Vali Kaldırım, "Ulaştırma Bakanı İle Görüşeceğim"

Vali Kaldırım, "Ulaştırma Bakanı İle Görüşeceğim"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım özel açıklamalarda bulundu.

15 Kasım 2018 - 15:17 - Güncelleme: 15 Kasım 2018 - 15:38

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, THY ve Anadolu Jet’in Elazığ-Ankara uçak sefer sayısının azaltılması kararının yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Bu konu ile ilgili sadece Elazığ Milletvekilleriyle değil çevre illerin Milletvekilleriyle de görüştüm. Hep beraber hareket edersek talepler kısa zamanda karşılanır diye düşünüyorum. Ben ulaştırma bakanıyla da görüşeceğim. Taleplerimizi ileteceğiz inşallah çözülür ilimiz ve bölge Milletvekiliyle beraber hareket edersek, çözüm bulunacağı kanaatindeyim.” Dedi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım özel açıklamalarda bulundu. Vali Kaldırım, Katarlı yatırımcılardan Bader Holding ve Flora Holding in Elazığ ‘a yatırım yapacaklarını belirtti.

Bader ve Flora Holding’in yeni nesil motorlar üzerine Elazığ organize sanayide yatırım yapacaklarına işaret eden Vali Kaldırım, ”fabrika temel aşamasına geldi fabrikayı Elazığ ‘da kuracaklar. Türkiye nen en büyük fabrikalarından biri olacak bu alanda. Makine parkı için sipariş verildi.

Bu iş adamı gurubu Bader Holding adı altında yapılandılar. Yatırım yeri arıyorlardı. İlk yatırımlarını Elazığ ‘a yapacaklar. Katarda önemli bir firma bunlar yeni nesil teknolojiye yatırım yapıyorlar. Üretilecek motorlar Dünya da ciddi bir ilgi gördü sadece Türkiye de değil. Ortadoğu pazarı için de çok önemli bir fabrika burada bir boşluk gördüler burayı tercih ettiler.

Biz davet ettik Elazığ ‘ı bilmezlerdi Elazığ’da Muzaffer Sezgin bu konuda iyi bir marka kendi üretimleri de var. Kendisi tecrübeli biri oğlu da bu konuda yetenekli.  Muzaffer Sengin ile tanıştırdık. Şimdi fabrikanın temeli atıldı. Makine parkı için siparişler verildi. Öyle zannediyorum ki, bu fabrika hayatta geçtiğinde Dünyada adından söz ettirecek.” Diye konuştu.

UÇAK SEFERLERİ KONUSUNDA BÖLGE MİLLETVEKİLERİYLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Uçak sefer sayılarının azaltılması ile ilgili girişimlerinin olduğunu belirterek, Çevre illerinin Milletvekilleri ile de görüşüp konuyu düzeltmeye çalışıyoruz dedi.

Kaldırım,” Elazığ Havalimanı sadece Elazığ ‘a bu şehre hitap eden bir yer değil. Tunceli, Bingöl Muş ve Malatya ya bile hitap ediyor. Yurt dışı uçuşları yapılıyor. Biz bu sene 1 Milyon 200 Bin yolcu Trafiği bekliyoruz. Ben Sadece Elazığ Milletvekilleriyle değil çevre illerin Milletvekilleriyle de görüştüm. Hep beraber hareket edersek talepler kısa zamanda karşılanır diye düşünüyorum. Bizim talebimiz günlük uçuş sayısının artırılması günlük doluluk oranlarında sorun yok şehrin de beklentisi bu noktada inşallah sorunu çözeceğiz. Ben ulaştırma bakanıyla da görüşeceğim. Taleplerimizi ileteceğiz inşallah çözülür ilimiz ve bölge Milletvekiliyle görüştüğümüzde çözüm bulunacağı kanaatindeyim.” Dedi.

 

Vali Çetin Oktay Kaldırım,” Bu sadece Elazığ ‘ın sorunu değil bu sorun bölgenin sorunu bu. Herkes pozitif yaklaşması lazım. Eleştiri ile bir yere varılmaz. Burada yapılması gereken ilgililere en doğru bilgileri ve şehrin beklentilerini iletmek. THY ve ulaştırma bakanlığı nezdinde gerekli girişimler yapıldı ve yapılıyor.” Şeklinde konuştu.

TANITIM KONUSUNDA BAŞARILIYIZ

Elazığ’ın özel bir şehir olduğuna dikkat çeken Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, tarihi geçmişi ve bakiyesi olan güçlü yanı olan tarihi ve yöresel değerleri geleneksel değerleri birikimi ve bakiyesi bulunan bir şehir Elazığ diye konuştu.

Vali Kaldırım, ”Şehrin varlık açısından bakıldığında hem doğa hem kültürel hem insani değerler olarak gerçekten müthiş varlıkları var. Potansiyelini iyi değerlendiren şehirler artık Dünya da başarılı oluyor.

Elazığ’ın Harput ile Palu bir zenginliği var. Özellikle Harput’a 1800 li yıllarda Dünya da zirveye çıkmış uluslararası bir şehir. Osmanlı da Selçuklu da Artuklu lara başkentlik yapmış hep önemini korumuş bir şehir. Ben iddia ediyorum Bağdat kahire Şam gibi İslam medeniyetinde önemli bir merkez olmuştur Harput. Ben eminim sadece Harput bizi sadece Dünya vitrinine çıkaracaktır. Dünya da Turizm hareketine baktığınız zaman tercihlerde değişiyor. Kültür turizminden inanç turizmine kaydıklarını görüyoruz. Dolayısıyla Harput’u yapılan restorasyonla aslına uygun tarihi misyonu o ruhu tekrar geri getirirsek, ben sadece Harput’ta bile çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Ben Elazığ’ı Turizm açısından konumlandırırken çevre illerle değil Dünyada önemli bir merkez olup Dünya ile rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. “ dedi.

ELAZIĞ ‘I VAR OLAN POTANSİYELİ İLE DÜNYAYA AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ

Elazığ ‘ın yatırımlar açısından cazibe merkezi olma potansiyelline sahip  olduğuna işaret eden Vali Kaldırım, şehrin hem konumu hem güvenli bir şehir olması nedeniyle Devletin önemli yatırımlar yaptığına vurgu yaptı.

 

Vali Çetin Oktay Kaldırım,” insan kalitesi eğitim ve Kültürel alt yapısı ve kamu alt yapısı ile güzel hizmetler yapıldı. Ekonomik açıdan da cazibe merkezi olma özeliği var. Katar dan gelip buraya yatırım yapılıyorsa demek ki şehirde güzel şeyler var. Yerli ve yabancı iş adamlarına tarihi ve kültürel dokuları götürüp, gezdiriyoruz. Şehri tanımalarını sağlıyoruz musiki zenginliğini yaşatıyoruz. Bu sıcaklığı görünce yatırımcı yatırımını yapıyor. Yatırımcılar şehrin bütün unsurlarıyla yatırıma hazır olup olmadığına bakarlar. Katar dan gelen Flora Holding gurubu şehri beğenip yatırım yapması bizi gerçekten bizi memnun etti. Aftina gurup hayvancılıkla ilgili yatırıma başladı. Armata ile temaslarımız devam ediyor. Şehir yerli ve yabancı yatırımcılar açısından son derece cazip. Bunu yatırımcıların tepkisinden mümkün. Elazığ varlıklarıyla potansiyelleriyle Dünyaya açmaya çalışıyoruz. Tanıtımlar açısından sosyal medyaya yı kullanıyoruz. Körfez bölgesinden geçen ay 20 Gazeteciye ağırladık potansiyelleri gösterdik. Geri dönüşler son derece olumlu. Bizim hedefimiz Elazığ ‘ı tanıtımla doğru adımlarla alt yapısını güçlendirerek,  hem sanayi alt yapısını hem Turizm alt yapısını, Tarım alt yapısını güçlendirerek Dünya pazarına açmak. Bu doğrultuda adımlarımızı atıyoruz.” Dedi.

ELAZIĞ ‘DA KALMAKTAN MEMNUN OLDUM

Son çıkan Valiler kararnamesi ile Elazığ ‘da kalacak olmaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Vali Kaldırım,”  Burada kalacak olmam beni mutlu etti, özellikle sahada olmaktan vatandaşla birebir temas kurmaktan ilçeleri gezmekten halkın arasında olmaktan çok mutluyum. Vatandaşlarında pozitif yaklaşımı beni mutlu ediyor.  Bu şehirde valilik yaptığım için son derece memnunum ve kendimi çok şanslı hissediyorum.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da orman yangınları ile mücadele eğitimleri sürüyor
Elazığ'da orman yangınları ile mücadele eğitimleri...
Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor
Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler...