AK PARTİ MANİFESTOLARI


Beraber yürüyüp beraber ıslandıklarınıza hassaten dikkat etmek vefa bahri vefa olan Resullullah ın sünnetidir.

Devlet yönetimine ricanı devlete hareket alanı ve kabiliyeti oluşturmakla da görevlidir gazeteciler.

İkaz ve hatırlatmaları yapmak bizim asli görevimizdir.

Babından zaten derin gerçekleri hassasiyetleri konuşuyoruz.

İşlerin iyi gitmesini beklediğimiz için.

Bakınız, 31 Mart seçimleri yaklaşırken, kaygılar üzerinden manifesto ve beyannameler yayınlamanın çare olmadığını göreceğiz. Eğer doğru bir aday seçimi yapmışsanız hiç önemi yok. Değilse zaten istediğiniz kadar tatlı sözler söyleyin o asla karşılık bulmayacaktır.

Birilerinin oyunu alacağız, kazanacağız diye düşmanınızı dost edinmeye kalkarsanız,  dostlarınızı uzaklaştırır düşmanlarınız yine dost olmaz,  dostlarınız da size gücenirler diye düşünüyorum.

Şimdi… 31 Mart ‘da yapılacak olan yerel seçimlerde partilerin belirlediği Elazığ ‘da ki aday profillerinden kimsenin hoşnut olmadığını görüyoruz.

Aslında; Türk siyasi tarihinin her safhasında seçim öncesi aday profili beğeni kazanmasa da, yine bu aziz millet gerek feodal yapıdan, gerekse mecburiyetten sandığa giderek eleştirdiği adaya oyunu vermiştir.

Vatandaş bazen oy vermeyi düşündüğü partinin adayı için kâğıt da yazılanla adamın suratı aynı mı? Sözde mi? özde mi ? Hikâyesine bakmak lazım diye düşünürken, adayın sözlerini ve konuşmasını duyunca bunlarla biz yol alamayız diyor.

Evet Ak Parti Elazığ ‘da aday profilli ile ilgili en büyük sorun yaşayacak partilerin başında geliyor.

Ak Parti nin aday belirlemede ki kıstas’ı neyse ne, lakin şimdiden en az 5 ilçe ile birçok beldede bayrak indirmiş geçit törenini izliyor izlenimini çoktan vermeye başladı bile.

Yazımın başında da belirtiğim gibi, Beraber yürüyüp beraber ıslandıklarınıza hassaten dikkat etmek vefa bahri vefa olan Resullullah ın sünnetidir dedim.

Bu anlamda Ak parti,  konunun vahametine şimdiden varıp sahada konuşacak eski yeni beraber yürüdüğü beraber ıslandığı vefalı birilerini sahaya indirip hem konuşturması lazım, hem de projeleri anlatması lazım.

Ak Parti il Başkanı Ramazan Gürgöze nin yerinde olsam özellikle Ömer Serdar ile Milli Savunma Bakan yardımcısı Şuay Alpay’ı sahaya sürer, hem Sayın Cumhurbaşkanı RecepTayip Erdoğan nın gönül belediyeciliğini anlatırır, hem de bu iki isimle Ak Parti nin 2023 hedeflerini ve projelerini ülkenin iç ve dış kuşatma altında olduğunu bu seçimlerin Beka sorunu olduğunu sürekli hafızalara kazımayı sağlarım.

Evet kimse alınmasın ama, sahada konuşacak adam göremiyoruz. İl Başkanının yükü bu kadar ağırken, eskilerin kenarda beklemesi sahaya sürülmemesi bence gelecekte yaşanacak sıkıntının haberci olabilir.

Siyaset uzmanları seçmen siyasetçinin velinimetidir. Eğer seçmen “bu iş yanlış gidiyor” yani “Minare eğri” diyorsa, iki ihtimal var. Ya minare eğridir, ya da değildir. Minare eğri ise düzeltilmelidir der.

Evet,  Ak parti Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları’nın sahada çok naif duruş sergilemesi seçmeni doyurmuyor. Seçmen 16 yıldır ülkeye hizmet veren Ak partinin gösterdiği adayın yanında konulara hakim, samimi birilerini Şerifoğulları nın yanında görmek istiyor.

Allah Şahin Şerifoğullarına  feraset versin,  Gönlünü genişletsin, anlayışını keskin, sözünü etkili kılsın. Onu Faruk kılsın.

Bizim eleştirilerimiz hangi tarafa çekilirse çekilsin lakin, vatandaştan bize yansıyanları aktarmak bizim işimiz olduğunu buradan hatırlatmak isterim

Selam ve Dua ile.