“5 YILDA İŞSİZLİK SORUNU KALMAYACAK”

“5 YILDA İŞSİZLİK SORUNU KALMAYACAK”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, ilin en önemli sorunu olan işsizliği ortadan kaldıracak projelerinin hazır olduğunu belirterek, “Dünyanın tüm modern ülkelerinin geri kalmış yörelerini kalkındırma modelini incelemiş biri olarak, 5 yılda işsizi olmayan bir şehir oluşturmanın sözünü veriyorum” dedi…

15 Mart 2019 - 11:55

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, ilin en önemli sorunu olan işsizliği ortadan kaldıracak projelerinin hazır olduğunu belirterek, “Dünyanın tüm modern ülkelerinin geri kalmış yörelerini kalkındırma modelini incelemiş biri olarak, 5 yılda işsizi olmayan bir şehir oluşturmanın sözünü veriyorum” dedi…

 İŞSİZLİK BU ŞEHRİN EN ÖNEMLİ PROBLEMİDİR

20 bin istihdam sözünün arkasında olduğunu ve bunu nasıl yapacağını anlatan MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Bilal Çoban, “Tüm toplumun bu beklenti ve ihtiyacına siyaset kurumunun çözüm üretmesi için kafa yorması gerekiyor” dedi.

Çoban değerlendirmesinde, “Son 10 yıldır bu şehrin sokaklarını evlerini mahallerini ziyaret eden ve toplumun tüm kesimleriyle el sıkışan biri olarak biz siyasetçilerden en büyük beklentinin iş ve istihdam olduğunu görüyoruz. Bu nedenle ivedi olarak bu talebin nasıl karşılanacağına dair konusunda uzman bir ekiple çok sayıda uygulanabilir proje oluşturduk. Bunları zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Toplumda heyecan ve umut yaratan bu projelerimize bazı siyasetçiler ve onların sosyal medya uzantıları alaycı yaklaşımlarla ‘yapamazlar edemezler’ diyerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar ve bu projeleri itibarsızlaştırma gayreti içerisindeler. Biz de o halde diyoruz ki, siyaset kurumu ne için var? Toplumun huzurunu tehdit eden ve sosyal sorunlara neden olan bu konuya kafa yormayarak daha fazla kaldırım daha falza çiçek böcek mi diyelim? Biz yapamaz isek siz bu sorunu çözecek öneri getirin. Yada bizde sizin gibi böyle bir sorun yokmuş gibi mi davranalım? İşsizlik bu şehrin en temel sorunudur. Çözümü için de Yerel Yönetimler elini taşın altına koymak zorundadır” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIZIN DESTEK VE ÇAĞRISI VAR

Türkiye’nin de bugün en önemli sorunlarının başında işsizlik geldiğini belirten Çoban, “Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği ilan etti. Türkiye genelinde bu yıl içinde 2 milyon 500 bin kişinin istihdamı için SGK ve İş-Kur Üzerinden çok önemli destek ve teşvikler açıkladı. Hatta Cumhurbaşkanlığı fonundan yerel yönetimlere yatırım ve istihdamla alakalı projelere destek için kaynak ayrıldı. Türkiye Cumhuriyeti işsizlikle ilgili seferberlik ilan etmiş Elazığ sanki ülke sınırları dışında bir başka coğrafyaymış gibi bunu duymamakta ısrar ediyor. İstanbul Belediye Başkan Adaylarından biri İstanbul için 500 bin istihdam sözü verdi. Bu sözü verdiğine göre elbette projeleri mevcuttur. Biz 20 bin istihdamı nerede ve nasıl yapacağımızı tek tek izah ediyoruz ama anlamada hala birileri zorluk çekiyor. MHP Elazığ Belediyesinin ilk 5 yılında 20 bin vatandaşımızı belediye güvencesinde nasıl iş ve aş sahibi yaptığımızı ve bu şehrin nasıl üretim merkezi haline geldiğini göstereceğiz” dedi.

