4 BİLİM ADAMIYDILAR, HİKAYELERİ FARKLI, SONLARI AYNI...

4 BİLİM ADAMIYDILAR, HİKAYELERİ FARKLI, SONLARI AYNI...

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde 2010 yılından itibaren yaşanan benzer vakalarla Elazığ’ın en başarılı 3 bilim adamının da aynı hazin sonu yaşaması sağlık camiasını derin üzüntüye boğdu.

10 Aralık 2018 - 14:20

DOÇ.DR.MUSTAFA GİRGİN ( 43) 9 ARALIK 2018

Elazığ’da geçtiğimiz gün Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş ve sevgilisi Çağla Gül Balo tarafından çıkan tartışma sonrasında bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olay yerinde hayatını kaybeden Girginin ölümü hem sevdiklerini hem de tüm sağlık camiasını yasa boğarken, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde 2010 yılından itibaren yaşanan benzer vakalarla Elazığ’ın en başarılı 3 bilim adamının da aynı hazin sonu yaşaması sağlık camiasını derin üzüntüye boğdu.

 

PROF.DR.ALİ RAHMAN (35) 2010

İlk vaka 2010 yılında yaşandı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.dr. Ali Rahman (46)  çalıştığı Hastanenin 6'ncı Katındaki Bir Pencereden Kendini Boşluğa Bıraktı.

Beton zemine düşen Prof. Rahman yaşamını yitirdi. Rahman, atlamadan önce odasındaki çalışma masasının üzerine “Kendi sıkıntımı, kendim çözeceğim. Ölümümden kimse sorumlu değil” şeklinde yazılı not bıraktı. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Rahman, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

 

DOC.DR.BİLGİN GÜRATEŞ( 48) 2012

 

Fırat Üniversitesi Hastanesinde yaşanan bir olay ise, 28 Mart 2012 yılında meydana geldi. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Bilgin Gürateş  çalıştığı hastaneden 16 Ocak'tan itibaren 26 Ağustos'a kadar ücretsiz izne ayrıldı. Doç. Dr. Bilgin Gürateş'ten 28 Mart gününden itibaren haber alınamadı. Doç. Dr. Gürateş'in bulunması için polis, özel bir ekip kurarak çalışma başlattı. Bekar olduğu ve yalnız yaşadığı öğrenilen Doç. Gürateş'in evi, hastanedeki odası ve muayenehanesinde arama yapıldı.

Evi, muayenehanesi ve hastane odasını gören tüm güvenlik kameraları incelenmeye başlandı. İlk inceleme sonucunda Gürateş’e ait otomobilinin, 28 Mart tarihinde saat 10.30'da beyaz montlu bir kişi tarafından evinin önüne bırakıldığı tespit edildi. Polis, otomobili evin önüne park ederek kayıplara karışan beyaz montlu kişiyi arama çalışması başlattı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in (48), Gümüşkavak Mahallesi'nde cesedi bulundu. 6 gündür aranan akademisyenin, elleri ve ayaklarının bağlı olduğu, boynunda ip bulunduğu ve kasığından tabanca ile vurulduğu belirlendi.

 

PROF.DR. M.SAİT BELURGEN(50) 2017

 

Sağlık camiasında bu tür olayların izleri silinmezken başka bir cinayetin vaka bulması kamoyunu derin üzüntüye boğdu. 24 Mayıs 2017 tarihinde Elazığ Fırat Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen makam odasında silahlı saldırıya uğradı.

Medikal işiyle uğraştığı öğrenilen S.G., görüşme bahanesiyle girdiği Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’i odasında 3 el ateş ederek vurdu. Saldırgan S.G. daha sonra kafasına dayadığı silahı ateşleyerek intihar giriminde bulundu. Silah sesleri üzerine odaya giren görevliler, müdahale ederek Başhekim Berilgen ile saldırganı aynı hastanenin içerisinde bulunan geri döndürme odasına alarak tedaviye alındı.

Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Yaklaşık 8 yılda meydana gelen bilim adamlarına yapılan bu saldırılar kamuoyu ve sağlık camiasında  korku ve endişeye sebep olurken , aynı tür vakaların tekrar yaşanmamasını konusunda büyük tedbirler alınmasını talep ediyor.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığspor'un 3 puanı resmileşti
Elazığspor'un 3 puanı resmileşti
Özel Sporcular Masa Tenisi İl Şampiyonası gerçekleştirildi
Özel Sporcular Masa Tenisi İl Şampiyonası gerçekleştirildi