"TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK OLARAK ELAZIĞ’A...

"TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK OLARAK ELAZIĞ’A KAZANDIRACAĞIZ…”

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, istihdam ve üretime dönük şehrin gelecek 100 yılına etki edecek vizyon projelerini açıklamaya devam ediyor.

14 Şubat 2019 - 15:38

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, istihdam ve üretime dönük şehrin gelecek 100 yılına etki edecek vizyon projelerini açıklamaya devam ediyor. Çoban  14 Şubat Sevgililer Günü’nde açıkladığı El Emeği Göz Nuru Kadın Sanayi Sitesinde, güvenlikçisinden, servis şoförüne, pazarlama elemanından idare sorumlularına kadar tüm personellerin kadınlardan oluşacağını söyledi. Merkezde; başta gıda ürünleri olmak üzere, tekstil, hediyelik ürünler, çeyizlik ürünler, yöresel el işleri, ev ve ofis ürünleri gibi çok geniş bir alanda üretim imkanı sağlanacak ve ilk aşamada 500 kadın istihdamı oluşturulacak…

 

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜNDE ‘SEVDAMIZ ELAZIĞ’A HEDİYEMİZDİR…

Elazığ MHP Başkan Adayı Çoban değerlendirmesinde; “ İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişme ve kalkınmasına yönelik farkındalık oluşturarak şehrin gelecek 100 yılına etki edecek vizyon projeler üretme ve bunları kamuoyu ile paylaşma sorumluluğumuza bugün yeni bir proje ile devam ediyoruz.

14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle en büyük sevdamız olan Elazığ’a, Türkiye’de ilk olacak olan bu projeyi kazandırma kararlılığımızın tüm kamuoyu tarafından iyi bilinmesini öncelikle belirtmek isterim.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada 2018 yılı ilimiz nüfusunun 595 bin 638 kişi olarak açıklanmıştır. Bu toplam nüfus içerisinde kadınların sayısı 298 bin 997 kişidir. İlimizin toplam nüfusu içerisinde kadınların sayısı yüzde 50’nin üzerinde olup erkek nüfustan biraz daha fazladır. Ancak, kadınların iş alanları ilimizde maalesef çok kısıtlı olması nedeniyle bu nüfusun neredeyse yüzde 95’i ev hanımı statüsünde yani işsiz bir kesimi oluşturmaktadır. İlimizin kalkınma ve gelişmesini aynı zamanda zenginleşmesini istiyor isek, bu büyük nüfusu atıl durumda bekletme lüksümüz yoktur. Bugüne kadar açıkladığımız ve açıklayacağımız tüm projelerimizde kadınlara mutlak suretle özel bir yer verilmiştir. Yoksulluk ve çocuklarının gelecek kaygısını en fazla hisseden kadınlarımızdır. Bu nedenle 1 Nisan 2019 sonrası inşallah Elazığ’a kazandırmayı mutlak suretle gerçekleştireceğimiz projelerimizden biri de Kadınlara Yönelik Küçük Sanayi Sitesi Üretim Merkezidir. Bu merkez ilimizde hem üretim yapmak isteyen hem de çalışmak isteyen kadınlar için çok önemli bir altyapı oluşturacaktır” dedi.

 

150 BİN METREKAREDE 100 İŞLETME KURULACAK…

Prof.Dr. Bilal Çoban Kurulacak 100 işletme ile ilk aşamada 500 istihdam hedeflendiğini ve 5 bin kişinin olumlu etkileneceğini ifade ederek, “Elazığ Belediyesi öncülüğünde 150 bin metrekare bir alan üzerinde kurulacak olan Kadınlara Yönelik Küçük Sanayi Sitesi Üretim Merkezi’nde 50 Adet 100 m2, 20 Adet 150 m2, 20 Adet 200 m2 ve 10 Adet 300 m3 olmak üzere toplam 100 adet modern işlikler kurulacaktır. Merkezde 500 m2 soğuk hava deposu ile 500 m2 kuru depo, 200 araçlık otopark, 1.000 m2 ürün satış ve teşhir merkezi ile 500 m2 toplantı salonu, yemekhane, mescit, muhasebe, satış ve pazarlama ofisi gibi idari bina inşa edilecektir.

Üretim Merkezinde güvenlikçisinden, servis şoförüne, pazarlama elemanından idare sorumlulara kadar tüm personeller kadınlardan oluşacaktır. Merkezde; başta gıda ürünleri olmak üzere, tekstil, hediyelik ürünler, çeyizlik ürünler, yöresel el işleri, ev ve ofis ürünleri gibi çok geniş bir alanda üretim imkanı sağlanacaktır” ifadelerinde bulundu…

 

MERKEZİN HER ALANDA DESTEKÇİSİ ELAZIĞ BELEDİYESİ OLACAKTIR…

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban projenin her aşamasında Elazığ Belediyesinin yer alacağını dile getirerek, “Kadınlara Yönelik Küçük Sanayi Sitesi Üretim Merkezi’ni sadece yapıp daha sonra kaderine terk etme gibi bir düşüncemiz bulunmamaktadır. Bu merkezin kurulumundan işlevselliğini en yüksek değere çıkarma noktasında da Elazığ Belediyesi tüm imkanlarını seferber edecektir. Başta ürün tedariki olmak üzere, satış, pazarlama ve lojistik destek sağlanacaktır. Elazığ Belediyesi ‘Üretken Belediyecilik’ modeli ile çok sayıda istihdam ve yatırım projesini yürütecek Ajanslar Kuracaktır. Bu Ajanslarımızdan biri doğrudan bu Merkezle sorumlu olacak ve başta e-Ticaret yöntemi olmak üzere satış ve pazarlama noktasında Merkezin tüm üretimini değerlendirecektir. Kurulacak bu merkez kadınlara yönelik bir Ar-Ge Merkezi gibi çalışacak, başta girişimcilik eğitimleri olmak üzere, mesleki eğitimler ve sektörel araştırmalar ara verilmeksizin bu merkezin en önemli faaliyetlerinden biri olarak gerçekleştirilecektir. 10 yıllık bir süre sonunda bu merkezdeki işlik sayısının 300 çalışan sayısının ise 3 bin kişiye çıkartılması nihai hedefimizdir.

 

BU PROJE DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE İLK OLACAK…

Kadınların evlerde sadece ailesi için yaptığı tüm yöresel ürünler başta olmak üzere çok geniş bir yelpazede kadınların bir araya gelerek örgütlü bir yapı halinde ev ekonomisine katı sağlayabileceği aynı zamanda çevresindeki işsiz kadınlara ve kızlarımıza da iş vererek destek olabilecekleri bir mekanizmayı hayata geçirerek atıl bir durumda olan bu önemli gücümüzü ekonominin önemli bir parçası haline getireceğiz. Bu merkez kadınların Elazığ’da iş hayatında var olmalarının işaret fişeği olacak ve inşallah ilk 5 yıllık hizmet dönemimiz içerisinde diğer istihdam ve üretim projelerimizle birlikte 10 bin kadını iş ve aş sahibi yapacağız.

Şunun bir kez daha önemle altını çizmekte yarar görüyorum. İşsizlik ve buna bağlı olarak mutsuzluk sıralamasında ülkemizde ilk 10 il arasında yer alan Elazığ sahip olduğu kaynaklar ve birikimi ile gerçekten bulunduğu yeri hak etmiyor. Halkımızın ayağa kalkması için öncü kurumlara ve öncü yapılanmalara ihtiyaç var.

Dünyanın tüm ülkeleri geri kalmış yörelerini öncü yatırımlarla kalkındırmaktadır. Bizim de bugün yapmak istediğimiz budur. Dünyada ve Ülkemizde ilk olacak bu proje kadınların iş hayatında atılmasında öncü bir rol oynayacak ve adete bir kuluçka merkezi olacaktır.

Bu şehrin sorunlarının öncelik sıralamasında işsizlik hep birinci sıradadır. Bu nedenle siyaset üstü olarak gördüğümüz ve tüm şehrin sahiplenmesi gerektiğine inandığımız bu ve diğer projelerimizin siyasi görüşü ve tercihi ne olursa olsun ama tüm halkımız tarafından desteklenmesi ve sorgulanması gerektiğine inanmaktayız. Bu düşüncelerle sevgili Elazığ’ımıza 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bu projeyi armağan ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir