“İSTANBUL SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMELİ”

“İSTANBUL SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMELİ”

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.

18 Nisan 2019 - 15:40

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.

 

19 bin civarında sandık başkanının kamu hizmetlerinden men edilmiş kimselerden seçildiğini söyleyen Serdar, bunun dışında kısıtlılardan oy kullananlar var, ve özürlülerden oy kullananlar var, zaten bizim YSK ya vermiş olduğumuz dilekçede de bunlara müessir olan olaylar olduğu için bunları değerlendiriyoruz. Bu noktada seçimlerin iptalini talep ediyoruz.

 

 

Ömer Serdar, Genel sonuçlara bakıldığında Ak Partinin yerel seçimde oyunu arttırmış olması kuru ittifak hedeflediği oya ulaşması aslında görünen başarıdır. göreceli değerlendirmeleri bir yana bıraktığımızda 7 milyon farkla  Ak parti birinci olmuştur. Tabi bu genel değerlendirme dışında anketlerde sonuçlanmamış yerler olmasına rağmen kaybedilmiş olması durmak gerekir şeklinde konuştu.

 

CİDDİ BİR DEĞERLENDİRME YAPILACAK

 

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar,  “Burada özellikle seçmenin bir denge denetleme kurduğunu düşünüyorum yerel yönetimle. Özellikle büyük metropollere baktığımızda belediye başkanının muhalefete verirken belediye meclislerinin iktidara vermiş oldu. Dolayısıyla yerel yönetimlerde kendine bir denge kurdu.  Ak Partinin her seçimden sonra ciddi bir değerlendirme yaptığını biliyoruz kuramsal olarak bir değerlendirme yapacağız, bu değerlendirme kaba hatlarıyla baktığımızda   orta sınıflı seçmende biraz oy kaybımız  olduğu görülüyor. Gençlere yönelik beklentilerimizi oy almış olmayı doğru okumak gerekir. bu noktada gençlerle yeni bir iletişime  ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Birde bu seçimin önemli göstergelerinden biri özellikle köy seçmeninin üzerinde spelikosyanlarda da Ak Partinin bu tabanda oy kaybetmediğini görüyoruz. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde belediyelerin yapmış olduğu hizmetler olumlu yansıması olduğunu görüyoruz. “ dedi.

 

Şırnak gibi illerin HDP den alınmış olması Ak Partide ciddi umut olarak görülüyor diyen Ak Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, bizim açımızdan önemli bir  gösterge Ak Parti bu seçimde de seçmenin Türkiye seçmeninin toplamda belediyede de almış olması ve her ilde  sonuca gitmiş olması birinci ve ikinci olmuş olması da Türkiye mozaiğine en  uygun olmasının göstergesi diye konuştu.

 

19 BİN SANDIK BAŞKANI KHK YASAKLISI

 

Ömer Serdar,” kamu hizmetlerinden men edilmiş olmak oy kullanmaya engeldir. 298 sayılı yasanın 8. maddesine göre ama burada bir mahkeme hükmü gerekir. Dolayısıyla oy kullanma önünde bir engel yok. Burada önemli gördüğümüz tespit iletmiş olduğumuz hususlardan biri özellikle 19 bin civarında sandık başkanının kamu hizmetlerinden men edilmiş kimselerden olması bu bir tam kanunsuzluk yani bunu da İstanbul seçimlerine gerekçe göstererek itiraz dilekçesinde ileri sürmüştük.  Bunun dışında kısıtlılardan oy kullananlar var ve özürlülerden oy kullananlar var. Seçime kadar olan süreçte bunların giderilmemiş olması  olağanüstü itiraz  başvuran önünde engel değildir zaten bizim YSK ya vermiş olduğumuz dilekçede de bunlara müessil olan    olaylar olduğu için bunları değerlendiriyoruz. Bu noktada seçimlerin iptalini talep ediyoruz. Söz YSK da bu konuda ne karar verecek önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir