BU VALİ DRAKULA SİYASETİNİ BİLMEZ
Erol Kara

Erol Kara

BU VALİ DRAKULA SİYASETİNİ BİLMEZ

30 Ekim 2018 - 12:27

Akıl, güç birliği, potansiyel, iç dinamikler ve sağduyunun olduğu şehirde

Kişi safını ve gönlünü belirler.

Evet, yukarıda bahsini ettiklerim varsa, neden şehrin var olan kazanımları şimdiye kadar hiç tanıtılmadı?

Çünkü, hep Drakula siyaseti yapıldı atananlar tarafından.

Bakınız şehre yaklaşık iki yıl önce Trabzon Kalkınma Ajansında görev yapmış Çetin Oktay Kaldırım, ismi ile genç bir Vali atandı.

Vali Kaldırım şehre gelir gelmez “Acemi Vali” diye yaftalayanlar, şimdi utancından yalnızca ayak parmaklarının ucuna bakıyor.

Evet bugün ki yazımda, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan bahis edeceğim.

Vali Kaldırım, gerçekten güçlü biri. Kendinden önce mekana enerjisi ve karizması giriyor. İnsanlarla göz teması kurarak konuşuyor. Böylece gerçekten dinlediği ve ilgilendiği duygusunu veriyor. Mesafeli ama samimi. Ciddi ama neşeli. Kendisinin olduğu kadar karşısındakinin esprilerine de hakkını vererek gülüyor.

Drakula siyaseti yapmanın, kör baltalarla arkadan vurmanın sonucunu öğrenmiş olacak ki, her kesime mesafeli duruyor, özetle Drakula siyasetini bilmiyor.

Saflar, kalplerdekinin tezahürüdür derler ya, aynen öyle.

Bugün mütevazi davranmadan hakkı teslim edeceğim.

Evet Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,   Reklamı sevmeyen, olduğu gibi görünen, söylenenleri önemseyen,   kendisine yönelik haksız saldırılar olduğunda da reaksiyon göstermeyen, politik çevrelere alet olmayan, net bir duruş sergileyen bir Vali olarak tanınmaya başladı.

Akıl, güç birliği, potansiyel ve dinamiklerimiz varken, sağduyudan yoksun ve başkalarının kışkırtmasıyla yanlışa yönelirsek şehir zarar görür anlayışına sahip olan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ ‘ın şimdiye kadar unutulmuş yöresel yiyeceklerini tescil ederek, adeta tarihe damgasını vurdu.

Evet şimdi, “Acemi Vali” diyerek Dedikodu yapanların iyi niyetini sorgulamak lazım.

Bu kadar zor bir dönemden geçerken,  zor olanlara omuz vermek “babayiğit“ işi olsa gerek. İşi bilmeden konuşup dedikodu yapanların iyi niyetini artık sorgulamak gerek.

Bir büyüğümüz sohbetinde şöyle dedi: “bilmeden konuşup iftira atanlar, Mümin bile olsa ahlaken firavun olur. Sıfatları itibarıyla firavun olur.” Yani özetle içimizde ki bazı Firavunlar, zor olana omuz vermek yerine dedikodu ile günü kurtarmaya çalışsa da, Devletin Valisi duruşunu bozmaz, Devlet aklı ile insan aklı da bir olmaz.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın her ne kadar Basın ve Basın mensuplarına mesafeli davrandığı hatta geldiği günden itibaren bir basın toplantısı bile düzenlemediği konuşulsa da, Kendinden emin, ayakları yere dik basan. sırtlanlar dünyasında usta satranç oyuncusu titizliğinde soğukkanlı hamleler yapabilen tavırlarına şahitlik ediyoruz.

Öyle ki, Valiler kararnamesi yayınlandı ve yeniden Elazığ Valiliği görevine devam edecek.

Evet Şehir de il Valisi nin değişmemesi, kaldığı yerden devam etmesi şehir insanı kadar bizleri de ziyadesi ile memnun etti.

Valiler kararnamesinde Vali Çetin Oktay Kaldırım isminin olmaması sanırım yarım kalan işlerin tamamlanacağını işaret ediyor.

Umarım öyle de olur.

Selam ve Dua ile.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar