ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’I TURİZMDE ÇEKİM MERKEZİ...

ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’I TURİZMDE ÇEKİM MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ için hazırladıkları 100 proje arasında kültür ve turizm projeleri de olduğunu belirterek, “Kentimizin bacasız sanayisi olan turizm alanında çalışmalarımız olacak. Şehrimizin parlayan yıldızı, 4 Bin yıllık bir çınar olan ve UNESCO kalıcı listesine girmesini hedef koyduğumuz Harputumuzun hak ettiği seviyeye kavuşması için durmadan çalışacağız.” dedi.

26 Mart 2019 - 16:51

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ için hazırladıkları 100 proje arasında kültür ve turizm projeleri de olduğunu belirterek, “Kentimizin bacasız sanayisi olan turizm alanında çalışmalarımız olacak. Şehrimizin parlayan yıldızı, 4 Bin yıllık bir çınar olan ve UNESCO kalıcı listesine girmesini hedef koyduğumuz Harputumuzun hak ettiği seviyeye kavuşması için durmadan çalışacağız.” dedi.

 

ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’I TURİZMDE ÇEKİM MERKEZİ YAPACAĞIZ”

 

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, seçim çalışmaları kapsamınca Bağkur Caddesi, birinci ve ikinci Harput Caddelerinde esnafları ziyaret etti. Sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Şerifoğulları, projelerini anlatarak 31 Mart seçimlerinde destek istedi.

Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Sarayatik Mahallesinde düzenlenen mitinge de katılarak vatandaşlara seslendi.

Mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Şerifoğulları, yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinin sadece yerel bir seçim olmadığına dikkat çekerek, “Bu seçim sadece Şahin Şerifoğulları’nın seçimi değil. Sadece bir yerel seçim değil. Sizlerin verdiği her destek Cumhurbaşkanımızın dünyada daha bir gür sesle haykırmasına sebep olacak.” dedi.

 

“ELAZIĞ’IN TOPYEKÜN KALKINMASINI İSTİYORUZ”

Göreve geldikten sonra Elazığ için hazırladıkları projeleri hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini belirten Şerifoğulları, şöyle konuştu: “31 Mart akşamı Rabbim nasip ederse bu şehrin şehrül emin makamına oturacağım. 5 yıl boyunca sizlere yılmadan, yorulmadan sizlere en güzel hizmeti getireceğim. Bizlerin yönetim anlayışında adalet, dürüstlük, şeffaflık, hesap verebilirlik olacak. Ayna zamanda sizlere hizmet getirerek sizlerin gönlüne gireceğiz. Bizler adil olacağız. Elazığ’ın topyekün kalkınmasını, gelişmesini istiyoruz. Bu yönetim anlayışımızla, vizyonumuzla, projelerimizle 1 Nisan’a hazırız. Sizlerden destek istiyoruz, bize inanmanızı istiyoruz. Bu şehirde doğmuş bu şehirde büyümüş, bu şehrin her karış toprağında ayak izi olan bir kardeşiniz olarak, şehrimizin bütün problemlerine, sıkıntılarına vakıfız. Bu sorunları çözebilmek için 11 ana başlıkta 100 proje hazırladık. Biz Elazığ’ın altyapı sorunu olmayan bir il olmasını istiyoruz. Elazığ’ın altyapı sorununu Allah’ın izni ile çözeceğiz. Şehrimizin kentsel dönüşüm sıkıntısını çözmek için projelerimizi hayata geçireceğiz. Ulaşım projelerimizle şehrimizin trafik problemini asgariye indireceğiz. Şehrimizde daha fazla fazla yeşil alanlar, daha fazla kent meydanları oluşturabilmek için projelerimiz hazır. Sosyal belediyecilik anlayışımızla belirli bir zümrenin değil, kimsesizlerin kimsesi olan bir başkan olacağım. Bu şehri Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Ebubekir’in sadakati, Hz. Ali’nin cesaretiyle yöneteceğim. Elazığ’ın menfaatleri noktasında herkesle kavga edeceğim. Ama halkıma karşı mütevazi olacağım. Göreve geldikten sonra projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Her mahallemizde çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz için projeler hayata geçireceğiz. Yatırımcı dostu belediyecilik anlayışımızla şehrimizi yatırım kenti haline getireceğiz, işsizlik sorununu Allah’ın izni ile asgariye indireceğiz.”


KÜLTÜR VE TURİZM PROJELERİ

Elazığ için hazırladıkları 100 proje arasında kültür ve turizm projeleri de olduğunu belirten Şerifoğulları, “Kentimizin bacasız sanayisi olan turizm alanında çalışmalarımız olacak. Şehrimizin parlayan yıldızı, 4 Bin yıllık bir çınar olan ve UNESCO kalıcı listesine girmesini hedef koyduğumuz Harputumuzun hak ettiği seviyeye kavuşması için durmadan çalışacağız.” dedi.

 

Şerifoğulları Kültür ve Turizm projelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

 

“24 SAAT UYUMAYAN BİR HARPUT İÇİN HARPUT KORUMA AMAÇLI İMAR PLANINI AKILICI OLARAK ÇÖZÜYORUZ”

“Halihazırda yapılaşma imkanı bulunmayan Harput’un hem tarihi geçmişinin yaşatılması hem de manevi atmosferinin hayat bulabilmesi amacıyla kamu ve özel yatırımlarının önünü açacak imar planları ivedi olarak hazırlanarak koruma kurulu ve bakanlık süreçleri tamamlanacak. İmar planının tamamlanması ile birlikte, Harput’un yapılaşmasının önündeki bir diğer temel sorun olan kadastro ve mülkiyet problemleri de sonuçlandırılıp yatırımların önündeki tüm engeller kaldırılacaktır.”

 

HARPUT AÇIKHAVA MÜZESİ

“Tescilli eserlerin restore edilerek hizmete açılmasının yanı sıra Harput Ulu Cami çevresinde belediyemizce yapılacak kazı çalışmaları ile toprak altında kalan tarihi zenginliklerimiz gün yüzüne çıkarılıp yapı kalıntıları cam fanuslar içerisinde özel olarak aydınlatılmış şekilde sergilendiği bir açık hava müzesini hizmete sunacağız.”


HARPUT SAKLI VADİ PARKI

“2019 yılı Nisan ayı itibariyle yapımına başlanacak ve 2021 yılında tamamlanmasını planladığımız Harput Uluslararası Diyanet Külliyesinin mahalle dokusunu yüzde 100 açığa çıkaracak park projesi ile Harput yepyeni bir rekreasyon alanına kavuşacaktır. Harput Saklı Vadi Park Projesi külliyenin kuzey cephesinde konumlu alanda, içerisinde piknik alanları, yürüyüş yolları ve aydınlatılmış mağaraları bulunacak şekilde hizmete açılacaktır.”


HARPUT CAM TERASI

“Turistlerin Harput’ta ilgili odağı olacağı ve yukarı şehirden Elazığ’ın eşsiz manzarasını izleyebilecekleri Cam Teras, Balakgazi Parkı içerisinde inşa edilerek hizmete açılacaktır.”


SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA VE CEPHE İYİLEŞTİRME

“Harput merkezinde yer alan ve tarihi dokuya uygun olmayan yapıların cephe iyileştirmeleri ile sokakların yol, tretuvar ve sokak aydınlatması çalışmaları tamamlanacaktır.”

 

TARİH YOLU PROJESİ (HARPUT’A ELEKTRİKLİ FAYTONLAR GELİYOR)

“Turizmin canlandırılması ve Harput’u ziyaret edenlerin daha uzun sürelerde tarihi şehirde zaman geçirebilmeleri amacıyla, tarih yolu rotaları oluşturulacaktır. Proje ile Harput’taki kültürel, tarihi ve dini mekanların bir rota üzerinde rehberler eşliğinde gezilmesi sağlanacaktır. Oluşturulacak kısa, orta ve uzun rotalar ile Harput girişinden Hüseynik’e kadar hem yaya hem özel araçlar hem de belediyemizce sağlanacak elektrikli faytonlar ile ulaşım hizmeti verilecektir.”

 

TESCİLLİ ESER RESTORASYONLARI

“Medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput’ta geçmişi 3 Bin yıl öncesinden günümüze kadar izleri kalan tescilli eserler restore edilerek kültür turizmine kazandırılacaktır. Bu kapsamda Kale Hamamı, Hoca Hamamı, Harput Kalesi, Tarihi türbe ve çeşmelerin röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları yapılacaktır.”

 

HARPUT TİRİZMBİLGİLENDİRME OFİSİ VE BALON TURU HİZMETLERİ

“Tarihi kente gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet sunması ve Harput içerisinde belirli bir plan dahilinde turizm hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla, Balakgazi Parkı ve Sağır Müftü Konağı birlikte planlanarak Turist Bilgilendirme Merkezi, rekreasyon alanları ve otopark düzenlemesi ile Harput ziyaretlerinin başlangıç noktası olacaktır. Ayrıca tarihi kentin bütününü görebilmek ve çekim merkezi olmasını sağlayabilmek için balon turları belediyemizce gerçekleştirilecektir.”
 

HAZAR GÖLÜ BELEDİYE EĞLEN-DİNLEN TESİSLERİ

“Belediye mücavir alanlarımız dışında şehir merkezine sadece 30 Km mesafede yer alan ve eşsiz doğasıyla bölgenin tatil merkezi olmaya aday, Hazar Gölü kıyısında yer alan ve Belediyemize ait tesisler rehabilite edilerek, hemşehrilerimizin uygun fiyata hizmet alabilecekleri günübirlik eğlen-dinlen alanlarına dönüştürülecektir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu
Elazığ'da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan...
Öğrencileri taciz ettiği iddia edilen okul müdürü tutuklandı
Öğrencileri taciz ettiği iddia edilen okul müdürü tutuklandı