EMZİRME ODASI HİZMETE GİRDİ

EMZİRME ODASI HİZMETE GİRDİ

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurum çalışanlarına ve misafir annelere yönelik düzenlenen Emzirme Odası gerçekleştirilen bir açılış programı ile hizmete girdi.

31 Ocak 2019 - 10:58

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde  kurum çalışanlarına ve misafir annelere yönelik düzenlenen Emzirme Odası gerçekleştirilen bir açılış programı ile hizmete girdi.

 

Müdürlük Personel ve Destek Hizmetleri binasında düzenlenerek 30.01.2019 Çarşamba günü hizmete sunulan Emzirme Odası’nın açılış programına İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, idarecileri ve  çalışanları katıldı.

Emzirme Odası’nın açılışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT “ Ülkemizde emzirmenin öneminin vurgulanması, özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve UNICEF  öncülüğünde 1991 yılından bu yana  devam eden  “ Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı “ yürütülmektedir. İlimizde de bu program İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından özverili bir şekilde sürdürülmektedir. Program kapsamında bakanlığımız tarafından da önemle vurgulandığı gibi tüm bebeklerimizin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmeleri gerekmektedir. Emzirmenin teşvik edilmesi ve kesintiye uğramadan devam edebilmesi için Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki çeşitli kurumlara yönelik Bebek Dostu Kurum eğitimleri verilmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda müdürlüğümüz personeli ve iş takibi için kurumumuza gelen misafir annelerin bebeklerini mahremiyet sınırları içerisinde emzirmeleri  için düzenlemiş olduğumuz Emzirme Odası hizmete girmiştir. Birimin tüm çalışanlarımıza ve misafirlerimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde ifade etti.

 

...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV tespit edildi
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV...
Meteorolojiden 5 il için toz taşınımı uyarısı
Meteorolojiden 5 il için toz taşınımı uyarısı