“HASTANENİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVRİ ŞU AN FİKİR...

“HASTANENİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVRİ ŞU AN FİKİR AŞAMASINDA"

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, kur artışının özellikle Hastanede işletmeciliğine çok yansıdığını belirterek, dolar üzerinden alınan malzemeler kur artışlarından dolayı hastanemizi çok olumsuz etkiledi diye konuştu. Demirdağ, Üniversite hastanelerinin Sağlık bakanlığına devir işleminin şu an söz konusu olmadığını belirtti.

09 Ocak 2019 - 12:59

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, kur artışının özellikle Hastanede işletmeciliğine çok yansıdığını belirterek,  dolar üzerinden alınan malzemeler kur artışlarından dolayı hastanemizi çok olumsuz etkiledi diye konuştu. Demirdağ, Üniversite hastanelerinin Sağlık bakanlığına devir işleminin şu an söz konusu olmadığını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVRİ FİKİR AŞAMASINDA

Rektör Demirdağ, Üniversite hastanelerinin Sağlık bakanlığına devir işleminin şu an söz konusu olmadığına dikkat çekerek,” iş birliği protokolleriyle bu birlikteliğin sağlanması şeklinde bir görüş bu çalışmalar devam ediyor. Sağlık bakanlığı ile Üniversite hastaneleri arasında ki çalışmalar devam ediyor. İşbirliği protokollü insan kaynağının verimli kullanılması ile ilgili bir anlaşmadan ibaret. Netleşen bir şey yok fikir aşamasında.” Dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Bütün branşlarda önceki yılla göre oransal olarak artış olduğuna işaret ederek,  “2018 yıllın da Poliklinik de bakılan hasta sayısı 955 494, Yatan hasta 64 384, Ameliyat sayısı 46 581. Artış arkadaşlarımızın yoğun çalışması ile gerçekleşmiştir. Amacımız gelen hastalarımızı geri çevirmemek ama, kapasitemize Doktor sayısına göre hizmet veriyoruz. Ameliyat sayısının artışı 21 yeni ameliyat hanenin devreye girmesinden kaynaklanıyor. Fizik tedavi, Palyatif, Kadın doğum merkezine devreye sokarak genişlettik. Onkoloji ve hematoloji binası tamamlanmak üzere birkaç içinde bu merkezimiz devreye girerek hastanede de yatak kapasitemiz 1100 olacak. 110 Hemşire KPSS üzerinden alındı. Taşeron yasası çıktıktan sonra emekli olanlardan dolayı ciddi bir eksikliğimiz var işçi eksikliğinde İŞ KUR üzerinden gideriliyor. Amacımız problemi yerinde çözmek ufak tefek sıkıntılar olsa da gidermeye çalışıyoruz. 3.Basamak hastanede yapılacak her türlü hizmeti veriyoruz. Bütün branşlarda bir yıl öncesine göre oransal olarak artış var.

DİŞ HASTANESİ 53 BİN HASTAYE HİZMET VERDİ

Diş Hastanesinin iki yıldır hizmet verdiğini söyleyen Rektör Demirbağ,” 2017 de 25. 222 hasta tedavi edilmiş.  2018 de 53.000 hastaya hizmet verildi. Burada ciddi hasta artışı ünite sayısını artırmamızdan kaynaklanıyor.  Mekân sıkıtımız hallen devam ediyor Devlet imkan verirse yeni bir fiziki mekan yapıp bu sıkıntıyı gidermek istiyoruz. Artışın bir sebebi ise hasta bakım sayısı azalmış. Çünkü orda performans problemi var.” Dedi.

KUR ARTIŞI SABİT HALLE GELMELİ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Kur artışının bütün hizmetlere yansıdığını belirterek, “Hastanede işletmeciliği açısından bizleri çok olumsuz etkiledi. İnşallah kur artışı sabit halle gelirse, ülke ekonomisi dış saldırıların etkisinden kurtulursa, bizim hizmet verdiğimiz alanlardaki fiyat aralamalarını da bu kur artışlarına göre yapılırsa biz rahatlarız.  İşçi maaşlarında zam yapıldı bunların çoğu döner sermayeden ödeniyor. Bunlar bizim işletme giderlerimizi artırıyor. İnşallah, hükümetimiz bu konuda bir çözüm üretirse bu hizmetlerin verilmesinde daha rahat ederiz vatandaşımızı daha rahat hizmet veririz. Şu an ciddi sıkıntımız yok ama olmayacak anlamında değil. Bütün Üniversite hastanelerinde olan problemler oransal olarak azalmakla birlikte var olan sıkıntımlar bizi de etkilemektedir.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir