USLU ÇÖMLEK OTİZİMLİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI

USLU ÇÖMLEK OTİZİMLİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI

Elazığ Elit Özel eğitim Merkezi Dünya otizim haftası nedeniyle Organize sanayide bulunan El-İzi Uslu çömlekçiliği ziyaret etti.

03 Nisan 2019 - 15:12

Elazığ Elit Özel eğitim Merkezi Dünya otizim haftası nedeniyle Organize sanayide bulunan El-İzi Uslu çömlekçiliği ziyaret etti.

Fabrikada toprak ve suyun birleşimi ile elde edilen çamurdan oluşan çömleklerin yapımını dikkatle izleyen otizimli öğrenciler fabrika yetkilileri tarafından ağırlandı.  

 Elazığ Elit Özel Eğitim Merkezi Psikoloğu Zübeyde Orhan,

Özel eğitim kapsamında farkındalık yaratmak için otizimli çocukları çömlek fabrikasına getirdiklerini belirterek, Çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmek adına hem farkındalığımızı burada gerçekleştirmek hem otizm farkındalık haftası için bugün burada toplandık diye konuştu.

Orhan,” Biz kurumuz olarak özel eğitime ihtiyacı olanlar çocuklar ve bireyler için dört duvar arasında eğitim vermekten ziyade daha çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren böyle projelerde yer alarak dış dünyaya ve sosyal becerilere yönlendiriyoruz. Mavi ışık yak heşteki ile 2 Nisan  Dünya Otizm Farkındalık Haftası kutlu olsun.” Dedi.

USLU ÇÖMLEK Fabrika İşletme Müdürü Emin Sait ise, “Bugün 2 Nisan dünya otizm farkındalık günü mavi ışık yakamdık ama mavi giyinerek kampanyaya destek olmak istedik. Öncelikle bu özel günde bu özel bireyleri burada misafir etmekten onur duyduk. Otizmin ne olduğunu söylemekten ziyade söylemek istediğim birkaç nokta var yeteri kadar farkındalık oluşturduğumuzda otizmin ne olduğunu merak edip kolaylıkla bu bilgiye sahip olacaklar. Bende down sendromlu bir melek kız babasıyım böyle bir çocuğa  sahip olduğum için çok şanslı hissediyorum. Hepimizin inancı gereği Allah eksik ya da kusurlu yaratmamıştır aksine bu bireylerin ekstra çok daha özel yetenekleri olduğuna inanıyorum. Gerçek manasına bakıldığında sizlerde onu göreceksiniz bizler bu bireylere hayatlarının her safhasında sahip çıkarak daha da önemlisi onlara fırsat vererek eler yapabileceklerini bize daha önce göstermişlerdir. Bugün ihracat yapan bir firmayız bu bireylerin üretime katkı sağlamamaları için hiçbir sebep yok burada üretime katkı sağlamaları biz terki bu fırsatı bu bireylere verelim.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından otizimili çocuklar fabrikayı gezerek kendilerine ikramlarda bulunan yetkililere teşekkür ederek ayrıldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV tespit edildi
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV...