ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’I YEŞİLİN HER TONUYLA...

ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’I YEŞİLİN HER TONUYLA BULUŞTURACAĞIZ”

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ için hazırladıkları 100 proje arasında çevre projelerinin de olduğunu belirterek, “Çevre Projelerimiz ile Elazığımızı yeşilin her rengi ile buluşturacağız. Projelerimiz kapsamında şehrimizde millet bahçeleri, kent köy, dikey bahçeler, doğa dostu bisiklet yolları ve her mahallede yeni tematik parklar oluşturacağız.

28 Mart 2019 - 17:14

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ için hazırladıkları 100 proje arasında çevre projelerinin de olduğunu belirterek, “Çevre Projelerimiz ile Elazığımızı yeşilin her rengi ile buluşturacağız. Projelerimiz kapsamında şehrimizde millet bahçeleri, kent köy, dikey bahçeler, doğa dostu bisiklet yolları ve her mahallede yeni tematik parklar oluşturacağız. Yine Harput’un şehire bakan yamaçlarında yeni bir mesire alanını hizmete sunacağız. Hain darbe kalkışmasının son izlerini de silerek Harput Dua Dağı mevkiinde halkımızın 15 Temmuz Destanının yaşatıldığı, şehre hakim tematik bir mesire alanı oluşturacağız.” dedi.

 

ESKİ YAVUZ SELİM KOLEJİ YIKILIP MESİRE ALANINA DÖNÜŞÜYOR

 

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Başkan Adayı Şerifoğulları, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri, ev ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, “Rabbim nasip ederse şehrül emin makamına oturduktan sonra, Elazığımızı kalkındırmak, geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalarımıza hızlıca başlayacağız. Altayapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden kültür, turizme, gençlik ve spora, istihdam ve kalkınmadan akıllı kent uygulamalarına, sosyal belediyecilikten şeffaf belediyeciliğe ve de Aziz Şehrin vizyonuna değer katacak 11 başlıkta 100 proje hazırladık. 100 projemiz içerisinde çevre projelerimiz ile şehrimizi yeşilin her tonuyla buluşturacağız.” dedi.

Çevre projelerine ilişkin bilgiler veren Şerifoğulları şunları kaydetti:

 

KENT KÖY

“Çayda Çıra Mahallesinde yaklaşık 50 Bin m2 arazi üzerinde, çocuklarımızın şehrin ortasında doğal köy hayatını tanıyabilecekleri bir çocuk köyü inşa edeceğiz. Proje bünyesinde; Çocuk eğitim ve aktivite merkezi, oyun parkları, hayvan çiftlikleri ve organik tarım alanları bulunacak.”

 

MİLLET BAHÇELERİ

“Bakım ve işletmesi belediyemizce yapılacak eski emniyet müdürlüğü arazisi üzerindeki millet bahçesi ve orduevi arazisi üzerinde inşa edeceğimiz farklı konseptlerde tematik bahçeleri ve kıraathanelerin bulunduğu millet bahçelerini şehrimize kazandıracağız.”

 

DİKEY BAHÇELER

“Her geçen gün betonlaşan kent merkezini estetik hale getirmek için betonarme duvarları dikey bahçelerle yeşile dönüştüreceğiz.”

 

DOĞA DOSTU BİSİKLET YOLLARI

“Daha katılımcı ve doğa dostu bir kent yaşamı için iki ayrı etapta toplam 20 km. bisiklet yolunu hayata geçireceğiz. Bisiklet yolu ile bisikletlerimizi de belediye olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MESİRE ALANI

“Eski Yavuz Selim Koleji Yıkılıp Mesire alanına dönüşüyor”

Harput’un şehire bakan yamaçlarında yeni bir mesire alanını hizmete sunacağız. Hain darbe kalkışmasının son izlerini de silerek Harput Dua Dağı mevkiinde halkımızın 15 Temmuz Destanının yaşatıldığı, şehre hakim tematik bir mesire alanı oluşturacağız.”

 

KÜLTÜR PARK ŞEHRE UZANIYOR

“Kültür Parkı şehir merkezine kadar uzatıyoruz. Kültür Parkın kuzeyinde kalan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlükleri önünden Kültür Parka kadar kesintisiz 25 metre genişliğinde yeşil bir hat inşa edeceğiz.”

 

ULUKENT-KIRKLAR-SALIBABA MAHALLELERİ KANAL BOYU PROJESİ

“Ulukent’ten Salıbaba Mahallesine uzanan mevcut açık tip kanalın gerekli rehabilitasyonu yapılarak çevre rekreasyon alan düzenlemeleri ile gece gündüz yaşayan bir kanal boyu projesini hizmete açacağız.”

 

HER MAHALLEYE YENİ TEMATİK PARKLAR

“Kent merkezinde yer alan 33 mahallede içerisinde tematik çocuk oyun alanları bulunan yeşille iç içe yeni parkları hizmete sunacağız.”

 

ENTEGRE ATIK YÖNETİM PLANI

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve çocuklarımıza temiz bir şehir bırakmak için kamu ve özel sektör destekli sıfır atık sürecini başlatacağız.”

MER MAHALLEDE ATIK ÇÖP TOPLAMA MERKEZLERİ

Evsel ve işyeri merkezli oluşan ambalaj, sıvı yağ, cam ve plastik atıkların yerinde ayrıştırıldığı her mahallede atık toplama noktaları kuracağız.”

 

MERMER ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ

“Mermer üretiminin yoğun olduğu ilimizde özellikle sanayi bölgelerinde stoklanan atık mermer parça ve çamuru belediyemizce kurulacak öğütme ve paketleme tesisinde, paketlenerek asfalt, beton ve benzeri sektörlerde yeniden endüstriye kazandırılacaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da minikler doğa ile buluştu
Elazığ'da minikler doğa ile buluştu
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...