“Bilim adamlarına ciddi görevler düşüyor”

“Bilim adamlarına ciddi görevler düşüyor”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kutbeddin Demirdağ, Ülkemizin her alanda gelişmesi için bilim adamlarına büyük görevler düştüğünü belirtti.

31 Temmuz 2018 - 14:34

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kutbeddin Demirdağ, Ülkemizin her alanda gelişmesi için bilim adamlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, Nitelikli insan gücünün ürettikleri ile ancak Dünya da söz sahibi olabiliriz dedi. Demirdağ,” Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde işin mutfağından gelen insanların atanması ile karar alma ve uygulama süreçleri hızlandı.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye de bir ilk olduğuna dikkat çeken Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ,” bu sistemde ilgili alanda kendini ispatlamış uzmanlaşmış profesyonel yöneticilerin atanması yapıldı. Yani işin mutfağından gelen insanların atanması ile karar alma ve uygulama süreçleri hızlandı. Bu geçiş sürecinde aksaklıklar olabilir ama, karar alma süreçleri bence artık hızlanır. Bu açıdan bu sistemi faydalı buluyorum. Başarılı olmak durumunda bu ekip ”dedi.

SAYIN ERDOĞAN RİSK ALDI

Hulusi Akar’ın 15 Temmuz’da güzel bir sınav verdiğine işaret eden Demirdağ, terörle mücadelede TSK nın başındaydı. Tüm ekibiyle teröre karşı ciddi başarılar verdi. Milli savuma bakanı olmak onun hakkıydı. Ordunun işleyişine hakim birinin Milli Savunma Bakanı olması sistem açısından faydalı buluyorum şeklinde konuştu. Demirdağ,” Savuma sanayi müsteşarının da Mühendis kökenli olması ve bunların birbirinin dilinden anlaması ve mevzuları sayın Başkan’a aktarması açısından faydalı olur. Bu sistemle karar mercilerinin karar alması hızlanıyor. Bu açıdan faydalı yoksa bazı kararlar yıllara yayılıyordu. Bizde de bazı konularını aşmak zaman alıyordu. Ama bu sistemle teşhis ve tedavisi anında yapılıyor. Bu konuda risk ve cesaret önemli. Herkes risk alamaz. Sayın Erdoğan bu sisteme geçerek büyük bir riski de almıştır. Bu takdire şayandır bunu her lider alamaz. Bundan dolayı kendisini tebrik ederim.” Dedi.

Bilim adamlarının ülkenin savunma sanayi kısmında ihtiyaç duyulan alanlara hizmet vermek olduğunu söyleyen Kutbeddin Demirdağ, “Bizim bilim adamlarından istediğimiz ne yaparsanız yapın kendi alanında en iyi olmak için gayret sarf edin. Bunu eğitim ve öğretim başta olmak üzere Araştırma geliştirme faaliyetleri çerçevesinde konsantre  olmalarını Laboratuvarlara girmelerini ülkemizin geleceği için hür ve bağımsız olabilmek için bilim insanlarını ciddi görevler düşüyor. Nitelikli insan gücünün ürettikleri ile ancak Dünya da söz sahibi olabiliriz.” Diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da taciz iddiasıyla bir öğretmen tutuklandı
Elazığ'da taciz iddiasıyla bir öğretmen tutuklandı
Tefecilik operasyonunda 2 tutuklama
Tefecilik operasyonunda 2 tutuklama