CİHAT YAYCI DAN YİNE UYARI… “TÜRKİYE’ YE KARŞI SAVAŞA...

CİHAT YAYCI DAN YİNE UYARI… “TÜRKİYE’ YE KARŞI SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR.

09 Haziran 2023 - 11:28

CİHAT YAYCI DAN YİNE UYARI…
“TÜRKİYE’ YE KARŞI SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR”


Yunanistan, Türkiye'ye karşı resmen savaşa hazırlık yapıyor. Dedeağaç'ta atılan adımlar bunu net bir şekilde gösterirken Cihat Yaycı'dan dikkat çeken değerlendirmeler geldi. 
Emekli Tüm general Cihat Yaycı, "Dedeağaç bir limanken üs haline dönüştürüldü. Bunun da en büyük delili 3 adet. Oraya getirilen silah, mühimmatlar ABD’ye ait. İkincisi ABD, bazı büyükelçileri toplayıp üssü gezdirdi.
Üçüncüsü ise CIA direktörü burayı gezdi. Bunlar normal şeyler değil. Buraya getirilen silah ve mühimmatlar Yunanistan’a hibe edildi.
Burada Türkiye’nin hedef olarak görüldüğü ve hamlelerin bize yönelik olduğu beyanatlarından belli.
Diğer yandan bu silah araç ve gereçlerin getirilmesi Defender Europe Tatbikatı kapsamında buraya getirildi. Aslında ilk etapta bunlar Rusya’ya karşı getirildiği söylendi.
Peki bu silah ve mühimmatlar Ukrayna’ya verildi mi? Hayır. Peki neden getirildi? Ukrayna zor bir durumda olmasına rağmen hibe etmiyorsunuz Peki bu silah ve mühimmatlar Ukrayna’ya verildi mi? Hayır. Peki neden getirildi? Ukrayna zor bir durumda olmasına rağmen hibe etmiyorsunuz gidip Yunanistan’a veriyorsunuz.
Bunun anlamı nedir? CIA direktörünün gizlice Dedeağaç’a gelmesi ve bundan 6 gün sonra büyükelçiler burada toplanıyor. Türk büyükelçisi peki neden çağrılmıyor.

 Bu soruların cevapları yok. Hakan Fidan ile Blinken arasında yapılan görüşmede muhtemelen bu sorular sorulmuştur.

Bakın Yunanistan’ın saldırganlığı hedef alması ve bunu dış güçleri alarak yapması yeni bir delili ortaya koyuyor.
Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Mavi Vatan’ı vurgulaması Yunanistan’ı çıldırttı. Mavi Vatan’ı genişlemeci olarak nitelendirdiler ve ABD’ye şikayet ettiler.
Vatan’da genişlemeci bir politika yoktur. Uluslararası hukuktan kaynaklı deniz yetki alanıdır Mavi Vatan. Yunanistan bizim denizde var olmamızı bile istemiyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
TFF 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Sebat Gençlikspor: 0
Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı, yaralandı
Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı,...