“ELAZIĞ BAŞARI HİKÂYELERİNE HAZIR OLSUN”

“ELAZIĞ BAŞARI HİKÂYELERİNE HAZIR OLSUN”

Elazığ Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ ‘da artık tamamen milli duygularla yolla çıkmış bir iş dünyası olduğuna dikkat çekerek, “Ordumuza, Milletimize, Mehmetçiğimize nefes olma onların sahada elini güçlendirme dışarıya bağımlılık azaltma adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz "dedi.

19 Mart 2019 - 14:02

Elazığ Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ ‘da artık tamamen milli duygularla yolla çıkmış bir iş dünyası olduğuna dikkat çekerek, “Ordumuza, Milletimize, Mehmetçiğimize nefes olma onların sahada elini güçlendirme dışarıya bağımlılık azaltma adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.  Savunma sanayi ile alakalı artık Elazığ ‘da bir üretim zincirinin olduğu belli kümelenmenin olduğu söylemek mümkün. Bu ciddi bir emeğin ürünü. MSB Bakan yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayi Başkanı hemşerimiz İsmail Demir’in çok ciddi katkıları ve öncülüğü ile oldu. Biz de onlardan aldığımız güçle iş dünyasını motive ederek, Belli mesafeler almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Arslan,” Biz de onlardan aldığımız güçle iş dünyasını motive ederek, Belli mesafeler almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyin başlangıcı çok başlamak işin yarısıdır. Biz o noktayı geçtik bunan sonraki süreçte çok daha başarı hikâyelerine Elâzığ’ımız hazır olsun.” Dedi.

8 Mart da Askeri fabrikalar genel müdürü ve uzmanlarını Elazığ ‘da ağırladıklarını söyleyen ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Amacımız Askeri fabrikalar genel müdürlüğü ile özel sektör ilişkilerini güçlendirme adına sürekli yeni hamleler yapmak. Bu tür benzeri tanışma fırsatları sunma ve gerekli yeni mevzuatlarla ilgili yol haritalarını anlatma adına bu ziyaretler faydalı oluyor diye konuştu.

SÜHA CİDDİ MESAFELER ALDI

ETSO Başkanı Asilhan Arslan,”Askeri fabrikalar genel müdürünün ziyaretti SİHA anlaşmalarının tanıtımıydı. Bize 80 ana başlık altında ihtiyaç duydukları 800 ‘e yakın ürünün tanıtımını yaptılar ve bu ürünün tedarikini sağlama adına Elazığ ‘da ki iş adamlarımıza üreticilerle ikili görüşmelerde bulundular. Askeri fabrikalarla SİHA (Stratejik işbirliği anlaşması) imzalayan Türkiye de 1 firma vardı. Şu an 8 daha eklendi. Bunlardan biri de derneğimizin üyesi olan GDS makine nın projesidir. 23 Mart da Kayseri de yapılacak olan törende MSB bakan Hulusu Akar bunun lansmanını yapacak. Orada ki stratejik işbirliği anlaşmasında üreticilik ürün on yıl alım garantili olacak. Ürün ise kabin içi ısıtma sistemleri yani kendinden yanması kabin içi ısıtma sistemleri. Şimdiye kadar Türkiye’de bu ürün hiç üretilmiyordu. Tamamen dışa bağımlıydı. Böylelikle stratejik öneme sahip bir ürün prototip de % 40 aşamasına geldi. Bu ürün Elazığ ‘da üretilecek. Üretim tesisside de Elâzığ ‘da yapılacak. Bu ürünü Elazığ ‘a kazandırdık. Bu bizim için çok büyük bir gurur.” Dedi.

GAYRETLERİMİZ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

ETSO Başkanı Arslan, Elazığ ‘da tamamen milli duygularla yolla çıkmış bir iş dünyası olduğuna işaret ederek, Ordumuza Milletimize Mehmetçiğimize nefes olma onların sahada elini güçlendirme dışarıya bağımlılık azaltma adına çok ciddi çalışmalarımız var diye konuştu. Arslan,” SÜHA kümelenme derneği Milli Savunma Bakan yardımcısı Şuay Alpay’ın ciddi destekleriyle artık içinde barındırdığı iş dünyası ciddi mesafeler almış nihai ürünleri konuşur pozisyona gelmiştir. Bunlardan biride statik radar sistemi algılayabilme sistemi ile alakalı yeni bir cihazdır. Bizim kurduğumuz derneğin önü sürdüğü savunma sanayi ile ilgili ürünlerin Elazığ ‘da ürütülmesi ile alakalı hikâyemiz açıkçası meyvelerini vermeye başladı. Bu bizi ciddi anlamda onure ediyor. Tamamen milli duygularla yolla çıkmış bir iş dünyası var Ordumuza Milletimize Mehmetçiğimize nefes olma onların sahada elini güçlendirme dışarıya bağımlılık azaltma adına çok ciddi çalışmalarımız var.” Diye konuştu.

ALPAY VE DEMİR’İN CİDDİ KATKILARI VAR

GRS makina nın yatırıma yönelik büyüme kararı aldığına işaret eden Arslan,” Bunlar şehir adına çok mutlu gelişmeler. Askeri fabrikalar genel müdürü ile Mevcut Ağır bakım tesisinin yeni işletim modeli ile birlikte nasıl yürütüleceğini Elazığ iş dünyasının ondan nasıl faydalanacağını ile alakalı birçok görüşmeler yapıldı. Buradan da yeni yatırım ve iş alanları çıkacaktır. 23 Mart Kayseri de yapılacak olan görüşmeler sonrası onların ihtiyacını cevap verecek görüşmeler yapılacak. Elazığ Organize sanayi de bir prototip merkezi kuruyoruz Kalkınma ajans merkezli. O merkez de de savuma sanayine ihtiyaç duyulan ürünlerin imalatı yapılabilecek. O merkezde önümüzdeki aylar içinde faaliyet girecek. Savunma sanayi ile alakalı artık Elazığ ‘da bir üretim zincirinin olduğu belli kümelenmenin olduğu söylemek mümkün. Bu ciddi bir emeğin ürünü. Bu Şuay Alpay ve İsmail Demir’in çok ciddi katkıları ve öncülüğü ile oldu. Biz de onlardan aldığımız güçle iş dünyasını motive ederek, Belli mesafeler almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyin başlangıcı çok başlamak işin yarısıdır. Biz o noktayı geçtik bunan sonraki süreçte çok daha başarı hikâyelerine Elâzığ’ımız hazır olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu