Yönetici Seçmek Zorunda Değilsiniz…

Yönetici Seçmek Zorunda Değilsiniz…

Apartman ve site yönetimlerinde yaşanan sorunlardan kurtulmanın yolu var. Ne yönetici olmak nede yönetici seçmek zorunda değilsiniz. “Peki, kim yapacak bu işleri?” diyorsanız, cevabı haberimizde.

15 Ocak 2019 - 13:33

Apartman ve site yönetimlerinde yaşanan sorunlardan kurtulmanın yolu var. Ne yönetici olmak nede yönetici seçmek zorunda değilsiniz. “Peki, kim yapacak bu işleri?” diyorsanız, cevabı haberimizde.

Apartman ve sitelerde yaşamak düzenli ve rahat olduğu kadar bazı sıkıntılarıda beraberinde getiriyor. Aidatların toplanması, site personelinin yönetilmesi ödemelerin takip edilmesi ciddi sorumluluk istiyor. İşte bu noktada profesyonel bir yönetim anlayışı ihtiyacı doğuyor. Avrupa’da 25 yıldır var olan bu sistem, ELOVA Profesyonel Site Yönetimi ile artık Elazığ’da hizmet veriyor.

 

Muhabir : Sizi tanıyabilir miyiz?

 

Elova Profesyonel Site Yönetimi: 1986 / Elazığ doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Elazığ’da tamamladım. Üniversite, İnönü Üniversitesi Elektronik haberleşme bölümünde mezun oldum. Elazığ’ın çeşitli yerel kanalları ve yerel gazetelerinde görev yaptım. 2010 yılında Türk Deniz Kuvvetlerinde Askeri personel olarak görev yaptım. Hep aklımda ticaret yapmak olduğu için şanlı Türk ordusundan istifa ederek ayrılmak zorunda kaldım. Ve 2018 yılında da Elova Profesyonel Site Yönetimlerini kurdum.

 

Muhabir : Böyle bir iş sektörüne neden girmek istediniz?

 

Elova Profesyonel Site Yönetimi: Bu sektöre girme sebebim ben 8 yıldır İzmir’de yaşadım. Yaşadığım binada site yönetimi vardı ve çok rahattık. Ne yönetici olma kaygım vardı, nede yönetici seçme kaygım vardı. Her türlü sorunu site yönetimi profesyonel bir şekilde çözüyordu. Oradaki insanlar çok çağdaş, rahat ve sorunsuz bir şekilde yaşıyorlardı. Sonra düşündüm Elazığ insanı neden sitesinde rahat bir şekilde yaşamıyor. İlk başta sektörü çok iyi araştırdım, hizmet anlamında ne kadar çok faydalı olabiliriz. İşin altyapısını hazırladık, profesyonel personellerle anlaşmalar yaptık. Ve işin en önemli kısımlarından biri olan iyi bir muhasebe ekibi ve iyi bir avukatla anlaştık. Ve tam manasıyla Elazığ’da Profesyonel site yönetiminin neler yaptığını yavaş yavaş vatandaşlarımıza sunmaya başladık.

 

Muhabir: Misyonunuz ve Vizyonunuz nedir?

 

Elova Profesyonel Site Yönetimi:

 

Misyonumuz: Rezidans, Toplu konut sitesi, Apartman, Tesis, Avm ve İş merkezi gibi topluca yaşanan mekanlarda yaşamını sürdüren insanların kalite yanında, huzurlu, mutlu yaşama hakları olduğuna inanıyoruz. Elova Profesyonel Site Yönetimleri olarak bunun için çalışıyoruz.

 

Vizyonumuz: Topluca yaşanan mekânlarda yaşamını sürdüren bireylerin, en yenilikçi, en akılcı, en uygun, en şeffaf ve en ekonomik koşullarda yaşam kalitesini yükseltmek için verdiğimiz hizmetler ile lider bir profesyonel yönetim firması olmak.

 

Muhabir: Çalışma şekliniz nasıl?

