TÜRK MÜHENDİSLERİN BAŞARISI

TÜRK MÜHENDİSLERİN BAŞARISI

Türkiye’nin ilk yerli intihal yazılım programı yapay zekâ özellikli “ İntihal.net” kaçak yayınları ve FETÖ’cülerin çaldığı bütün yayınlanmış eserleri tanıyarak deşifre etti.

05 Aralık 2018 - 14:48

Türkiye’nin ilk yerli intihal yazılım programı yapay zekâ özellikli “ İntihal.net” kaçak yayınları ve FETÖ’cülerin çaldığı bütün yayınlanmış eserleri  tanıyarak deşifre etti. Fırat Üniversitesi Teknokent’te Türk mühendislerce geliştirilen, “intihal.net” yazılım program Milli eğitim bakanlığı ve çok sayıda üniversite tarafından kullanılmaya başlandı.

Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Bedri Özer ve mühendisler tarafından geliştirilen “intihal.net” yazılım programı sayesinde insanların emek verdiği şeyleri kendi emeği gibi göstermeye karşı hazırlanan bir program emek hırsızlarına karşı bir önlem olarak değerIendiriliyor.

Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Bedri Özer,” Hazırlanan kitaplar ve makalelerin başka yerlerden alındığına çok şahitlik ediyoruz YÖK yeni bir kanun çıkardı. Bu kanuna göre tez ler yayınlanmadın önce böyle bir programdan geçecek ki tezlerin çalıntı olup olmadığı belli olsun. Böyle bir kanun çıktı. Böyle bir kanun çıkınca bizim ilgimizi çekti Türkiye de iki yabancı menşeli programın kullanıldığını gördük. Türkiye de ki 200 Üniversitenin bu programı kullandığını gördük ağırlıklı olarak ve bu firmalara her yıl 7 Milyon dolar ödendiğini öğrendik ve hiç pazarlık etmediklerini öğrendik. Bu bize ilham verdi önce beş altı aylık bir çalışma yaptık. Yapabileceğimizi gördük sonra 4 yıllık emeğimizin sonucu bu program ortaya çıktı. Biz Bu programı satmazsak bile bazı ülkelerin tekelini kırmış olduk. Ürünümüzü üniversiteler kullanıyor, yayınevleri kullanıyor. KOSGEB ve TÜBİTAK gibi proje havuzu olan yerler kullanıyor. Milli eğitim bakanlığı talim terbiye kurulu okul kitapları için bölme bir ihtiyacın olduğunu söyledi. Biz geçen yıl Milli eğitim bakanlığına hibe ettik. Çünkü bizim Devlette borcumuz olduğunu düşündük. Bu yıl Milli eğitim Bakanlığına da artık para ile satacağız. Çok sayıda ülkelere deki Üniversiteye bu programı verdik talep de bulunanlarda var” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV tespit edildi
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV...
Meteorolojiden 5 il için toz taşınımı uyarısı
Meteorolojiden 5 il için toz taşınımı uyarısı