(ÇATAK) değerlendirme toplantısı yapıldı

(ÇATAK) değerlendirme toplantısı yapıldı

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) değerlendirme toplantısı yapıldı.

29 Kasım 2018 - 10:46

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Toplantı salonunda 2018 yılı Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) değerlendirme toplantısı yapıldı.Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Şube ve İlçe Tarım Müdürleri katıldı.

 

Üretime dayalı olmayan hiçbir modelin kalıcı olmayacağını söyleyen İl Müdürü Turan KARAHAN; Ülkemiz ve ilimiz ekonomisinde tarım ve hayvancılığın önemli bir yeri var. Bu yüzden çiftçilerimizin üretime dayalı, katma değeri yüksek ürünler üretmelerini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Bakanlığımızın destekleme politikalarını üreticilerimize zamanında ve doğru şekilde anlatmak  bizlerin en önemli görevi.

 

İlimizde 54.769 dekar alanda ÇATAK Programı  gerçekleşti…

 

Konuşmasının devamında Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde çiftçilere önemli destekler verdiğini ifade eden KARAHAN; ÇATAK programı bu desteklerden biri.  İlimiz programa 2014 yılında dahil edildi. Programın amacı; toprak ve su kalitesinin korunmasını, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini, erozyonun önlenmesini ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasını sağlamak. Program üç kategoride uygulanıyor. Kategorileri 3 yıl süresince gerçekleştirenlere destek veriliyor. Destekleme ödemeleri dekar başına yılda bir defa olmak üzere 3 yıl süreli. Hassas alanlar ÇATAK İl Komisyonu tarafından belirlenip programa dahil ediliyor. ÇATAK Programı İl genelinde merkez ve tüm İlçelerimizde toplam 69 yerleşim yerinde, 54.796,88 dekar  alanda gerçekleşmiştir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Seyir halindeki araç alev aldı
Seyir halindeki araç alev aldı
Elazığspor Tokat'a gitti
Elazığspor Tokat'a gitti