 

Elova Profesyonel Site Yönetimi: Elova profesyonel Site Yönetimi olarak, Kat Mülkiyeti Kanunlarına (KMK)’ya göre çalışıyoruz.Yasalara uygun ve şeffaf bir ortamda çalışıyoruz. Bize verilen görevlerin dışına çıkmıyoruz. Ekstra bir durum karşısında yönetim kurulunu toplayıp, yönetim kurulunca alınan kararları yerine getiriyoruz. Muhasebe kayıtlarımız aylık olarak tutulup, tüm harcamalar faturalı yapılıyor. Her sitenin denetleyici kadrosu vardır, bu denetleyici kadro istediği zaman şeffaf bir şekilde tüm harcamalar gösterilıyor. Firmamızın avukatı tarafından borcunu ödemeyenlerden gerekli tahsilat yapılıyor. Siteler ve apartmanların diğer problemleri ile ilgili yasal sorunların takibi yapılıyor. Kapıcı, güvenlik ve diğer çalışanların SGK işlemleri Mali Müşavir aracılığı ile yürütülüp ve firmamızca takip ediliyor.

 

Muhabir: Hizmetleriniz arasında neler var?

 

Elova Profesyonel Site Yönetimi: Site yönetimi firmamızca yapıldığında;

·         Apartmanınızın masraflarını dairelere nasıl paylaştıracağım diye düşünmeyeceksiniz. Arsa payımmış, adam başımmış gibi sorunları siz dert etmeyeceksiniz.

·         Dairelere yaptıkları ödemeler için tek tek makbuz yazmayacak bunu deftere nasıl işleyeceğim diye düşünmeyeceksiniz.

·         Hazırlamakla yükümlü olduğunuz işletme projesi ve kabul görmesi için yapmanız gerekenlerden kurtulacaksınız.

·         Kapıcı, güvenlik, bahçıvan, ekstra görevli personelin SSK, işe giriş bilgilerini, aylık SSK bildirgelerini hazırlamakla uğraşmayacaksınız.

·         Yukarıda sayılan apartman hizmet görevlilerinizin işe giriş ve çıkışlarında bölge çalışma müdürlüklerine verilecek resmi evrakları tanzim etmekle uğraşmayacaksınız.

·         Yıllık olağan ya da olağanüstü toplantılarınızın usulüne uygun yapılması ve alınan kararların kanun karşısında dayanaklara dayanması konusunda K.M.K’na uygun olacak ve kanunen takibi kolay olacak.

 

·         Apartmanın ihtiyacına göre asansörcü, elektrikçi. tesisatçı gibi ustaları aramayacak, yapılan işin düzgün yapılıp yapılmadığını ustaların başında beklemeyeceksiniz.

·         Ortak kullanım alanları olan, çatınızın akması, merdiven boşluğunun boyanması, dış cephenin boyanması işleri yaptırıldığında, firmaların güvenirliği, en uygun fiyata en kaliteli şekilde kime yaptırılacağını karar vermek.

·         Tüm harcamalar faturalı bir şekil dosya halinde muhafaza edilmesi.

·         Sitedeki görevlilerin yıllık izin formlarını hazırlamayacak, yıllık izine ayrıldığında yerine kimi bulacağız diye dert etmeyeceksiniz.

·         Defterlerinizin yıllık noter defter tasdiki ile uğraşmayacaksınız.

·         Parasını ödemeyen komşunuzu icraya vermek zorunda kalmayacaksınız.

·         Teknik konuları dert etmeyeceksiniz.

·         Apartmanınızın temizliği sizi dert etmeyecek.

·         Düzenli olarak çöpleriniz kapınızdan alınacak

·         Peyzaj bakımızı uzman ekibimiz yapacak.

.         Havuz, sauna ve hamamların temizliği bizden sorulacak.

·         Güvenlik hizmetlerinden 7/24 saat faydalanacaksınız.

·         Personel sorumlulukları bize ait olacak

·         Site ve apartmanlarda sosyalleşme adına her şey bizden sorulacak.

 

  Muhabir : Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Elova Profesyonel Site Yönetimi: Bizler Elazığ’ın öz firmasıyız. Elazığ’da kazandığımızı tekrar Elazığ’a yatırım ve istihdam olarak geri döndürme mantığıyla yaşıyoruz. Ne kadar istihdam sağlarsak ve ne kadar kaliteli yaşam sunarsak o bizi mutlu eder.

Sizler komşularınızla çaylarınızı içerken, sitenizin tüm sorunlarını bizler çözelim.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü