EGM PÖH ALIMI YAPACAK!

EGM PÖH ALIMI YAPACAK!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat alımı gerçekleştirilecek.

20 Şubat 2019 - 15:50

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat alımı gerçekleştirilecek. PÖH alımı kapsamında adayların eğitim ve yaş bağlamında bazı talepleri bulunuyor. Bunun yanı sıra adaylar PÖH alım ilanının bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından daha önce bir açıklama yapılmış ve Polis Özel Harekat hakkında değerlendirmelerde bulunulmuştu.

Söz konusu açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğünün 10 bin 700 Pöh açığının olduğu ifade edildi. Yapılan bu açıklamaların ardından EGM'den PÖH alım ilanı bekleyen adaylar heyecanlandı. Binlerce aday tarafından PÖH alımı için ilanın yayımlanması beklenmeye başlandı.

Bu konu ile ilgili olarak adaylar tarafından sitemize çeşitli geri bildirimler gönderildi. Sitemize gönderilen geri bildirimlerde Polis Özel Harekat alımlarında yaş şartının 32 olması ve eğitim düzeyi olarak da en az lise mezuniyetinin olması istendi. 

Bilindiği gibi 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler. Konu ile ilgili olarak MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem çeşitli soru önergeleri ve kanun teklifleri vererek yaş şartının 32 ye çıkarılması için çalışmalar yürütüyor.

Tüm bunların yanı sıra adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafındam PÖH alım ilanının bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar.

Ayrıca adaylar yeni yayımlanacak olan PÖH alım ilanında genel şartların neler olacağını araştırıyorlar. Yayımlanacak olan ilanda yönetmelikte herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde bir önceki alım ile genel şartlar aynı olacaktır. Ancak yaş ve eğitim düzeyinde değişiklik olabilir. 

İŞTE GENEL ŞARTLAR

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

 

KamuPersoneli.net

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü