KOBİ ALACAKLARINA SİGORTA

KOBİ ALACAKLARINA SİGORTA

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası 2019 Ocak ayı itibarı ile yürürlüğe girdi.

30 Ocak 2019 - 16:30

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası 2019 Ocak ayı itibarı ile yürürlüğe girdi. Elazığ TSO 14. Meslek Komitesi Sigorta Sektör Temsilcisi ve Meclis Üyesi olan Öner Coşkun sistemin KOBİ’lerin riskini azaltacağını söyledi.

KOBİ’lere Önemli Bir Destek Sağlanmıştır

Yeni ürün Zorunlu Trafik Sigortası ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sigortasında olduğu gibi havuz sistemi ile çalışacak. Halk Sigorta’nın yönetiminin yapacağı bu havuzdan sisteme entegre olmak isteyen bütün sigorta şirketleri poliçe kesebilecek. Yeni üründen ilk etapta cirosu 25 Milyon TL ve altı olan KOBİ’ler yararlanabilecek.

KOBİ’ler alıcı başına 300 bin TL’ye kadar çıkabilen limitler dâhilinde Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nı temin edebilecekler. Türkiye’deki toplam işletmelerin yüzde 99.9’unu KOBİ’ler oluştururken, işletmelerin neredeyse tamamının mevcutta Ticari Alacak Sigortası bulunmuyor. 

 

KOBİ’lerin alacakları garanti altında alınıyor

Ticaretin mantığının paranın direkt el değiştirmesi olduğunu ifade eden Öner Çoşkun, “Satış işlemini gerçekleştirdikten sonra ilgili tahsilatı yapamadığınızda o satış sadece kâğıt üzerinde kalıyor. Tahsilat anlamında sıkıntı yaşadığınız o an Devlet Destekli Ticaret Alacak Sigortası devreye girerek, sizi garanti altına alıyor. Tahsil edemediğiniz size olan borç poliçe limitleriniz dâhilinde geri ödeniyor. Bu sayede tahsil edemediğiniz size ait borçlarınız, nakit akışınıza zarar vermeden, çözülmüş oluyor. Bu aslında KOBİ’lerimiz için bir finansman desteği anlamı taşıyor.Ürünün çeşitli kademede teminat yapıları var. İlgili KOBİ firmalarımız alıcı başına 300 bin TL’ye kadar çıkan limitler dâhilinde Devlet Destekli Alacak Sigortası’nı temin edebilecekler” dedi.

 

Yeni ürün de havuz sistemi ile çalışacak

Devlet Destekli Ticaret Alacak Sigortası’nın tıpkı Zorunlu Trafik Sigortası ve DASK’ta olduğu gibi havuz sistemi ile çalışacağını vurgulayan Coşkun, “Yeni ürünün teknolojik altyapısı SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) tarafından sağlanacak. Halk Sigorta’nın yöneticisi olduğu ürünün poliçesi ise bütün sigorta şirketleri tarafından kesilebilecek” dedi.

 

...

[İleti kısaltıldı]  Tüm iletiyi görüntüle

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV tespit edildi
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV...