Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni "Belediye Hastanesi"...

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni "Belediye Hastanesi" Yapacağız…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapatılan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin amacı dışında kullanılmaması için Elazığ Valiliğine dilekçe vererek, 1 Nisan 2019 tarihi itibarı ile mevcut binanın Belediye Hastanesi’ne dönüştüreceklerini söyledi…

25 Aralık 2018 - 15:04 - Güncelleme: 25 Aralık 2018 - 15:10

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapatılan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin amacı dışında kullanılmaması için Elazığ Valiliğine dilekçe vererek, 1 Nisan 2019 tarihi itibarı ile mevcut binanın Belediye Hastanesi’ne dönüştüreceklerini söyledi…

 

TOPLUMUN BEKLENTİLERİNİ DİKKATE ALMAK ZORUNDAYIZ…

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Bilal  Çoban konuyla ilgili Seçim İletişim Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, toplumun beklenti ve talepleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 4 ay öncesinden beri ilimizin gündeminde olan ve şehrin ayağa kalkmasına rağmen toplumun beklentileri doğrultusunda adım atılmayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için bugün somut bir adım atmış bulunuyoruz.

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı olarak ilimizin gelecek 100 yılına etki edecek ve bu şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik değişim ve dönüşümüne vesile olacak vizyon projelerimizden biri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ‘Belediye Hastanesi’ne dönüştürülmesidir.

Ancak, almış olduğumuz duyum ve bilgilerde Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne devredilerek buranın okul statüsünde faaliyet vermesi şeklindedir.

Bu girişimin toplumun beklentilerini karşılayamayacağını gördüğümüz ve bulunduğu bölgenin cazibesine katkı sağlayamayacağına inandığımız için Elazığ Valiliğinden tahsisin 1 Nisan 2019 tarihine kadar geciktirilmesi talep edilmiştir” dedi.

 

12 MAHALLEMİZDEN BİNLERCE VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU…

Kampanya ve taleplere rağmen beklentilerin karşılanmadığını ve halkın mağdur edildiğini dile getiren Çoban, “ Hastanenin taşınmasının ardından ilimizde 100’ün üzerindeki Sivil Toplum Kuruluşu tarafından düzenlenen ortak çalışmada Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2. Basamak Hastane olarak faaliyet vermesi talep edilmişti. Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak bizler de 15 Ağustos tarihinde bir günlük bir imza kampanyası başlatmış yaklaşık 8 saatte 10 bine yakın vatandaşımız Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2. Basamak Hastane olarak faaliyet vermesini talep etmiştir. Tüm bu talep ve beklentiler ilgili mercilere ulaştırılmış olmasına karşın, halkımızın talebi karşılanmamıştır. Mağduriyet sadece hastanenin bulunduğu Rızaiye Mahallesinde yaşayanları değil; bulunduğu bölge dışında, Akpınar, Çarşı Mahallesi, Esen Tepe, Fevzi Çakmak, İcadiye, İzzet Paşa, Kültür, Nail Bey, Rızaiye, Rüstem Paşa, Yeni Mahalle ve Yıldız Bağları gibi 12 mahallemizde yaşayan yüz binin üzerindeki nüfusun da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını olumsuz etkilemiştir.

Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden istifade etmesini kolaylaştırmak ve hastaneler nedeniyle bulunduğu bölgenin cazibesi nedeniyle işyeri açan esnafların mağduriyetini önlemek maksadıyla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Elazığ Belediye Hastanesi’ne dönüştürülmesi projelerimiz arasına alınmıştır. Eğitim kurumu da şüphesiz çok önemli ve değerlidir. Ancak, 75 yıldan beri hastane olarak hizmet veren ve bulunduğu bölgeyi hastane olması nedeniyle cazip hale getiren Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mutlak suretle yine hastane vasfıyla hizmet vermesi önem taşımaktadır.

01 Nisan 2019 tarihinde Yüce Allah (c.c.)’ın izni ve halkımızın destekleriyle inşallah bu beklentiler karşılık bulacak ve bölge yine eski cazibesine kavuşacaktır.

Elazığ Valiliğine yapmış olduğumuz başvurunun dikkate alınması ve tahsisin 1 Nisan 2019 tarihine kadar bekletilmesini buradan bir kez daha arz ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da taciz iddiasıyla bir öğretmen tutuklandı
Elazığ'da taciz iddiasıyla bir öğretmen tutuklandı
Tefecilik operasyonunda 2 tutuklama
Tefecilik operasyonunda 2 tutuklama