“SAĞLIKTA TASARRUFA GİDİLMEZ”

“SAĞLIKTA TASARRUFA GİDİLMEZ”

Elazığ il Sağlık Müdürü Doç.Dr Cahit Polat, kaliteli sağlık hizmetlerinin arttığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın insan ve insan sağlığına çok önem verdiğine dikkat çekti. Polat, “Devletimiz ve Bakanlığımız Sağlık da hiçbir zaman tasarrufa gitmez. Sağlıkta tasarruf olmaz. Elazığ sağlık hizmetlerinde Türki verilerinin üstünde” diye konuştu.

18 Ocak 2019 - 15:13

Elazığ il Sağlık Müdürü Doç.Dr Cahit Polat, kaliteli sağlık hizmetlerinin arttığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın insan ve insan sağlığına çok önem verdiğine dikkat çekti. Polat, “Devletimiz ve Bakanlığımız Sağlık da hiçbir zaman tasarrufa gitmez. Sağlıkta tasarruf olmaz. Elazığ sağlık hizmetlerinde Türki verilerinin üstünde” diye konuştu.

1 Ağustos 2018 de Şehir hastanesi hizmete başladığına işaret eden İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Cahit Polat, Fethi Sekin Şehir hastanesinde 5 aylık süreç içinde ayakta tedavi sayısı 602 884, Acil muayene sayısı 157 581, ameliyat sayısı 15 019,  yoğun bakım doluluk oranı’nın % 100’e ulaştığını söyledi.

KALİTE ÇITASI ÇOK YÜKSELDİ

Eski eğitim Araştırma hastanesi ile şimdiye karşılaştırdığımızda hem yatak ve doluluk oranında hem de acil sayısında poliknik sayısında diğer hastane ile  aynı hasta sayısını yakalamış durumdayız diyen Doç.Dr. Cahit Polat, Hatta birçok alanda doğum sayısı ve yoğun bakım sayısı artış göstermiştir. Özellikle Fethi Sekin şehir hastanesinde  özellikli sağlık hizmetleri daha çok veriliyor dedi.

Polat,”Biz her alanda bütün veriler olarak eski Eğitim ve Araştırma hastanesini sayısını yakalamış durumdayız. Beş aylık süre olmasına rağmen öyle umut ediyoruz ki ilerleyen aylarda bu sayı artacaktır.Elazığ ‘da kalite çıtası çok yükseldi. Verdiğimiz kaliteli sağlık hizmeti çok arttı. Şu an açılmayan servisimiz yok.  Bütün birimleriyle her gün hasta sayımız artıyor. Şehir hastanesi Elazığ için çok büyük bir nimettir. İl dışından bile yurt dışından hasta geliyor bizim amacımız bu yönde çalışmalarımız var. Elazığ’ı sağlık Turizmi haline getirmek istiyoruz. Bizim amacımız sadece bölgeye hitap etmek değil, yurt dışından hasta getirmek. Sağlık turizmi merkezine açmak Elazığ ‘ı. Bu potansiyellimiz mevcut.” Dedi.

TÜRKİYE VERİLERİNİN ÜSTÜNDEYİZ

Eski Eğitim ve Araştırma hastanesinin bir kısmını sağlık merkezi haline dönüştürdüklerini belirten Polat, Yine bir kısmını da yine sağlık merkezi haline dönüştürmek için planlarımız var. Eski göğüs ve Onkoloji servisini Ruh sağlığı hastanesine devir ettik. Ruh sağlığının kapasitesini artırmak istiyoruz dedi.

Doç.Dr. Cahit Polat,” Elazığ sağlık hizmetlerinde Türkiye verilerinin üstündeyiz. Acil sağlık hizmetlerinde 2017 de Acil istasyon sayımız 28 iken, 30 oldu. Ambulans sayımız 53 ‘den 59’a çıkarıldı. Acil Vakıa sayısı 2018 de 45 570 oldu. Kentsel alanda ilk on dakikada vakıaya ulaşma süresi 2017’de 95,3 dü 2018 de 99,3’e çıktı. Bu istasyon ve ambulans sayısının artışından kaynaklandı. Bu çalışmalar iyi bir idarenin göstergesidir.” Diye konuştu.

UÇAK VE HELİKOPTERLE HASTAYA ULAŞABİLİYORUZ

Bir ülkenin gelişmişliğini bebek ölümü ile direk doğru orantılı olduğuna işaret eden Elazığ il Sağlık Müdürü Doç.Dr. Cahit Polat,” 2017’de ilimizde bebek ölüm oranı 11,2 iken 2018’de 8,7’ye düştü. Bu çok sevindirici bir durum.  Bir önceki verilere göre bütün verilerde hep yükselmişiz. Devletimiz bakanlığımız insan sağlığına çok önem veriyor. Uçak ve Helikopter ve paletli ambulanslarla vakıa ya en kısa zamanda ulaşabiliyoruz.  Geçen yıl 30 bin kişiye evde bakım hizmeti verildi. Geçen yıl evde bakım da Türkiye 5. Sıradaydık Aralık ayında 4. Sıra olduk. Sağlık çok önemli Devletimiz de Bakanlığımız da Sağlık da hiçbir zaman tasarrufa gitmez.  Sağlık da tasarruf olmaz. Bizim de bakış açımız budur. Hiç bir sıkıntımız yok.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Otomobil yaya geçidinde çocuğa çarptı
Otomobil yaya geçidinde çocuğa çarptı
Elazığ'da dağ keçileri görüntülendi
Elazığ'da dağ keçileri görüntülendi