“KİMİN NE YETENEĞİ VARSA ORTAYA KOYMALI”

“KİMİN NE YETENEĞİ VARSA ORTAYA KOYMALI”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Kutbeddin Demirbağ, sanayicinin ihtiyaç duyduğu desteği vermeye devam ettiklerini ifade ederek, kimin ne yeteneği varsa bunu göstermenin tam zamanı, Cumhurbaşkanımız savunma sanayiye verdiği destek çok büyük. Bunu teşvik ediyor. Bir sürü katkı veriyor. Bizde kendi üzerimize düşen bilimsel eyleme geçirmemiz lazım” diye konuştu.

29 Nisan 2019 - 11:41

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Kutbeddin Demirbağ, sanayicinin ihtiyaç duyduğu desteği vermeye devam ettiklerini ifade ederek, kimin ne yeteneği varsa bunu göstermenin tam zamanı, Cumhurbaşkanımız savunma sanayiye verdiği destek çok büyük. Bunu teşvik ediyor. Bir sürü katkı veriyor. Bizde kendi üzerimize düşen bilimsel eyleme geçirmemiz lazım” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE TEKNİK KONUDA DESTEK VERİYOR

Savunma sanayi konusunda üniversite teknik anlamda sanayicimizin ihtiyaç duyduğu her konuda destek vermeye devam ediyor diyen Rektör Demirbağ,” Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Ürün çıkarmamız lazım mesela motorla ilgili safha tamamlandı. Şimdi yabancı ortaklarla beraber onlar bir üretim yapıyorlar ve onlar şu anda bir ihracat planlıyorlar işte bunun da desteğini bizim üniversitedeki arkadaşlar yapıyor.  Tabi bu hepimizin gurur kaynağı olması lazım. Her Elazığlının Türkiye de yaşayan her vatandaşın gurur kaynağı olması lazım. Bu konuda da kimin ne yeteneği varsa bunu göstermenin tam zamanı, sizin önünüze oldukça millileşmeyi ilgili hükumetimizin Cumhurbaşkanımızın iradesi var. Bunu teşvik ediyor. Bir sürü katkı veriyor, diğer kuruluşlardan destekler veriyor, üretim için destek veriyor. Bunun yanında bizim yapmamız gereken nedir?  bizde kendi üzerimize düşen bilimsel birikimlerimizi ilgili alanda birikimlerimizi eyleme geçirmemiz lazım üreticilerimizin de bu geçeceğimiz eylemde üretime geçmeleri lazım sanayiyse sanayi hangi alansa ilgili alan” diye konuştu.

 

DESTEKLER ARTIYOR

Ayrılan desteklerde ciddi şekilde artış gösterdiğini vurgulayan FÜ’si Rektörü Prof. Dr. Demirbağ ; ”Daha uzun bir yol var. Bu ülkemizin geçmişine paralel olarak bu destekler daha da artacaktır. Çünkü bu destekler sizin geleceğiniz açısından önemli, bağımsızlığınız için önemli, markalaşmanız içi önemli, katma değerli olan ürün üretmeniz açısından önemli. Bir başlangıç olarak başlarsınız ve bunu geliştirirsiniz uluslararası düzeyde artık tanınmış mallarla alan değil de satan konumunda bağımlılıktan kurtulacak şekilde bir ülke durumuna geliriz” dedi

 

ÜNİVERSİTEDE FAALİYETLER YOĞUN GEÇİYOR

Mezuniyet töreni konusunda da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Demirbağ; “ muhtemelen toplu mezuniyet töreni bayramdan sonra yapmaya planlıyoruz. Ciddi faaliyetler var. Öğrenci faaliyetleri var. Birde ulusal düzeyde yapılan faaliyetler var. Bunları özellikle Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte arkadaşlar ciddi sıkıştırdılar, ciddi faaliyetlerimiz oluyor. 2018 de 200’ün üzerinde faaliyet yaptık. Bu senede inşallah 200’ün üzerinde faaliyet gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin bir kısmı bilimsel, bir kısmı sosyal faaliyetler ve bunların hemen hemen hepsinde bu şehre ciddi katkılar sağlanıyor. Hem öğrencilerimizin hocalarımızın gelişimi açısından hem bölgenin ekonomisi açısından ciddi katkılar veriyor. Mesela bilim yarışmaların da 500’ün üstünde öğrenci aileleri ve öğretmenleriyle beraber yaklaşık 700 kişi 700’ün üzerinde arkadaş 800 kişi 1 hafta boyunca ilimizde misafir ettik. Bunlar araçlarla çevre ilçelerden merkezde ki, bütün okullardan bu bilimsel sergiye hem kendi çocuklarımız geldi. Hem bu transfer eden turizm firmaları hem yiyecek içecek firmaları hem otelcilik hizmeti veren firmalar her yönüyle bundan faydalandı. Bundan önce üniversiteler arası voleybol turnuvası daha önce basketbol turnuva finalleri yapıldı, devamında yine başka faaliyetlerimizde var. İnşallah her yönüyle şehrimize katkı vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL AÇACAĞIZ

Şu anda yeni bölümler için programlarının olduğunu dile getiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirbağ; “YÖK’ten kabul görüp öğrenci teklifi yaptığımız yüksek okullardaki programlarımız var. Bir de fakülte tekliflerimiz vardı. Şu anda 2 tane fakülte teklifimiz, Yüksek okul kurulunda duruyor. Hukuk ve Eczacılık Fakültesi özellikle Hukuk Fakültesi üzerinde duruyoruz. İnşallah netice almaya çalışıyoruz netice alacağımıza da inanıyorum Onun kararını almak bile başlı başına adım onun kararını aldırırsak devamında da tabi öğretim üyesi temin etmek gerekiyor. Eğitim öğretim tabi birkaç yılı alabilir onlarla ilgili araştırmacılarımızı alarak değişik üniversitelere doktora vesaireye yolladık. Ama ilerleyen dönemde orta vadede bunu da bu şehre kazandıracağız.” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına hız verildi
Elazığ'da havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına...
Elazığ takımlarına, B Klasman hakemleri
Elazığ takımlarına, B Klasman hakemleri