Prof. Dr. Murad Atmaca’dan Çocuk İstismarı Açıklaması

Prof. Dr. Murad Atmaca'dan Çocuk İstismarı Açıklaması

Fırat Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Çocuk tecavüzü, istismar ve çocuk cinayeti gibi suçları işleyenlerin cezası hemen verilmelidir dedi.

05 Temmuz 2018 - 14:44

Fırat Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Çocuk tecavüzü, istismar ve çocuk cinayeti gibi suçları işleyenlerin cezası hemen verilmelidir dedi.” Eğer bir kişi suç işlemiş ise cezanın hemen ve en ağır yoğun bir şekilde verilmesi gerekir. Eğer ceza gecikir ya da hafif olursa, kişi yaptığı olumsuz davranışı pekiştirmiş olur davranışını devam ettirir. Ödülü hemen alır cezayı sonra alırsa suçlu bu davranışı yapmaya devam eder. Yani cezayı hemen gecikmeden en ağır şekilde vermek gerekir” diye konuştu.

Atmaca, ”Çocuk tecavüzü, istismar ve çocuk cinayeti gibi suçları işleyenlerde ruhsal ve kişilik bozukluğu olabilir olmayabilir de, Bu suçları isleyenlerde hemen psikiyatrik bir bozukluk aranması ve konunun buraya indirgenmesi konunun önemini olumsuz etkileyebiliyor.

“CEZANIN HEMEN VE EN AĞIR YOĞUN BİR ŞEKİLDE VERİLMESİ GEREKİR”

Cinsel sapkınlıklar da olsa kişilik bozukluğu da olsa psikiyatri ve ruhsal rahatsızlığı var diye cezai indirim kesinlikle yok zaten. Psikiyatrik açıdan da bu kişilerin cezası ne ise alması gerekiyor eğer bir kişi suç işlemiş ise cezanın hemen ve en ağır yoğun bir şekilde verilmesi gerekir. Eğer ceza gecikir ya da hafif olursa, kişi yaptığı olumsuz davranışı pekiştirmiş olur davranışını devam ettirir. Ödülü hemen alır ceza sonra alırsa suçlu bu davranışı yapmaya devam eder. Yani cezayı hemen gecikmeden en ağırı ile vermek gerekir. Bu açıdan Devlet yönetimine düşen davranışın tekrar edilmemesi açısından cezanın hemen verilmesini anlamlı buluyorum ben.” Diye konuştu.

“KOPUK AİLE İLİŞKİLERİ OLANLARDA DAHA ÇOK RASTLANIYOR”

Çocuk tecavüzleri, cinsel istismar çocuk cinayetleri gibi suçlarda ceza geç verilince toplumun huzursuz olduğunu söyleyen Prof.Dr. Murad Atmaca,” Ceza geç verilince kişi işlediği suçla kalıyor anlayışı hâkim oluyor. Cezanın gecikmesi toplum vicdanı açısından önemli devlete olan güven hukuka olan güven azalıyor. Bunları ortadan kaldırmak çok önemli.Bu tür suçları işleyenler duygusal yönden kopuk aile ilişkileri olanlarda daha çok rastlanıyor. Madde kullananlarda daha çok rastlanıyor. Madde kullanımı inanılmaz derecede çok yaygın, bağımlılık yapıcı maddelerde kişinin vicdan hislerini azaltıyor. Bir taratan da internetten sosyal medyadan olumsuz haberlerin sürekli gündeme gelmesi de bu tür olaylara maalesef katkı sağlıyor. Bu tür olaylara gündemde tutarak normalleşmeye yol açacak şeylerden kaçınmak gerekir. Buna da dikkat etmek gerekir. Bundan ziyade kararlı şekilde gereken müeyyidenin verilmesine odaklanılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Elazığ'da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Elazığ takımlarına, B Klasman hakemleri
Elazığ takımlarına, B Klasman hakemleri