Köse,“En Büyük İmtihanı Yargı Verdi”

Köse,“En Büyük İmtihanı Yargı Verdi”

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, 15 Temmuz da en büyük imtihanı yargının verdiğine dikkat çekerek, çünkü yargı geçmişte kötü sınavlar vermişti. O vesile ile yargının bu süreçte verdiği sınav çok daha anlamlıydı. Önce kendisini temizledi sonra darbeye teşebbüs edenlerden hesap sordu diye konuştu.

13 Eylül 2018 - 11:43

 Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, 15 Temmuz da en büyük imtihanı yargının verdiğine dikkat çekerek, çünkü yargı geçmişte kötü sınavlar vermişti. O vesile ile yargının bu süreçte verdiği sınav çok daha anlamlıydı. Önce kendisini temizledi sonra darbeye teşebbüs edenlerden hesap sordu diye konuştu.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından Elazığ’a atanan Osman Köse Basın mensuplarıyla bir araya geldi. 15 Temmuz hain darbe işgal girişimi sırasında hainlere karşı dik durarak ilk soruşturmayı açan ve adından sıkça söz ettiren Osman Köse, “O gece Tabi ki Milletin bir ferdi olan yargı mensupları olarak bizlerde Anayasa nın bize verdiği yetkileri kullanarak demokrasinin yeniden tesisi anlamında yapmamız gerekeni yeniden yaptık diye düşünüyorum “ dedi.

GEÇMİŞTE YARGI DARBELERE KARŞI DİK DURAMADI

Köse,”  Darbe teşebbüsü ile ciddi bir aşamadan geçti. Demokrasi ve hukukun yeniden ülkeye tesisi anlamında geçmiş anlamında.  Geçmiş dönemlerde yargı camiası da darbelere çanak tutu demek ağır olur ama en azından dik duramadı. Şu anda yargı iyi bir sınav verdi darbe teşebbüssünde. En erken harekete geçen ön zor dönemde eline taşın altına koyup anayasa nın kendine tanıdığı hak ve yetkileri kullanarak demokrasiye ülkeye sahip çıktı. Bu çok sevindirici bir şey biz geçmiş dönem de de Türkiye darbeye bir daha olmaz diyorduk. Bunu söylerken aslında bir temenniden ibaretti. Şimdi fiilen bunu göstermiş olduk. Bundan sonra inşallah bir darbe teşebbüssü olmayacak. Kimse buna cesaret edemeyecek. Çünkü şimdi Millet de artık Demokrasi nin hukuk devletinin kıymetini biliyor. En büyük pay Milletin Hukukuna Demokrasisine sahip çıktı. Tabi ki Milletin bir ferdi olan yargı mensupları olarak bizlerde Anayasa nın bize verdiği yetkileri kullanarak demokrasinin yeniden tesisi anlamında yapmamız gerekeni yeniden yaptık diye düşünüyorum. Bu sebeple atık Türkiye de bir daha darbe olmaz. Çünkü hem Millet hem hukuk hesap soruyor.” Dedi.

MİLLET DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI O BELAYI DEF ETTİ

Darbe teşebbüsünü saat 22 de öğrendiğini söyleyen Osman Köse, “görev yaptım ilçeye geçerek Kaymakamla koordineli bir çalışmamız oldu. O zaman şunu fark ettim. Eğer siz vatan Millet sevdalısı biri iseniz o an kendinizi düşünmüyorsunuz. Öyle bir şeyle karşılaştığınızda bu cesareti gösteriyorsunuz. Normal zamanda belki olmaz ama, zor durumda kaldığınızda Milletimiz Elhamdülillah milletimiz o cesaret hep gösteriyor. Bunu zaten yaşadık. Bende Allah’ın verdiği cesaretle başımıza ne gelin diye düşünmedik. Ama en azından biz görevimizi yaptık ama engel olamadık deriz. Sonuç ta Milletin de Demokrasi ve hukuka sahiplenmesi ile bu belayı def ettik.” Diye konuştu.

YARGI ÖNCE KENDİNİ TEMİZLEDİ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Zaten darbeye teşebbüs eden FETÖ terör örgütü, biz silahlarla tanklarla sokağa çıktığımızda Türk halkı siner korkar direnişle karşılaşmadan biz darbeyi başarırız sanmıştı. Bekledikleri gibi olmadı. Şehitlerimiz oldu Allah rahmet etsin. Bir bedel ödedik. Ama demokrasiye hukuka sahip çıktık. İnşallah böyle bir hain girişimi Milletimiz bir daha yaşamaz. Bu Millet zor durumda kaldığında her zaman devletine Milletine ülkesine sahip çıkmıştır budan sonrada bu konuda hiçbir şüphem yoktur.15 Temmuz da en büyük imtihanı veren yargıydı çükü geçmişte kötü sınavlar vermişti. O vesile ile yargının bu süreçte verdiği sınav çok daha anlamlıydı. Önce kendisini temizledi sonra darbeye teşebbüs edenlerden hesap sordu.” Dedi.

Elazığ ‘da adli sistemin iyi işlediğine işaret eden Osman Köse, ”Elazığ ‘a yeni geldim henüz ölçme aşamasındayım. Gördüğüm kadarıyla Adli sistem işi iyi işliyor. Genel anlamda iyi işleyen sistem var. İnşallah ufak tefek aksaklıkları da biz gideririz. Daha iyi duruma getiririz. Ciddi bir sorun görünmüyor Elazığ da.” İfadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığspor PFDK'ya sevk edildi
Elazığspor PFDK'ya sevk edildi