını
Elazığ'da motosiklet devrildi: 2 yaralı
Elazığ'da motosiklet devrildi: 2 yaralı