MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Çoban: "TÜRKİYE’DE...

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Çoban: "TÜRKİYE'DE BİR İLK! ÇAĞRI İHTİSAS OSB KURUYORUZ"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, Türkiye’de bir ilk olarak Elazığ’da Çağrı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını ve ülke genelinde faaliyet gösteren tüm Çağrı Merkezleri için 6. Bölge Teşviklerini içeren destek mekanizmasıyla Elazığ’ı bu alanda çekim ve cazibe merkezi yaparak ilk aşamada 5 bin olmak üzere toplam 15 bin istihdam hedeflediklerini açıkladı…

28 Şubat 2019 - 17:45 - Güncelleme: 01 Mart 2019 - 16:21

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, Türkiye’de bir ilk olarak Elazığ’da Çağrı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını ve ülke genelinde faaliyet gösteren tüm Çağrı Merkezleri için 6. Bölge Teşviklerini içeren destek mekanizmasıyla Elazığ’ı bu alanda çekim ve cazibe merkezi yaparak ilk aşamada 5 bin olmak üzere toplam 15 bin istihdam hedeflediklerini açıkladı…

 

ELAZIĞ’I TÜRKİYE’NİN ÇAĞRI MERKEZLERİ BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Bilal Çoban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamu kurumları, hastaneler, bankalar, haberleşme ve iletişim sağlayan kurumlar, spor kulüpleri, E-Ticaret Portalları, Mağazalar, medya kuruluşları vb. bir çok alanda faaliyet gösteren tüm kurumlar için hizmet sağlayan Çağrı Merkezleri bugün ülkemizin her bölgesinde faaliyet göstermektedirler.

Elazığ jeopolitik konumu, yetişmiş insan gücü, üniversitesi ve ulaşım imkanları ile çok önemli bir altyapıya sahiptir. Bu önemli altyapıya Elazığ Çağrı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de dahil edilmesi ülke genelinde faaliyet gösteren tüm çağrı merkezlerinin dikkatini çekecek ve yer almak için yoğun bir gayret göstereceklerdir. Bilindiği gibi, 2018 yılında Teşvik Yasası yapılan bir yeni bir düzenleme ile Elazığ’da OSB’lerde yapılacak yatırımlar en fazla desteğin sağlandığı 6. Bölgede yer almaktadır.

Türkiye’de şu ana kadar hiçbir ilde olmayan Çağrı İhtisas OSB bu anlamda ilk olacak ve tüm sektörün burada yer almak isteyeceği bir merkez haline gelecektir. Çağrı Merkezlerinin çok önemli iki gider kaleminden biri Personel giderleri bir diğer ise enerji maliyetleridir. 2018 yılında Torba Yasa ile getirilen bir düzenlemede OSB’lerde yapılan yatırımlara enerji desteği verileceği yasallaşmıştır. Bu yasanın bu yıl uygulamaya konulması beklenmektedir. Emek yoğun sektörlerin başında gelen ve en önemli maliyet kalemini oluşturan personellerin SGK ve diğer vergileri noktasında OSB’lerde yapılacak yatırımlarda 12 yıl boyunca Sigorta primi işveren hissesi desteği devlet tarafından karşılanmaktadır. Kişi başına yaklaşık 800 TL olan bu gider kalemi 1.000 personel istihdamı yapan bir işletme için çok ciddi bir maliyettir. Dolayısı ile 6. Bölge desteklerinden sadece Sigorta primi işveren hissesi desteği bile Çağrı Merkezleri için çok önemli bir maliyet düşürücü destek niteliğindedir.

Wodafon Çağrı Merkezi ile Alo 170 Çağrı Merkezlerini Elazığ’a kazandıran ve sistemin altyapısını yakından bilen biri olarak, Dünyada hızla gelişen Çağrı Merkezleri, Ülkemizde altyapı ve personel gideri maliyetleri nedeniyle bugün istenilen düzeyde değildir. Bu nedenle Elazığ Çağrı İhtisas OSB sektörün Ülkemizdeki gelişiminin de önünü açacak bir altyapı sunacaktır.

 

BELEDİYE BÜNYESİNDE YATIRIM VE İSTİHDAM KOOPERATİFLERİ KURACAĞIZ

Elazığ Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları, KOBİ’ler ve yasaların öngördüğü ölçüdeki kamu kurumlarının yer aldığı çok ortaklı 9 ayrı Yatırım, İstihdam, Kalkınma, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurulacaktır. Bu kooperatiflerden ELAZIĞ KALIKINMA VE İSTİHDAM KOOPERATİFİMİZ marifetiyle Elazığ’a kazandırılacak olan Elazığ Çağrı İhtisas OSB’nin 5 bin kişiye istihdam sağlaması hedeflenmiş olup, 50.000 m2 bir alanda kurulması planlanmaktadır. Alanda hizmete hazır ve tüm altyapıları tamamlanmış olan Bin ile 5 Bin m2 olmak üzere toplam 15 ayrı hizmet alanı oluşturulacaktır. Bölgesel ve Türkiye genelinden 15 ayrı Çağrı Merkezi Elazığ Çağrı İhtisas OSB’de faaliyet gösterecektir. İlk 5 yılın sonunda Merkezdeki hizmet veren firma sayısının 25 olması planlanmakta ve 5 yıl sonundaki merkezin istihdam sayısının ise 15 bine yükselmesi hedeflenmektedir.

Çağrı İhtisas Sanayi Bölgesi’nin kuruluş maliyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca karşılanacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı, yaralandı
Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı,...