 

MÜDAHALE ETMEZSEK İŞSİZLİK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYECEK

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Çoban, işsizlik problemine acil müdahale edilmezse Elazığ’da sosyal sorunların toplum huzurunu bozacak düzeye çıkacağını belirterek, “Bir önceki yıl İş-Kur İl Müdürlüğüne başvurarak iş arayan kişi sayısı ilimizde 27 bin dir. Ancak İş-Kur’dan umudunu kesmiş ya günü birlik işlerde çalışan yada boşta gezen işsiz sayısı ile birlikte ilimizde 50 bine yakın bir işsiz kitle bulunuyor. Tüm bunlarla birlikte ilimizin toplam nüfusunun yüzde 51’ini oluşturan kadınların neredeyse yüzde 95’i işsizdir. Çünkü kadınların   iş alanları ilimizde maalesef kısıtlıdır. Evinde, mutfağında en fazla yangını hisseden ve çocuklarının yetişmesinde imkansızlıklar nedeniyle travmalar yaşayan anneler kapı kapı iş aramaktadır. İşsizlik ve buna bağlı olarak yoksulluk nedeniyle ilimiz ülke genelinde boşanma oranı bakımından ilk arasındadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan kişi sayısı ilimizde 140 binler seviyelerine ulaşmıştır. Böyle bir şehirde ticaretten, zenginleşmeden, huzurdan, refahtan ve geleceğe güvenle bakmadan söz edile bilir mi? Bu konuyu gündemine almayan ve çözüm için kafa yormayan ve proje üretmeyen siyasetçinin vatandaş nezdinde hangi projesinin ne kıymeti vardır?” ifadelerinde bulundu.

 

EMEK YOĞUN SEKTÖRLERLE İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİZ

Halı, Kilim, Dokuma, Tekstil ve Çağrı Merkezi gibi emek yoğun sektörlerle niteliksiz iş gücünü ilk aşamada istihdam edeceklerini belirten MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Bilal Çoban, “Öncelikle yatırım ve istihdamla ilgili olarak belediye öncülüğünde 9 ayrı Kooperatif kurarak tüm süreçleri bu yapılanma üzerinden kurgulayacağız. İşsizlik ve yoksulluğun en yüksek olduğu 10 pilot mahalle seçip her mahalleye Halı, Kilim, Dokuma ve Tekstil ilgili ön kuluçka eğitim atölyeleri kuracağız. Bu atölyelerdeki eğitimlerini tamamlayan ve yoğunluğunu kadınların olduğu kursiyerlerin 6 ay sürecek olan eğitim hizmetini İş Kur üzerinden alarak nitelikli iş gücüne dönüştüreceğiz. Elazığ 2. OSB’de kuracağımız Tekstil, Dokuma, Halı ve Kilim işletmelerimizde ise toplamda  10 bin kişinin istihdamını gerçekleştireceğiz.

İkinci büyük istihdam kalemimizin hedef kitlesi ise eğitimli genç nüfus olacak. Ülkemizin ilk ve tek Çağrı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini ilimize kazandıracağız. Bu merkezin kurulması ve hizmete girmesini hizmet dönemimizin ilk 5 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu merkez ilk aşamada en az 5 bin istihdamla hizmete girecek sonraki 5 yıl hedefi se 15 bin kişidir.

Diğer bir başka istihdam alanımız ise sebze, meyve, süs bitkisi gibi 10 ayrı modern sera işletmemiz olacak. Bu seralar hem ilimizin hem de bölge illerinin bu alandaki ihtiyacını karşılarken ön görülen istihdam bin kişidir.

İlimizin ihtiyaç duymuş olduğu ve ilan ettiğimiz 7 ayrı sanayi sitesinde ise 3 bin istihdam hedeflenmiştir.

Belediye ihtiyaçlarına yönelik ve ilin kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ile ilgili 10 ayrı yatırım alanında ise ön görülen istihdam 2 bin kişidir.

Bu 20 bin istihdamı hizmet dönemimizin ilk 5 yılı içerisinde gerçekleştirerek Türkiye’ye rol model olmayı hedeflemekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Elazığ’da her kesimin umudu haline gelmiş bulunmaktayız. Kimsenin ağzına dahi alamadığı kronik sorunların üzerine giderek çözüm yollarını ve projelerimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Gizli saklı yada toplumu aldatma gibi demode bir siyasi yol izlemiyoruz. 2014 yılında açıkladığımız bazı projelerimizin bu dönemde hayat bulmuş olmasından nasıl mutlu isek, bu projelerimizin de Elazığ’da hayat bulması tek hedefimizdir. Bunu gerçekleştirecek irade, birikim, deneyim ve inanmışlığa sahibiz. 1 Nisan 2019 günü Elazığ için yeni bir dönem başlatıyoruz. Buna tüm halkımız inanarak sahip çıkmasını ve bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmesini arzu ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına hız verildi
Elazığ'da havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına...
Elazığ'da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Elazığ'da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi