Rektör Göktaş, akademisyenleri ödüllendirdi

Rektör Göktaş, akademisyenleri ödüllendirdi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenleri ödüllendirdi.2022 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2' lik...

26 Ekim 2023 - 15:15 - Güncelleme: 28 Ekim 2023 - 19:25

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenleri ödüllendirdi.
2022 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2' lik dilimde bulunan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesi, 'Kariyer boyu etki' ve 'Yıllık etki' olarak iki kategoride listelendi. Bilim insanlarının kariyeri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Fırat Üniversitesi'nde 35 bilim insanı, sadece 2022 yılı çalışmaları dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ise 49 bilim insanı listeye girmeye hak kazandı. Oluşturulan listede, yüzde 2'lik dilime giren 200 bin 644 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye'den bin 202 öğretim üyesi girerken, bu listede Fırat Üniversitesi'nden 49 öğretim üyesi yer aldı.
Fırat Üniversitesi'nde gerçekleştirilen törende dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerle bir araya geldi. Törende Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 49 akademisyene teşekkür belgelerini takti etti.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da şampiyon Batman
Elazığ'da şampiyon Batman
Şehir futbolunda dostluk rüzgarları
Şehir futbolunda dostluk rüzgarları