“CHP NİN TEHDİTİ ANAYASAL SUÇTUR”

“CHP NİN TEHDİTİ ANAYASAL SUÇTUR”

Ak Parti Genel merkez yerel yönetimler başkan yardımcısı Mücahit Yanılmaz, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “İstanbul seçimlerinin yenilenmesi durumunda sokaklara çıkamazsınız. Kızılay da yürüyemezsiniz” sözlerine sert tepki gösterdi.

06 Mayıs 2019 - 12:10

Ak Parti Genel merkez yerel yönetimler başkan yardımcısı Mücahit Yanılmaz,  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “İstanbul seçimlerinin yenilenmesi durumunda sokaklara çıkamazsınız. Kızılay da yürüyemezsiniz” sözlerine sert tepki gösterdi.

Yanılmaz, Bu Türkiye de terörü bi noktada sokaklara davet etmek demektir. Hukukun vereceği her hangi bir karardan dolayı tehdit ve şantaj içeren açıklamalar yapmak ne siyasi ne de ahlakla bağdaşmaz dedi.

Mücahit Yanılmaz, ”Sadece 31 Mart seçimlerinde değil hemen hemen bütün seçilerde partiler itirazlarını yapar. İtirazlar olur tekrarlanan seçimler olur. Nihayetinde YSK kesin kararı verecek yerdir. Seçimlerle ilgili hukukun son noktasındır YSK . Hukukun son noktası olan YSK nın kararını beklemeden hele hele tehdit etmek Kızılay a çıkamazsınız demek Anayasal bir suçtur. Bu konuda savcıların hareket geçmesi gerekir. Hukukun vereceği her hangi bir karardan dolayı tehdit ve şantaj içeren açıklamalar yapmak ne siyasi ne de ahlakla bağdaşmaz.” Dedi.

BU NE ACELECİLİK

Bir ülkede hukuk olmazsa terör olur anarşi olur diyen Ak Parti Genel merkez yerel yönetimler başkan yardımcısı Mücahit Yanılmaz,  “ İstanbul seçimleri sabote edilmiştir. Bunla ilgili belgelere YSK ya verdik. Şimdi YSK nın vereceği karar bizim için nihai sonuçtur. Buna herkesin uyması gerekir. Çünkü, YSK verdiği karar nihai bir karardır. Niye bu karar için sabırsızlanıyorlar. Niye özellikle İmamoğlu Anıtkabre gidiyor, Beşiktaş maçına gidip alkışlatıyor. Bu ne acelecilik. Şu an mazbatanı aldın, İstanbul Belediye başkanı sıfatı ile çalışıyorsun da itirazlar ve YSK bunları inceleyip bunla ilgili kararını verecektir. Bu karar herkes bu kararı uymak zorundadır. Ne demek sokaklara çıkarız. Ne demek Kızılay da yüzünüze tükürürler. Bu Türkiye de terörü bir noktada sokaklara davet etmek demektir.” Diye konuştu.

CHP nin yerel yönetimlerde başarılı olamadığını halkla iç içe yönetim ortaya koyamadığını söyleyen Mücahit Yanılmaz,” Bu aziz millet CHP nin idare edemediğini gördüğü için 25 Yıldır İstanbul’u CHP ye vermedi. Kanaatim o ki İstanbul seçimlerinde sadıklarda hile var. Sandık başkanı olmaması gereken insanlar başkan yapılmış. Kaymakamlıklardan gönderilmediği halde siz işçi statüsünde ki sözleşmeli insanları sandıklarda görevlendirip sandıklarda yanlış yapılmasına vesile olursan,  bunu kimse yutmaz. Bu dönemi millet olarak sakin bir şekilde geçirmeliyiz sonucu da beklemeliyiz. İtirazlarımızı yaptık. Belgeler verildi. YSK seçimler ile ilgili kararına hepimizin uyması gerekir.

CHP sokaklara çıkarız cümlelerini 15Temmuz da duymak isterdim. O gün Millet meydanlarda iken,  Bakırköy de gidip Belediye başkanıın evinde darbeyi Tv den izleyenlerden olmamalılar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da korkutan ev yangını
Elazığ'da korkutan ev yangını
Elazığ'da motosiklet devrildi: 2 yaralı
Elazığ'da motosiklet devrildi: 2 yaralı