“HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

“HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Maden ilçesi nde 327 riskli yapı bulunduğunu belirterek, 185 konut 142 işyeri hemen tahliye edilecek. Daha sonra ise vatandaşlarımızın taleplere doğrultusunda iş yeri ve konut yapımına başlanacak diye konuştu

02 Mayıs 2019 - 14:44

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Maden ilçesi nde 327 riskli yapı bulunduğunu belirterek, 185 konut 142 işyeri hemen tahliye edilecek. Daha sonra ise vatandaşlarımızın taleplere doğrultusunda iş yeri ve konut yapımına başlanacak diye konuştu.

Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım'ın başkanlığında Kurum Müdürleri ile birlikte Maden İlçesi nde heyelan riskine karşı alınacak önlemler ile ilgili değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan “tahliye kararı” çıktığını söyleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin. Balık,” Bizim birinci önceliğimiz orayı tahliye edebilmek. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. “ dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 1960 lı yıllardan beri Maden ilçesi nde toprak kaymasının yaşandığına dikkat çekerek, bugün bu tehlikenin artığına işaret etti.

RESMİ KURUMLARI TAŞIDIK

Balık, “Orada yaşayan insanlarımızın hayatı her şeyden önemli. Orada yapılacak ilk şey tahliye yapılması. Tahliye şartımız var halkımızın böyle bir heyelandan korumak için. En küçük bir sarsıntı da bile yüzde yüz heyelan olacak. Bizim birinci önceliğimiz orayı tahliye edebilmek. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Devlet olarak vatandaşlarımıza her türlü yardımı sağlayacağız. Halkımızın can güvenliği önemli. Bunun için ni gerekiyorsa yapacağız. Maden de bazı kurumları taşıdık sivil alanların da tahliyesini sağlayacağız. “ Dedi.

VAANDAŞ NEREDE İSTERSE ORADA KONUT YAPACAĞIZ

AFAT ve Çevre şehircilik bakanlığı tarafından tahliye kararı çıktığını söyleyen Balık,” Bu kurumların düzenlediği rapora göre kesin tahliye kararı var. Yağmurlar devam ediyor buna bağlı kaymalar devam edebilir. Maden de risk var, bunu hiçbir şekilde göz ardı edemeyiz. O bölgeyi bir an önce tahliye etmek zorundayız. Tahliye edilenlerin kiraları devlet tarafından ödenecek. Sonrada ise vatandaşlarımız nerede isterse orada isteklere ve taleplere göre konut yapımına başlanacak. Şu an vatandaşın orada can güvenliği yok. Acil önlem almak zorundayız. Risk altında olan 327 yapı 185 konut 142 işyeri hemen tahliye edilecek. Bu bir doğal afettir. Cami Kebir Mahallesi tahliye edilecektir. Vatandaşların bu konuda yardımını bekliyoruz.” Dedi.

ACİL TAHLİYE ŞART

Sermin Balık,” Elazığ valisi ve kurum müdürleri çalışmalarını yapıyor bir an önce tahliyeyi sağlamamız gerekir. Tehlike alanı içindeki bütün resmi kurumlar taşındı. Kayma ne zaman olacak belli değil her an olabilir. Hava şartları ve yağmur bunda etken hiç kimseyi riske atmadan biran önce tahliyeyi sağlamak zorundayız. “diye konuştu.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da korkutan ev yangını
Elazığ'da korkutan ev yangını
Elazığ'da motosiklet devrildi: 2 yaralı
Elazığ'da motosiklet devrildi: 2 yaralı