Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ TSO ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) işbirliğinde 2019 Yılı Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programıyla ilgili bilgilendirme toplantısı Elazığ TSO Konferans Salonunda iş dünyası ve STK’ların yoğun katılımı ile gerçekleştirild

11 Ocak 2019 - 17:46

 

 

Elazığ TSO ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) işbirliğinde 2019 Yılı Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programıyla ilgili bilgilendirme toplantısı Elazığ TSO Konferans Salonunda iş dünyası ve STK’ların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi…

 

“16 Milyon TL destek verilecek”

Bilgilendirme toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan FKA Genel Sekreteri A.Vahap Yoğunlu destek programı ile 16 Milyon liralık bir kaynak aktarılacağını vurguladı. Yoğunlu ,”Program kapsamında TRB1Bölgesini oluşturan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerine aktarılması planlanan kaynak miktarı 16 milyon TL olup, desteklenecek projelerle yaklaşık 32 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Söz konusu programlara başvuru kabulüne başlanmıştır. Projeye başvurusu 22.03.2019 tarihinde sona erecektir. Girişimcilerimiz başvurularını internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Programımızın bütün ilimize bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

“Program ile üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması amaçlanmaktadır.”

FKA Genel Sekreteri Yoğunlu’nun ardından açıklamalarda bulunan FKA Program Yönetim Birimi Başkanı Fatih Can program ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Program ile bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin artırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi ve mevcut işletmelerin modernizasyonu ile tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması amaçlanmaktadır. Bingöl ve Tunceli özelinde konfeksiyon, gıda, plastik, ambalaj, yapı malzemeleri sektörlerinde yeni yatırımların ve istihdamın özendirilmesi ile mevcut işletmelerin modernizasyonu ve rekabetçiliği artırmayı istiyoruz. Malatya ve Elazığ özelinde ise yeni yatırımların özendirilmesinin yanı sıra mevcut işletmelerin tasarım, ar-ge ve ürün geliştirme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Programa işletme sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşlar üretim yapan veya yapacak olan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler başvurabilirler. Program kapsamında desteklenecek projelere sağlanacak toplam hibe miktarı 16.000.000 TL’dir. Ajansın Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere proje başına sağlayacağı mali destek miktarı, proje toplam uygun maliyetinin en az %20’si, en fazla %50’si olabilir. Destek almaya hak kazanan her bir proje için verilecek toplam destek miktarı asgari 100.000 TL azami 800.000 TL olacaktır projenin uygulama süresi 12 aydır. Projelerin Bingöl, Elazığ, Malatya veya Tunceli illerinde uygulanması gerekmektedir” dedi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantı öncesinde FKA tarafından iki dönem halinde uygulanan Dış Ticaret Kursuna katılarak eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri de takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan zanlı yakalandı
Elazığ'da 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan zanlı...
Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar...